Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.A.A. Louviéroise R. Antwerp F.C.
1 1
26.04.2003 Plaats: Stade de Tivoli

Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters:
Danny Huens - Philip De Lille

Vierde official: Guy Stas
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Goots scoort maar mist de knock-out

Iedereen kent de sterke wapens van Patje Goots. Toch liet de traditionele vijfmansachterhoede van de bekerfinalist zich in haar hemd zetten toen de 37-jarige Antwerpaanvaller een dieptepas van Ljubinkovic meepikte en tussen de benen van Proto door de allereerste Antwerpaanval in het halfuur afrondde. Goots op zijn best dus. Goots schitterde dus, maar blunderde later ook. Een klein kwartier voor tijd had Patje de thuisploeg knock-out moeten zetten na een halsbrekend dribbelnummer van Ibrahima Yattara. De rood-witte topschutter knalde in de armen van het honderdtal fans in plaats van het lege doel. "Ik had juist voordien een pijnlijke trap op de wreef moeten incasseren en voelde nog wat pijn. Ik had de bal met de binnenkant van de voet moeten overnemen. Doodjammer natuurlijk, vooral omdat we in de slotfase het deksel op de neus kregen terwijl de thuisploeg geen open kans kon forceren."

De kopbalsterke Antwerpachterhoede hield de teugels strak en werd nooit overspeeld omdanks het slopingswerk van Klukowski en Kenmogne. Op een drietal vrijschoppen van Cooreman en andere hoekschoppen na kon de thuisploeg amper dreigen. In de tweede helft staken Ernst en Cooreman een tandje bij, R Antwerp FC geraakte in verdrukking. Een sterke Gideon Imagbudu bleef in het middenveld de verbinding verzorgen. Tony Sergeant, Patje Goots en Zoran Ljubinkovic konden de kansen niet benutten. Een weggewerkte vrijschop van Klukowski tijdens de blessuretijd viel op de slof van Cooreman en 1-1. "Ik had de spelers tijdens de rust op het hart gedrukt tot het einde geconcentreerd te blijven," aldus Henk Houwaart. "Wat zie ik dan bij de laatste vrije trap? Omar Mussa blijft gewoon in de middencirkel rondhangen. Jammer voor de jongens die nogmaals naast een winstpremie grijpen, maar we zitten blijkbaar nog steeds in de hoek waar klappen vallen."

(Jan Van Der Linden - bron: Het Nieuwsblad - 28/04/2003)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: La Louvière treedt aan zonder de geschorsten Haydock en Odemwingie. Tilmant is geblesseerd. R Antwerp FC kan niet rekenen op de geblesseerde Edwin Ouon.
15' Een moeilijke bevalling op Tivoli. Op het drassig veld speculeert een verdedigend ingestelde thuisploeg op de counter. Die uitbraken leverden twee hoekschoppen op. Aan de overzijde moeten Patrick Goots en spitsbroeder Anders Nielsen optornen tegen vijf verdedigers. Siquet zat er twee keer goed tussen toen Patje Goots toch gevaarlijk dreigde te worden.
18' Cooreman schildert een vrijschop maar net over de kruising.
24' Zoran Ljubinkovic met een goede voorzet, Anders Nielsen besluit te zwak aan de tweede paal.
30' G O A L: de eerste echte kans is raak. Hussain Abdulrahman stuurt Patje Goots diep en die vindt verrassend weinig verdedigers op zijn weg richting Proto. De thuisdefensie dacht aan buitenspel, maar Goots mocht doorgaan en simpel scoren.
45' Bryssinck gaat door op rechts en zet Ernst oog in oog met Yves Feys. De Antwerpse doelman houdt de netten schoon.
45' Rusten met 0-1. Beide ploegen kregen één goede kans. Patrick Goots benutte de Antwerpse mogelijkheid, Ernst verkwanselde de kans voor La Louvière. Voor de rest slappe koffie.
46' Rogerio mag voor meer frivoliteit proberen te zorgen bij La Louvière. Bryssinck blijft in de kleedkamer.
55' De thuisploeg drukt, maar R Antwerp FC verdedigt goed.
58' Libero Olivieri gaat naar de kant. Spits Magro komt erin.
60' Yves Feys houdt R Antwerp FC recht, de Antwerpse goalie redt een knap schot van Klukowski.
67' Tony Sergeant mist een unieke kans om de Wolven ko te zetten. Hij schiet een open kans naast. De assist was van Anders Nielsen.
70' De ingevallen Ibrahima Yattara met een prima infiltratie; Patje Goots komt in schietpositie, maar hij verzuimt er 0-2 van te maken.
85' Gideon Imagbudu wringt een nieuwe bezoekende kans de nek om. Als de Great Old de overwinning nu nog uit handen geeft, heeft het dat aan zichzelf te wijten.
90' G O A L: roodwit krijgt het deksel op de neus: na geharrewar vlamt Cooreman de gelijkmaker laag tegen de netten.
(Bron: www.sport.be - 28/04/2003)
 

Statistieken

R.A.A. Louviéroise R. Antwerp F.C.

Elftallen

24 Sylvio Proto
4 Thierry Siquet (K)
21 Domenico Olivieri
3 Olivier Guilmot
5 Michael Klukowski
18 Alexandre Bryssinck
2 Didier Ernst
19 Rachid Belabed
17 Davy Cooreman
20 Mannaseh Ishiaku
14 Emmanuel Kenmogne
1 Yves Feys
16 Zoran Ljubinkovic
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K)
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
20 Hussain Abdulrahman
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots

Wissels

46' 18 Alexandre Bryssinck (uit)/
10 Benjamin Rogerio de Oliveira (in)
 
58' 21 Domenico Olivieri (uit)/
23 Ricardo Magro (in)
 
20 Hussain Abdulrahman (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
56'
 
9 Anders Nielsen (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
65'
 
19 Patrick Goots (uit)/
11 Omar Mussa (in)
79'
 

Begin Match
      Patrick Goots 0-1 30'
      Harald Pinxten 35'
Ruststand 0-1
      Bernt Evens 75'
      Patrick Goots 77'
93' Davy Cooreman 1-1      
94' Eindstand 1-1 94'
TERUG