Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.
1 1
02.04.1939 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Francken

Lijnrechters:
Vandemoortel - Friedlich

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R

Nog heel wat volk op den Boschuil als de twee ploegen het veld betreden. Bob Paverick wint den toss met windvoordeel. De eerste minuten zien verdeeld spel. De backs grijpen bedrijvig in. Daring CB haalt een paar goede combinaties uit. Het eindschot faalt. Op center van Gommaire Lodts zet Fille Bastin in prachtstaand naast. Teulinckx en Richard Gedopt ontzetten om beurt hun bedreigde doel. R.A.F.C. bekomt den eersten hoekschop, gevolgd van recorner. Als Badjou uit is, zet Vital Backeljau voor doel, maar Saenen trapt nog weg. Na 17 minuten wordt Jos Weyns gerold. Poelmans rent naar doel, maar wordt door Gust Pauwels gehaakt. De strafschop wordt door Van Ingelghem op den paal gezet. Vlak daarop rent Poelmans weer door, zet voor en Van Ingelghem opent den scoor naast den uitgeloopen Richard Gedopt (0-1).

Daring CB legt meer geestdrift en samenspel aan den dag en is dan ook licht in meerderheid. Fille Bastin op corner en Buyle op Jos Weyns schietend, missen van een niet. Een klaarblijkelijk hands van Saenen blijt onbestraft en veroorzaakt tumult. Er komt felle beroering in de lokale gelederen, maar het verband is vaak zoek. De Daringspelers zitten vinnig op de bal. R.A.F.C. trekt geen nut uit een drietal corners. Badjou houdt zijn muit tot de rust vrij.

Bij het hernemen hebben Vital Backeljau en Gommaire Lodts van plaats verwisseld. Het eerste gevaarlijke standje gaat voor het doel van R.A.F.C. door, Richard Gedopt klaart op. Op aandringen van Jos Wagner, kogelt Vital Backeljau keihard naast. Daring CB speelt een cup-match en stuurt bij het minste gevaar buiten. R.A.F.C. komt nu geweldig opzetten, maar kent geen meeval voor doel. Jos Wagner en Vital Backeljau missen aldus van een niet. Daring CB wijzigt haar voorlijn en plaatst Buyle rechtsbuiten. Richard Gedopt moet schoten van Heremans en Mondelé stoppen. Op het half uur breekt Vital Backeljau door, maar Saenen ontzet. Vanop dertig meter waagt Rik Boogaerts zijn kans en Badjou is onhoudbaar geslagen: 1-1. Als René Geuns haarfijn voorzet, jaagt Jos Wagner de bal in 't zijnet. Daring CB komt nog eens los en Mondelé kogelt op de lat. Van Ingelghem en Paul Henry wisselen thans van plaats. Badjou redt op een prachtschot van Vital Backeljau.

Richard Gedopt moet nog uitloopen voor een rush van Buyle en Poelmans, terwijl Badjou ook puik redt op rush van Vital Backeljau. Daring C.B. valt nog wanhopig aan, maar Richard Gedopt redt. Het einde is daar met 1-1. R.A.F.C. kwam in de tweede helft op dreef en had door haar meer afgetekende meerderheid een doeltje meer verdiend.

(bron: GvA - historisch archief - 03/04/1939)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.

Elftallen

Richard Gedopt
Bob Paverick (K)
Gust Pauwels
Rik Boogaerts
Jos Weyns
Fille Blankers
Vital Backeljau
Jos Wagner
René Geuns
Gommaire Lodts
Fille Bastin
Arnold Badjou
Charles Teuninck
Benoit Saenen
Fernand Buyle
Joseph Van Ingelghem
Charles Poelmans
Albert Heremans
Marius Mondelé
Paul Henry
xx
xx

Wissels


Begin Match
      Joseph Van Ingelghem 0-1 19'
Ruststand 0-1
76' Rik Boogaerts 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG