2 1
21.08.1938 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Francken

Na Royal Antwerp FC - Turu 1880 Düsseldorf

Wanneer wij verleden jaar zoo menigmaal moesten vaststellen dat R. Antwerp FC door slecht weder werd gedwarsboomd, heeft de slagregen thans alweer veel kijklustigen thuis gehouden. Tijdens de vriendenmatch der Antwerpsche en Rotterdamsche veteranen regende het zelfs zoo hard dat de partij onderbroken werd. Nadat de rust met blanken scoor was ingetreden, wonnen de Antwerpenaars met 3-0.

Voor de wedstrijd tegen Turu 1880 Düsseldorf stelde heer Francken de elftallen in rang. Het spel werd in snel tempo ingezet met de Duitschers een tikje rapper op den bal. Dit belette niet dat Wildhagen het eerste kwaad schot van Jos Wagner te verwerken kreeg. Na tien minuten had Paffers succes met een flauw balletje dat Richard Gedopt uit de handen liet ontglippen. Vier minuten later, wanneer Fille Blankers het leder voorzette naar Jos Wagner, bewees deze goed bij schot te zijn en het scoorbord wees 1-1. R.A.F.C. was een tijdlang aanvallend, maar Jos Wagner pointeerde een paar malen te hoog, tewijl Fernand Desmidt met een schuiver evenmin succes had. Het duo Vital Blankers en Sooi(ke) De Vries verwekt een gevaarlijk standje, dat keeper Wildhagen opklaart. Hierna wordt een shot van Fille Blankers in corner verwerkt. Zonder veel spanning, maar toch met een merkelijk lokaal territoriaal voordeel, vervolgt het spel. De bezoekers doen een paar pogingen langs de vleugels, waarbij Richard Gedopt moet ingrijpen. De rust treedt alzoo in met een gelijken 1-1 stand.

Bij de verwisseling der plaatsen, treedt Remi Van Wauwe op in de plaats van Bert D'Hollander, terwijl Jos Wagner beproefd wordt als linksbuiten in vervanging van Jos Weyns en John Ruthgeerts zijn debuut doet als midvoor. Deze begint met een schot op doel af te zenden. Wildhagen redt. Weer nestelt R.A.F.C. zich in het kamp der bezoekers. Wanneer Turu 1880 Düsseldorf aandringt langs haar rechtervleugel, loopt hij off-side of zuiveren Antoine Van Nuffel en Bob Paverick hun kamp. Deze begint met een schot op doel af te zenden. Wildhagen redt. Weer nestelt R.A.F.C. zich in het kamp der bezoekers. Wanneer Turu 1880 Düsseldorf aandringt langs haar rechtervleugel, loopt hij off-side of zuiveren Antoine Van Nuffel en Bob Paverick hun kamp. Een duel van Sooi(ke) De Vries met den international Mengel, eindigt in het voordeel van den Antwerpenaar, maar zijn center belandt op het bovennet. Richard Gedopt moet ingrijpen op voorzet van den linkervleugel, waarna Fille Blankers een bal te pletter schiet op den paal.

Turu 1880 Düsseldorf trekt zich op verdediging terug als er gevaar dreigt. De bezoekers bepalen hun aanvallen tot een ontsnapping van den kleinen vleugel Brüll. Jos Wagner en John Ruthgeerts verwisselen van plaats, weer vliegt het schot van Wagner rakelings over de lat. hetduur totde 26e minuut voor de meerderheid van R.A.F.C. uitgedrukt wordt door een tweede punt, door Fernand Desmidt met een fraai schuin schot ingezonden. Turu 1880 Düsseldorf brengt meer spanning in het spel tijdens de laatste minuten, maar de overwinning blijft aan de rood-witten, die trouwen dubbel en dik verdienden te winnen. Als geheel is de ploeg nog niet ingespeeld. Slechts Jos Wagner en Bob Paverick zijn te vermelden als spelers die niet meer naar hun vorm behoeven te zoeken.

(bron: GvA - historisch archief - 22/08/1938)

Paffers

46' Bert D'Hollander (uit)/
Remi Van Wauwe (in)

46'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

??? (uit)/
John Ruthgeerts (in)

Paffers 0-1 10'
14' Jos Wagner 1-1
Ruststand 1-1
71' Fernand Desmidt 2-1
90' Eindstand 2-1 90'