Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
2 2
08.03.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Pieter Polfliet

Vierde official: Kris Bellon
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Lierse houdt stand met z'n tienen
Lierse SK leek op de Bosuil zijn meerdere te moeten erkennen in R Antwerp FC, maar kon met z'n tienen toch gelijk spelen. Bij de eerste dreiging was het meteen raak. William Verbeeck werkte een fraaie actie van Patrick Goots af. Patje Goots had er zin in en Van der Straeten moest meermaals gepast tussenkomen. Lierse kon slechts één keer dreigen, maar Koné stuitte op doelman Yves Feys. Vlak voor de rust kreeg Lierse een penalty, Schaessens scoorde.
Lierse moest in de 2e helft met z'n tienen verder en R Antwerp FC buitte dat mannetje meer uit via Bernt Evens. Met een lage vrije trap sleepte Schaessens toch nog een punt uit de brand voor Lierse.
(bron: Vrt-tt - 08/03/2003)
 
Minuut per minuut
00' De blessure van Gideon Imagbudu is ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De middenvelder is dus alweer onbeschikbaar. Op de bank Gunter Ribus die de voorkeur kreeg op Ibrahima Yattara. Na een minuut stilte ter nagedachtenis van Melissa Dierckx, overleden op zaterdag 1 maart ten gevolge van een smartelijk ongeval, trapt dhr. Marc Mertens de match op gang.
02' Furieuze start, beide teams ontwikkelen snelheid en bikkelen voor elke bal.
03' G O A L: vertrokken bij Edwin Ouon, komt via Tony Sergeant de bal bij Patje Goots die vanop de rechterflank haarfijn voorzet. William Verbeeck heeft geen moeite de assist in doel te verlengen. R Antwerp FC heeft een vroege voorsprong (1-0) beet.
04' Bernt Evens intercepteert te gretig. Schaessens gaat makkelijk neer en smeert de Antwerpverdediger de gele kaart aan. Het publiek kan dit gedrag maar matig appreciëren. Yves Feys plukt gemakkelijk de vrijschop van Mitu.
05' Lierse steekt een tandje bij, Stefan Leleu moet een hoekschop toestaan.
06' Harald Pinxten laat de bal aan Smeets, Yves Feys verkleint prima de schiethoek.
08' Schaessens trapt een vrijschop, Pinxten intervenieert, maar wordt fors aangelopen door Smet die er geel aan overhoudt.
12' Achteraan klopt het perfect bij de bezoekers, op het middenveld wordt de bal kundig rondgetikt, maar de spitsen worden maar zelden goed aangespeeld.
15' Jonas De Roeck heeft het niet onder de markt met opponent Patje Goots. De Antwerptopschutter trapt de vrijschop over het doel.
17' Over en weer een aantal overtredingen, zelfs vanop de middellijn mag Harald Pinxten trappen na fout van De Roeck op Patje Goots.
19' Karel D'Haene stuurt Patje Goots weg. Van Der Straeten kan met grote moeite en ten koste van een hoekschop redden, onmiddellijk gevolgd door een vrijschop randje strafschopgebied. Patje Goots knalt in de muur, de rebound gaat naast.
25' Opwinding in het bezoekersvak: na fout van Stefan Leleu op Koné trapt Mitu naast. Het was de eerste mogelijkheid voor de geelzwarten.
30' Mooie combinatie van bij Yves Feys, langs Anders Nielsen en Tony Sergeant naar Patje Goots die inloopt. Van Der Straeten is eerder op de bal.
32' Opnieuw Patje Goots, Van Der Straeten moet de knal in twee tijden stoppen.
34' Wils grijpt nogal opzichtig naar de noodrem op het middenveld, het kost 'm de gele kaart
39' Een snelle Lierse-combinatie door het midden. Smeets zet zich door, Mitu trapt via Pinxten naast. De lijnrechter ziet er een Antwerpbal in.
41' Van Der Straeten moet wegtrappen voor Patje Goots vernietigend kan uithalen.
44' G O A L: onverwachte ontwikkeling op de Bosuil. Een duel aan de rand van het strafschopgebied tussen Edwin Ouon en Imschoot. De Coninck wijst naar de strafschopstip. Schaessens heeft geen moeite Lierse langszij de brengen.
45+2' Belaagd door Imschoot, moet Yves Feys op slag van rust nog met een krachtreflex uitpakken. Rusten met 1-1 en daar mogen vooral de bezoekers blij mee zijn.
46' Coach Henk Houwaart opteert voor een brok dynamiet in zijn voorlijn. Hij brengt Omar Mussa in de plaats van een nochtans meer dan verdienstelijke Anders Nielsen.
46' Omar Mussa komt al direct Van Der Straeten bedreigen.
49' Het spel golft behoorlijk op en neer, al zijn er weinig gevaarlijke standjes voor de beide doelen. Huysegems heeft het bijzonder moeilijk om zich door te zetten.
53' De Antwerpcoach heeft een paar wissels op 't oog: hij laat Gunter Ribus, Arthur Gomez en Noureddine Ziyati opwarmen.
55' Bernt Evens snijdt langs zijn lijn. Wils moet afstoppen ten koste van een tweede gele kaart. Lierse moet met z'n tienen verder. Patje Goots haalt een corner uit zijn vrijschop.
56' De Great Old gaat ervoor. Arek Kubik speelt een opvallende foeriersrol, zijn uitswinger vangt Stefan Leleu(!) in de buitenspelval.
57' Van Der Straeten moet alweer ver uit zijn doel om Omar Mussa af te stoppen.
58' De Coninck negeert zijn lijnrechter en geeft Lierse een hoekschop. Yves Feys grijpt moeiteloos in. Op tegenaanval komen Arek Kubik en Smet stevig in botsing. De Antwerpmiddenvelder wordt even later door een stormachtig ingehaalde Gunter Ribus vervangen.
63' William Verbeeck verstuurt een haarfijne voorzet. Patje Goots loopt erop en wordt pas voor het eerst afgevlagd.
65' De tussenstand in Mechelen zorgt voor hoongelach op de Bosuil.
70' Enkele vrijschoppen en corners leverden niets op en nu loopt Patje Goots opnieuw buitenspel.
74' G O A L: weggestuurd door William Verbeeck, trapt Patje Goots vol op Van Der Straeten die niet kan controleren. Tony Sergeant prikt vliegensvlug tot bij Bernt Evens die een poging doet de bal door het net te jagen; roodwit staat opnieuw op voorsprong (2-1).
75' Yves Feys wordt opzichtig gehinderd bij zijn ingrijpen, Lierse sleept er toch een corner uit.
76' Edwin Ouon lanceert de tegenaanval, Omar Mussa bedreigt met een halve omhaal het Lierse-doel.
82' G O A L: Karel D'Haene gaat in duel op de rechterflank. Scheidsrechter De Coninck ziet er eens te meer een fout in. Schaessens verrast de hele Antwerpafweer, doelman Yves Feys incluis, door de bal pardoes in doel te jagen. Lierse klimt voor een tweede keer langszij op een stilstaande fase.
86' In volle inspanning trapt Patje Goots over doel hoewel hij buitenspel liep. Hij kijkt tegen geel aan! Was er al gefloten, scheidsrechter?
89' Patje Goots komt nog dicht bij de zege, hij trapt in het zijnet.
90+2' Ook twee extra-minuten veranderen niets meer aan de gelijke stand. Na de wedstrijd merkten de supporters op dat R Antwerp FC met acht Belgen aan de aftrap verscheen, de match zelfs met negen Belgen beëindigde onder wie twee eigen jeugdspelers. Na de partij zagen we voor het eerst een gestresseerde Henk Houwaart tijdens de persbabbel. In zijn matchanalyse sprak hij over een gespannen, bij momenten bikkelharde derby. "Ik ben al bij al best tevreden over ingesteldheid van mijn spelers. Ze hebben best hard gewerkt om die driepunterthuis te houden." Omdat hij ervoor gewaarschuwd had, betreurde de roodwitte coach de twee tegengoals op stilstaande fases.
(Bron: Het Webteam - 08/03/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
14 Tony Sergeant
6 William Verbeeck
8 Arek Kubik
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots
1 Yves Van Der Straeten
3 Marc Schaessens
4 Laurent Fasotte
16 Jonas De Roeck
8 Kristof Imschoot
6 Stef Wils
14 Jimmy Smet
23 Axel Smeets
99 Marius Mitu
26 Aruna Koné
17 Stein Huysegems

Wissels

46' 9 Anders Nielsen (uit)/
11 Omar Mussa (in)
 
62' 8 Arek Kubik (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
 
8 Kristof Imschoot (uit)/
11 Laurent Delorge (in)
79'
 

Begin Match
3' William Verbeeck 1-0      
4' Bernt Evens      
      Jimmy Smet 8'
      Stef Wils 34'
Ruststand 1-0
      Marc Schaessens (penalty) 1-1
      Stef Wils 55'
66' Karel D'Haene      
75' Bernt Evens 2-1      
      Marc Schaessens 2-2 84'
86' Patrick Goots      
92' Eindstand 2-2 92'
TERUG