Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
3 1
03.05.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Wuyts

Lijnrechters:
Mark Simons - Joël De Bruyn

Vierde official: Didier De Bock
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC wint derby van de Schelde
Voor KSK Beveren mag het seizoen stilaan voorbij zijn. Het verloor voor de derde opeenvolgende keer, nu van R Antwerp FC met 3-1.

Na een saai eerste kwartier, besloot Yattara op wandel te gaan. Hij zette de hele geel-blauwe verdediging in de wind en scoorde de 1-0. Yapi Yapo had dat goed gezien en deed een minuut later prompt hetzelfde aan de overkant. Hij had de hoek maar voor het kiezen.
Met goals van Tony Sergeant en Bernt Evens ging R Antwerp FC met 3-1 de rust in.

Na de rust voetbalde KSK Beveren overwegend op de helft van R Antwerp FC, maar echt doelgevaar creëerde het niet. Wostijn schoot nog een unieke kans over. Yves Feys wist raad met enkele gevaarlijke standjes voor zijn doel.
(bron: Vrt-tt - 03/05/2003)
 
Minuut per minuut
00' Arek Kubik blijft aan de sukkel, ook Arthur Gomez is er wegens een verrekking niet bij. Binnen twee weken pas uitspraak in de 'zaak-Ouon' zodat hij op vraag van zijn advocaten voorzichtigheidshalve onbeschikbaar blijft. Eveneens afwezig, maar om heel andere redenen is Qatari Hussain Abdulrahman. Hij is naar Griekenland voor een kwalificatiematch met het Olympische team van zijn land. De jongste Snelders behoort daarentegen wel opnieuw tot de kern. Enigszins verrassend staat Gunter Ribus voor het eerst sedert 21 september 2002 aan de aftrap.
01' R Antwerp FC onderstreept met een uithaal van Patje Goots de aanvallende intenties.
02' SK Beveren laat dadelijk merken dat ze de flanken opzoekt, maar ook dat ze het Antwerpse geweld wil opvangen met de buitenspelval. Anders Nielsen is de eerste om er zich in vast te lopen.
04' Kaiper laat zich opmerken, Leleu moet hem foutief afstoppen. Theunis knalt de rebound van de vrijschop hoog over doel.
05' Ibrahima Yattara heeft er zin in. Hij knalt de voorzet van Goots via de binnenkant van de paal in handen van Stack.
07' Gunter Ribus zet een voorzet van Yapi Yapo spectaculair in hoekschop.
12' Elke keer de bal de middellijn kruist, wordt de actie afgevlagd. R Antwerp FC is met Ibrahima Yattara, Patje Goots en Anders Nielsen al aan zes keer toe, Beveren staat pas op één.
19' G O A L: Nog niet diep op de vijandelijke helft speelt Tony Sergeant Ibrahima Yattara aan. In een vloeiende beweging voorbij alles en iedereen, vier veldspelers en een wanhopig toesnellende Stack incluis. De roodwitten staan op voorsprong (1-0), een doelpunt opgedragen aan boreling Salif Jr.
20' G O A L: Yapi Yapo en Zezeto combineren door het hart van de roodwitte verdediging, Yapi Yapo heeft de hoek maar voor het kiezen. Beveren zet met die scherpe counter de gelijkmaker op het bord.
21' Beveren gaat door op zijn elan. Yves Feys moet een lage vrijschop na fout van Harald Pinxten in corner verwerken.
28' Veel kleine overtredingen over en weer. Halls krijgt een uitbrander. De vrijschop gaat via de muur in hoekschop.
32' G O A L: Karel D'Haene snoept de bal af van Eboué. Tik-tak via Ibrahima Yattara, Patje Goots, Tony Sergeant, Anders Nielsen tikt opnieuw tot voor de voet van Sergeant die met een botsende bal onder Stack door zijn ploeg op voorsprong brengt (2-1).
36' Eboué stuurt Zezeto in het straatje, hij knalt hoog over en ver naast.
40' G O A L: Patje Goots bedient Bernt Evens die zijn prima infiltraties beloond ziet met een derde roodwit doelpunt. Stack uitkappen en zowaar met rechts in de kleine hoek, 't is feest op de Bosuil!
41' Kaiper en Boka reageren: ze dreigen op vrijschop; Yves Feys plukt.
45' Rusten met 3-1. "Beveren verdedigde veel te nonchalant," verklaarde coach Helleputte na afloop.
49' Beveren manifesteert zich nadrukkelijker, Antwerp hergroepeert zich achter de middellijn en heeft in Gideon Imagbudu een opvallende stofzuiger.
50' Kaiper loopt achter een diepe voorzet Ribus uit de voeten, maar knalt over doel.
51' In twee spelers van Yves Feys over Anders Nielsen slim tot bij Ibrahima Yattara die met een stiffertje uitpakt, Stack kan er ternauwernood zijn hand nog tegen steken.
53' Gevaarlijke Beverse vrijschop op de punt van het strafschopgebied. Wostijn trapt, Harald Pinxten kopt in corner.
57' Voor de thuissupporters is 'Antwerp' bijna tien minuten 'unbelievable', het inspireert de spelers, ook al ontsnappen ze dan op de 61' ternauwernood aan een tegendoelpunt. Wostijn trapt na geharrewar over een zo goed als 'lege' goal.
69' Zezeto trapt verrassend op doel, maar Yves Feys zweeft het sjot in hoekschop. Het 'Yves Feys-lied' heeft ondertussen al het statuut van lokale hit.
70' Né - Stack zoeken hulp bij mekaar om het duo Patje Goots en Ibrahima Yattara af te stoppen.
72' Er zaten vervangingen aan te komen. Eboué ruimt plaats voor Moussa Sanago. Coach Houwaart reageert met Zoran Ljubinkovic en geeft ook de jonge Philippe Snelders een speelkans. Patje Goots en Gunter Ribus krijgen een stormachtig applaus.
76' Bernt Evens vindt Gideon Imagbudu die zowaar helemaal alleen voor Stack opduikt. Prima borstcontrole, maar het schot is minder goed gericht.
78' Alweer dreiging voor Stack. Philippe Snelders op snelheid tikt tot bij Tony Sergeant die vanuit de tweede lijn strak naast het Beverse doel besluit.
80' Ibrahima Yattara mag na een opvallende prestatie de aanmoedigingen van het publiek in ontvangst nemen. Een herstart in schoonheid?
85' Een opvallend vinnige Philippe Snelders kruidt het roodwitte slotoffensief, maar is niet te beroerd om achteraan een voetje te komen toesteken. Ook Anders Nielsen ontzet zijn kamp met een terugkopper op Yves Feys.
88' Een vrijschop van Stack via Sanago tot voor de voet van Kaiper. Yves Feys ranselt de uithaal met de vuist uit de winkelhaak.
90' Ondanks de aangekondigde supportersacties is er nog Bengaals vuur over om de Bosuil na afloop van deze leuke match weer in de hel van Deurne-Noord om te toveren! 'Debutant' Philippe Snelders was in de wolken. "De schrik voor de aansluitingstreffer heeft weliswaar de hele tweede helft ons spelpeil beïnvloed, maar deze overwinning is zeker verdiend op basis van onze inzet," bleef de coach met beide voeten op de grond.
(Bron: 'De ANTWERPSUPPORTER Online' - 03/05/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Yves Feys
7 Gunter Ribus
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
9 Anders Nielsen
13 Ibrahima Yattara
19 Patrick Goots
24 Graham Stack
17 Emmanuel Eboué
16 John Halls
3 Davy Theunis
4 Arsène Né
13 Arthur Boka
2 Gnegneri Yaya Touré
10 Gilles Yapi Yapo
11 Steven Wostijn
14 Vénance Zézé Zezeto
9 Kipre Constant Kaiper

Wissels

75' 7 Gunter Ribus (uit)/
16 Zoran Ljubinkovic (in)
 
75' 19 Patrick Goots (uit)/
8 Philippe Snelders (in)
 
80' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Omar Mussa (in)
 
17 Emmanuel Eboué (uit)/
20 Moussa Sanago (in)
72'
 

Begin Match
19' Ibrahima Yattara 1-0      
      Gilles Yapi Yapo 1-1 20'
32' Tony Sergeant 2-1      
40' Bernt Evens 3-1      
Ruststand 3-1
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG