Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Germinal B.A. R. Antwerp F.C.
1 1
06.04.2003 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Dirk Vanhoutte - Danny Verdeyen

Vierde official: Yves Marchand
Toeschouwers: 9.500

Wedstrijdverslag

Er is geen winnaar in Antwerpen
Het prestigeduel op het Kiel tussen GBA en R Antwerp FC is op een 1-1-draw geŽindigd. Gba speelde het aanvallendst, maar Bodor liet de 1-0 knullig liggen. R Antwerp FC legde de nadruk op de organisatie en kwam na enkele kansen voor GBA nog het dichtst bij een treffer. Hussain dribbelde knap en zette hard voor, maar Patje Goots kwam net te laat.
Na de rust pakte R Antwerp FC GBA koud. Eenzame spits Goots zette de GBA-verdedigers voor schut. Hij vond de winkelhaak. GBA liet het er niet bij en kwam langszij via een gekruist schot van Cooreman als slot van een persoonlijke actie. De thuisploeg rook de zege, maar het bleef 1-1.
(bron: Vrt-tt - 06/04/2003)
 
Minuut per minuut
00' Coach Henk Houwaart kan rekenen op een bijna-voltallige kern. Aanvoerder Stefan Leleu zit een gele strafzondag uit. Gunter Ribus (ziekte), Arek Kubik (slepende blessure) en Edwin Ouon (medische onzekerheid) blijven eveneens afwezig. Bij de vijftien wel de jongste Snelders, voor de fusie ooit nog lid van de jeugdploegen van Germinal Ekeren.
04' Het spel gaat op en neer, maar meer dan enkele speldenprikken met een vrijschop van Gba die Kpaka overtrapt en een te scherpe bal richting Goots, delen de beide ploegen nog niet uit.
06' Klaagzang van VdE: gebrek aan scherpte voor doel bij Gba. Quansah plaatst een leuke versnelling, zet prima voor, Bodor verslikt zich in de slechte staat van de zandbak in het strafschopgebied. Het roodwitte supportersvak houdt even de adem in, hier komt de Great Old goed weg.
07' William Verbeeck stuurt Patje Goots met een steekbal weg, Luciano moet plat voor de aanstormende Bosuil.
08' Hussain zorgt voor opwinding, voorzetschot van de Qatari, Patje Goots komt nog aansliden, komt een voetje tekort en de bal gaat voorlangs.
09' Degelijke bezoekende combinatie via Zoran Ljubinkovic, Gideon Imagbudu, Tony Sergeant, Hussain Abdulrahman en William Verbeeck. Tony Sergeant vindt het zijnet.
10' Zoran Ljubinkovic zoekt (eenzame) spits Patje Goots, Mokoena moet een corner weggeven.
12' Vrijschop wegens handsspel van Patje Goots in de middencirkel, Kpaka besluit naast het doel.
15' Harald Pinxten krijgt een flinke uitbrander van de scheidsrechter, Yves Feys plukt de vrijschop met gemak.
18' Bernt Evens mag vrijschoppen na een stevige ingreep van De Wree. De voorzet van Verbeeck wordt door Mokoena terug op de eigen doelman gekopt.
23' Een bedrijvige Bernt Evens recupereert de bal, gaat het lijntje af, maar vindt helaas alleen nieuwe verdedigers op zijn weg.
28' Heel veel middenveldspel want Antwerp houdt het met Karel D'Haene, Alex Yi en Harald Pinxten achteraan goed gesloten. Quansah kopt een combinatie Cruz - Walker naast.
31' Spectaculaire omhaal van Quansah levert niets op.
34' Gideon Imagbudu stuurt een listige bal naar voren, Luciano moet buiten zijn backlijn met de borst intercepteren.
35' Yves Feys controleert in twee keer een fors shot in het midden van zijn doel.
38' Alex Yi wordt betrapt op een duwfout randje strafschopgebied. Het komt 'our boy with the short pants' zoals hij op training wordt genoemd, op geel en een schorsing tegen Moeskroen te staan.
44' Nog even wat weinig preciese druk van Gba; de Antwerpverdediging houdt moeiteloos stand.
45' Spelers en officials gaan rusten met 0-0 en dat is een juiste weergave van het geleverde spel.
46' G O A L: Patje Goots boemt de dreigende verveling uit het stadion met een bom van een doelpunt. Sergeant stuurt de bal richting Patje Goots, controleren, twee Gba- verdedigers uitkappen met rechts en dan met links de goal van 't jaar 2003 in de kruising binnenknallen. Patje Goots showt de verzamelde foto-pers vervolgens de nieuwe short-sponsor. Statistici rekenen ons vlug voor dat dit het vijfde roodwitte derby-doelpunt is voor de dekselse "Patje nieuw contract olť - olť"!!
48' Bodor gaat nogal gemakkelijk neer, vrijschop aan de punt van het strafschopgebied; Svetlitic kopt en Tony Sergeant werkt weg.
51' VdE brengt met Obodai frisse ideeŽn, maar het is William Verbeeck die de bal op het dak van het doel legt.
53' Quansah spurt door het vijandelijke strafschopgebied, legt voor tot bij Kpaka die te lang aarzelt. Bernt Evens ruimt op.
55' Antwerpactie over de linkerflank van Bernt Evens met steun van Gideon Imagbudu en Hussain Abdulrahman.
61' Snelle roodwitte tegenstoot, Cruz levert in bij Gideon Imagbudu, onmiddellijk naar Patje Goots, vleugelverandering, William Verbeeck trapt over het doel van Luciano.
63' Gevaarlijke vrijschop na fout op Cruz, Yves Feys pakt de bal voor een aanstormende Cooreman.
69' Walker brengt op, Cruz gooit naar de andere vleugel met Quansah, Odobai tikt de voorzet overhaast naast.
72' Cooreman oefent zijn schot uit de tweede lijn, de bal gaat over.
74' G O A L: D'Hondt recupereert diep op de eigen speelhelft, rukt op, gooit tot bij Cooreman die Bernt Evens in de wind zet, Yves Feys is kansloos tegen het gekruiste schot, de bordjes hangen in evenwicht (1-1).
77' Kpaka breekt uit, maar Yves Feys werpt zich gepast in de voeten.
79' De voor een moegestreden William Verbeeck ingevallen Noureddine Ziyati legt aan, het schot is niet hard genoeg om een secure Luciano te verontrusten.
81' Kopbalpoging aan beide kanten: eerst kopt Bernt Evens een vrijschop van Patje Goots naast, vervolgens doet Kpaka hem dat na op voorzet van Bodor.
85' Aanvallende versterking bij Antwerp: Patje Goots en Hussain Abdulrahman worden vervangen door Omar Mussa en Anders Nielsen.
86' Het wordt nooit wat tussen de paarswitte aanhang en Harald Pinxten, tenzij... maar dat willen we ons niet voorstellen... "De bijl van Hamont-Achel" klieft de benen van Cruz, geel en ook een weekje rust voor de Limburger. In de nasleep meent Kpaka zich nog te moeten revancheren, ook hij kijkt tegen een kaart aan. De vrijschop levert niets meer op.
90+2' Antwerp worstelt zich door het slotoffensiefje van de thuisploeg. Het blijft 1-1 en daarmee zijn vooral alle bezoekers en een breedlachende Henk Houwaart in 't bijzonder blij en tevreden. Ondanks zijn mogelijke vertrek blijft de Bosuilcoach erbij dat "Antwerp de ploeg van 't stad" is. Met twee overwinningen en een gelijkspel bewijzen de cijfers zijn gelijk en de coach zelf is alleszins met straten voorsprong de sympathiekste van 't stad.
(Bron: Het Webteam van De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/04/2003)
 

Statistieken

K.F.C. Germinal B.A. R. Antwerp F.C.

Elftallen

26 Luciano Da Silva
23 Djordje Svetlivic
2 Boldiszar Bodor
4 Aaron Mokoena
22 Americo Walker
17 Bert Dhondt
16 Steve Cooreman
8 Kris De Wree
9 Kwame Quansah
11 Daniel Cruz
18 Paul Kpaka
1 Yves Feys
16 Zoran Ljubinkovic
5 Harald Pinxten
24 Alexander Yi
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
6 William Verbeeck
14 Tony Sergeant
12 Gideon Imagbudu
20 Hussain Abdulrahman
19 Patrick Goots

Wissels

51' 8 Kris De Wree (uit)/
12 Anthony Obodai (in)
 
81' 9 Kwame Quansah (uit)/
7 Tim Reigel (in)
 
6 William Verbeeck (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
75'
 
19 Patrick Goots (uit)/
11 Omar Mussa (in)
85'
 
20 Hussain Abdulrahman (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
85'
 

Begin Match
      Alexander Yi 38'
Ruststand 0-0
      Patrick Goots 0-1 46'
74' Steve Cooreman 1-1      
      Harald Pinxten 86'
86' Paul Kpaka      
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG