Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.
2 1
10.05.2003 Plaats: Stadion 't Kuipke

Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Franky Vandoorne

Vierde official: Rik Cooleman
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC kan haar Westelse ban niet breken

WESTERLO - De traditie dat R Antwerp FC in Westerlo niet kan winnen, blijft dus gehandhaafd. De thuisploeg was na de vorige thuisnederlaag tegen Standard nu wel aan het feest. De supporters genoten ervan. Twee doelpunten opnieuw ook van Brogno, helemaal terug van weggeweest. Ceulemans bracht een onuitgegeven ploeg aan de aftrap, met een debuut voor Natama en met Hoefkens en Ba. Henk Houwaart kon uiteindelijk toch beroep doen op de licht geblesseerde Patrick Goots, maar die hield het maar één helft uit. Daarna kon het aanvallersduo Snelders-Mussa de Great Old meer greep op het gebeuren geven.
Voor rust lieten de bezoekers weinig zien. "Niet meegedaan," aldus een wat humeurige Henjk Houwaart. "Wel goed verdedigd, aanvallend te zwak. Via de vervangingen kwam er nadien toch wat meer druk. Een gelijkspel was overigens een betere weergave van deze confrontatie geweest."

"Refs viseren R Antwerp FC"
KVC Westerlo liet in die eerste periode via Dosunmu en Brogno enkele fraaie kansen liggen maar zag Brogno vanop de stip scoren. Henk Houwaart reageerde er scherp op. "Dat Brogno de vallende ziekte heeft, wisten we al langer. Dat de ref daar intrapt is heel jammer. Mussa en Snelders mochten wel ongestoord neergehaald worden. Toch wel spijtig dat de refs R Antwerp FC in deze competitie viseren." Ceulemans maakte zich niet druk om die woorden van Henk Houwaart. De Westelse trainer was tevreden met de winst en de verrichting van zijn ploeg. Hij begreep Henk Houwaart zelfs. "Wij mogen toch ook eens het geluk aan onze zijde hebben," aldus de laconieke conclusie van de Caje.

(R.J.H. - bron: De Nieuwe Gazet - 12/05/2003)
 
Minuut per minuut
00' Coach Houwaart kan geen beroep doen op Gunter Ribus die sukkelt met een lichte verrekking aan de lies. Hij moet rusten tot volgende week. Ook Arek Kubik (echografie van de enkel) en Arthur Gomez (achillespees) spelen niet. Edwin Ouon hoort volgende week uitspraak in zijn 'dopingzaak'. Hussain Abdulrahman neemt zijn plaats opnieuw in, Harald Pinxten schuift naar de rechtsachterpositie, Karel D'Haene start in het hart van de verdediging.
05' De match kabbelt tegen een eindeseizoenstempo over en weer, Dauwen stuurt vanuit het middenveld zijn team.
15' Bijzonder rommeling eerste kwartier. Op de eigen speelhelft lukt het nog wel, maar waar zitten de spitsen?
17' Yves Feys moet voor het eerst echt aan de bal: hij bokst een voorzet van Marc Wagenmakers in corner.
21' Een uigesponnen combinatie op de linkerflank eindigt in een forse uithaal van Sergeant over doel, het eerste echte sjot van de wedstrijd.
25' Natama kan doorgaan tot in het strafschopgebied, zijn trap gaat voorlangs.
29' Westerlo komt meer opzetten, Brogno trapt een voorzet van Delen over.
32' Harald Pinxten verliest de bal, recupereert foutief, wat hem op een forse uitbrander van de scheidsrechter komt te staan.
38' Westerlo tikt de Antwerpverdediging uit verband, Brogno tikt de bal tussen een voortreffelijke Karel D'Haene en Harald Pinxten naast het doel.
45' Rusten met 0-0 en dat is een goede weergave van het aantal echte scoringsmogelijkheden. Ondanks vier aanvallend ingestelde spelers, kan Antwerp zich offensief uiterst moeilijk doorzetten en moet het initiatief aan Westerlo laten.
46' Patje Goots en een onzichtbare Ibrahima Yattara worden ingewisseld voor Philippe Snelders en Omar Mussa.
49' Bernt Evens draaft onvermoeibaar op zijn linkerflank. Delen werkt zijn voorzet weg, het leek er sterk op dat hij daarbij zijn hand gebruikte.
51' Westerlo blijft geduldig tikken, Dauwen stuit uiteindelijk op een klemvaste Yves Feys. Hussain Abdulrahman rukt op, trapt een voorzet, Anders Nielsen bedreigt Deelkens met een halve omhaal.
53' G O A L: Brogno gaat over het been van Stefan Leleu, Burie wijst naar de stip, Brogno zet zelf de elfmeter om, Westerlo leidt met 1-0.
57' R Antwerp FC reageert, maar Omar Mussa kan zich niet doorzetten.
59' G O A L: knappe vrijschop van Nielsen voorbij de muur, Bernt Evens laat passeren en zet zo de verdedigers op het verkeerde been, Sergeant zet er wel een stevige voet tegen. De bordjes hangen in evenwicht.
61' De roodwitten gaan door op hun elan. Nielsen gaat snel in de diepte, wint het duel van Wagenmakers, bedient Snelders die helaas ongecontroleerd over de goal van Deelkens knalt.
62' Na een overtreding op Dosunmu kijkt Stefan Leleu tegen geel aan, de vrijschop gaat ook al hoog over.
64' Dauwen moet zijn verdediging bijspringen op actie van Anders Nielsen, de bal vliegt over de tribune buiten.
66' Het lijkt onwaarschijnlijk, maar Antwerp laat zich pas nu voor het eerst afvlaggen, Philippe Snelders liep in de val. Westerlo loopt keer op keer off-side.
74' Dauwen moet opnieuw een poging van Anders Nielsen voor de lijn wegwerken.
77' Omar Mussa stond al sedert eind augustus met twee gele streepjes achter zijn naam, nu wordt zijn ijver met een derde karton bestraft.
Ceulemans bracht eerder Paas, maar nu offert hij Dosunmu voor verdediger Vanhoevelen.
80' Yves Feys moet ver uit zijn doel om Wagenmakers te stuiten.
81' Leuke beweging aan de overkant, een combinatie Anders Nielsen-Philippe Snelders komt tot voor de voet van Omar Mussa die op zijn beurt onbeheerst over besluit.
85' Bernt Evens blijft de flank terroriseren, maar het lijkt er stilaan op of de eindscore staat op het bord. Dat is echter zonder Brogno gerekend. Wagenmakers zwiept over de roodwitte verdediging, de compleet ongedekte Westelse spits kopt makkelijk in de verste hoek. Westerlo leidt en bevriest het spel.
90+2' Een ongelukkige Paas mistrapt zich en moet afgevoerd worden. Hopelijk valt de blessure mee.
90+4' Voor de zoveelste keer incasseert R Antwerp FC een strafschop en een laat doelpunt en ziet op die manier eens te meer puntengewin verloren gaan.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/05/2003)
 

Statistieken

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Bart Deelkens
2 Marc Wagenmakers
3 Wim Mennes
26 Carl Hoefkens
28 Knut Henry Haraldsen
7 Frank Dauwen
25 Toussaint Natama
15 Sadio Ba
18 Jef Delen
9 Tosin Dosunmu
17 Toni Brogno
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
24 Karel D'Haene
4 Bernt Evens
14 Tony Sergeant
20 Hussain Abdulrahman
12 Gideon Imagbudu
9 Anders Nielsen
13 Ibrahima Yattara
19 Patrick Goots

Wissels

70' 25 Toussaint Natama (uit)/
12 David Paas (in)
 
77' 9 Tosin Dosunmu (uit)/
21 Kenny Vanhoevelen (in)
 
89' 12 David Paas (uit)/
23 Jan Boeckx (in)
 
19 Patrick Goots (uit)/
8 Philippe Snelders (in)
46'
 
13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Omar Mussa (in)
46'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
53' Toni Brogno (penalty) 1-0      
      Tony Sergeant 1-1 59'
      Stefan Leleu 62'
67' Marc Wagenmakers      
      Omar Mussa 77'
86' Toni Brogno 2-1      
94' Eindstand 2-1 94'
TERUG