6 2
30.04.1939 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: E. Amelinckx

Voetbaltornooi op den Boschuil

Heel wat belangstelling voor dezen derby tussen Royal Antwerp FC en Tubantia F.C. Scheidsrechter E. Amelinckx roept ten vier ure de ploegen tusschen de lijnen. R. Antwerp FC wint den opgooi en gaat aanstonds ten aanval. Een kogel van Jos Wagner wordt schitterend door Dierckx gered. Langs de andere zijde moet Richard Gedopt eveneens duikelen op schot van Mermans. Beide doelwachters worden nu om de beurt op de proef gesteld. Op pass van De Vries zet Mermans keihard op den zijpaal. Het spel gaat vlug op en neer. Aan de 13e minuut bekomt R.A.F.C. vrijschop, door Jos Wagner genomen. Dockx ontzet onvoldoende. Fille Bastin plaatst den bal met een schuiver onhoudbaar in de muit. Tubantia doet nu mooie aanvallen langs Pringels. Op schot van Bertels moet Richard Gedopt handelend optreden. Op hoekschop langs De Vries kopt Pringels over.

R.A.F.C. wordt nu ingedrukt. De verdediging krijgt het erg te verduren. Richard Gedopt heeft geluk wanneer hij een vluchtschot van Mermans in corner kan overtikken. Die hoekschop wordt genomen door De Vries. Buls plaatst er het hoofd onder en doelt den gelijkmaker na 28 minuten spel. Tubantia F.C. brengt het doel van R.A.F.C. meermalen in gevaar. Aan de 34e minuut begaan Dierckx en Dockx een flater. Jos Wagner geeft aan R.A.F.C. den voorsprong. Dierckx moet een schot van Jos Wagner al duikelend redden. Wanneer Tubantia F.C. aanvalt langs den vleugel Pringels en Buls, schiet Mermans den bal te pletter op de dwarslat. Richard Gedopt heeft de handen vol. Met R.A.F.C. ten aanval volgt de rust (2-1).

Na de herneming dwingt R.A.F.C. dadelijk een hoekschop af, welke echter gezonden wordt. Aan de vierde minuut zal Harry Kegels met een licht schot via Dierckx den voorsprong aandikken. Een antwoord laat niet lang op zich wachten. Twee minuten later verschalkt Buls de Antwerpverdediging en de bordjes wijzen 3-2. Langs weerszijden wordt er duchtig op doel geschoten. Mermans, op een paar meter voor doel, schiet in de handen van Richard Gedopt. Middenveldspel volgt. Aan de 15e minuut zal Vital Backeljau op center van Harry Kegels, Dierckx voor de vierde maal het nakijken geven. R.A.F.C. is licht de meerdere. Op pass van Harry Kegels ontstaat er een lichte doelworsteling waarbij John Ruthgeerts op den paal zendt. Kort daarop zal Fille Bastin aan de 26e minuut den bal in de touwen jagen en alzoo den stand op 5-2 brengen.

R.A.F.C. valt duchtig aan, niettegenstaande Tubantia F.C. ook eenige aanvallen opbouwt. Op pass van De Vries schiet Mermans nipt naast. De laatste minuten zijn voor R.A.F.C. Vital Backeljau zal eenige minuten voor het einde den eindstand op 6-2 brengen. R.A.F.C. wint met overdreven cijfers.

(bron: GvA - historisch archief - 01/05/1939)

De Vries

13' Fille Bastin 1-0
      Buls 1-1 28'
34' Jos Wagner 2-1
Ruststand 2-1
49' Harry Kegels 3-1
      Buls 3-2 51'
60' Vital Backeljau 4-2
71' Fille Bastin 5-2
88' Vital Backeljau 6-2
90' Eindstand 6-2 90'