3 4
28.08.1938 Plaats: André Dumontstadion

Scheidsrechter: E. Swillen

Na Verstandhouding der mijnstreek Genk - Royal Antwerp FC

Deze oefenwedstrijd had nogal wat volk gelokt op het terrein van Waterschei. De faam der Antwerpboys met hun international Bob Paverick was hier zeker niet vreemd aan. Heer Swillen roep de ploegen op. Voor den aanvang der partij reiken beide kapiteins elkaar bloementuilen over. Eenige snelle aanvallen langs beide zijden met mooi pogingen van Jos Wagner en Thierl. Aan de vijfde minuut brengt Thierl op, geeft naar Pinter die aan Kucera laat en Richard Gedopt is geklopt. Het antwoord blijft niet lang weg. Een minuut later op een hoog center van Sooi(ke) De Vries stelt Jos Wagner met een kopbal gelijk. De Antwerpenaars willen er meer van en den zeer opportunist Jos Wagner kogelt op den paal. Het is slechts uitgesteld, Op pass van Fille Blankers maakt Jos Wagner er weldra 1-2 van op de achtste minuut.

Aan de 18e minuut dringt Vital Backeljau door de lokale verdediging en net een derde punt. Paenhuyzen haalt een kranigen soloren uit, doch faalt hij het eindschot. Richard Gedopt wordt door Thierl aan het werk gezet. Het tempo zakt een weinig. Het duo Sooi(ke) De Vries en Jos Wagner levert aanhoudend gevaarlijk werk voor Konig. Drie minuten voor het einde verrast Vital Backeljau Konig voor de vierde maal (1-4).

Bij de herneming nemen Stynen en Velser de plaats in van Roncada en Mabis, wijl bij R.A.F.C. Vital Backeljau en Rik Boogaerts vervangen zijn door John Ruthgeerts en Jos Weyns. De bezoekers geven nu enkele minuten wat klassiek spel te aanschouwen.. Toch zal het weer Paenhuyzen zijn die op persoonlijke doorbraak den stand op 2-4 zal voeren aan de 11e minuut. Richard Gedopt kan ten koste van een mooie duikeling een schot van Paenhuyzen onschadelijk maken. Aan de 24e minuut geeft Paenhuyzen naar Kucera, deze laat aan Velser en Richard Gedopt mag zich omdraaien (3-4). De mannen der Verstandhouding blijven steeds gevaarlijk. Op hard schieten van John Ruthgeerts weert Konig mooi af. Beide elftallen schijnen vermoeid en het einde komt met 3-4. Beide ploegen toonden hoogten en laagten. Bij R.A.F.C. vielen vooral Richard Gedopt, Bob Paverick, Jos Wagner en Sooi(ke) De Vries op.

Bij de Verstandhouding verdient Paenhuyzen een extra vermelding, wijl voorts Thierl, Vervoort, Mocknik en de verdediging het meest voldoening gaven.

(bron: GvA - historisch archief - 29/08/1938)

Jos Wagner

46' Roncada (uit)/
Velser (in)

46'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Mevis (uit)/
Stynen (in)

0 Vital Backeljau (uit)/
John Ruthgeerts (in)
46'

0 Rik Boogaerts (uit)/
Jos Weyns (in)
46'

5' Kucera 1-0
      Jos Wagner 1-1 6'
      Jos Wagner 1-2 8'
      Jos Wagner 1-3 18'
      Vital Backeljau 1-4 43'
Ruststand 1-4
56' Paenhuyzen 2-4
69' Velser 3-4
90' Eindstand 3-4 90'