1 0
26.03.1939

Scheidsrechter: Delchevalerie

Na R. White Star A.C. - Royal Antwerp FC

Eindeseizoenskamp met veel strijd in het verschiet. R. White Star A.C. verkeert inderdaad in een hachelijke positie, maar ook R Antwerp FC kan best nog een puntje gebruiken. Heer Delvhevalerie krijgt de ploegen te leiden. Rood-wit wint de toss en de lokalen mogen tegen wind in aftrappen. Beide ploegen zijn dadelijk in actie. Het spel verplaatst zich voortdurend. De gesternden dwingen een eerste hoekschop af, die niets opbrengt.

Jos Wagner stelt Boogaerts op de proef. Stilaan dringen de Antwerpenaars hun spel op, maar de aanvallen blijken niet altijd juist berekend. De Brusselsche keeper is bovendien in een goeden dag. Sooi(ke) De Vries beproeft het van ver, maar geeft hoog over. Jos Wagner doet hetzelfde met een kopstoot. De gesternden worden nu bepaald in hun kamp teruggedrongen, maar R.A.F.C. kan niet doorbreken. Sooi(ke) De Vries zendt nogmaals over. Langs de andere zijde geeft de ontsnapte Fiévez nevens. Een hoekschop voor rood-wit brengt ook geen aarde aan de dijk. Als de lokalen het erop aanleggen om het evenwicht te herstellen, wordt de rust gefloten met 0-0.

R.A.F.C. valt eerst aan, maar Sooi(ke) De Vries zendt naast. R. White Star A.C. herpakt zich. Richard Gedopt heeft een schot van Plennevaux te verwerken. Een schot van René Geuns wordt in corner gered. Vervolgens verdeeld spel van mindere kwaliteit. Op de 35e minuut ontstaat een doelworsteling die aan de De Mulder de kans biedt het eenig punt der partij aan te teekenen. Fille Bastin forceert nog een hoekschop. Sooi(ke) De Vries zendt naast. Hoe R.A.F.C. zich ook inspant, de zege blijft aan de lokalen.

(bron: GvA - historisch archief - 26/03/1938)

Ruststand 0-0
80' Georges Demulder 1-0
90' Eindstand 1-0 90'