Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

A.R.A. La Gantoise R. Antwerp F.C.
1 1
12.02.1939 Plaats: Jules Ottenstadion

Scheidsrechter: Delchevalerie

Wedstrijdverslag

Na ARA La Gantoise - Royal Antwerp FC

Een moeilijke verplaatsing voor de gehavende ploeg van R Antwerp FC, terwijl ARA La Gantoise, de laatste seizoenen machtig op dreef, doch de puntjes nu best gebruiken kan. Kortom een kamp welke de verplaatsing loont. Talrijk zijn dan ook de belangstellenden die den opgooi door heer Delchevalerie in bijzijn van de beide elftallen, volgen. De wind staat dwars over het veld als ARA La Gantoise de eerste aanvallen leidt. Een kogel van Van Renterghem brengt gevaar voor de Antwerpkooi. R.A.F.C. reageert langs Remi Van Wauwe. Kersse moet ingrijpen. R.A.F.C. komt nu in meerderheid, maar Gommaire Lodts en Sooi(ke) De Vries schieten naast. Backx en Goethals vallen op hun beurt goed aan, maar De Geest kopt over. De Raedt grijpt dan in op een vrijschop. Technisch blijft R.A.F.C. een tikje meerderheid betoonen. De Buffalo's leggen meer aanvalslust aan den dag. Als De Geest en Backx het leder opbrengen, mist Dhooge een reuzenkans voor doel. De Raedt stopt een hard schot van Fille Blanckers.

Jos Wagner bezorgt de lokale supporters kippenvleesch, wanneer hij op de paal kogelt, als De Raedt geslagen was. R.A.F.C. is thans overwegend de meerdere. Het doel van ARA La Gantoise beleeft veel kritieke oogenblikken. Fille Bastin, Jos Wagner en Gommaire Lodts schieten om beurten, maar weten geen roos te treffen. Richard Gedopt moet dan een schot van Backx houden. De partij wordt nu beter verdeeld. Tegen het einde moeten Bob Paverick en Jos Weyns flink ingrijpen op pogingen der ARA La Gantoise. Aan de overzijde mist Goethals een reuzenkans. Met de Buffalo's ten aanval, komt de rust als de scoor nog blank is.

Na de poos is R.A.F.C. eerst in actie. Een corner levert niets op. ARA La Gantoise komt nu ook in beweging. Richard Gedopt grijpt tweemaal zeer stijlvol in. Na 9 minuten bekomt Gommaire Lodts het leder, centert haarfijn voor doel en Jos Wagner weet in den lucht den stand te openen (0-1). Nu volgt er veel middenveldspel met licht voordeel voor R.A.F.C. Een missen van Gommaire Lodts is voor ARA La Gantoise het teeken om een flink tegenoffensief in te zetten. Bob Paverick verricht evenwel reuzenwerk voor het Antwerpdoel. Backx, De Geest en Van Renterghem schieten om beurten naast of over. Na 25 minuten wordt al te licht penalty geschuifeld voor een fout Jos Weyns. Backx maakt er dankbaar gebruik van om gelijk te stellen (1-1). ARA La Gantoise wil thans de zege afdwingen, maar R.A.F.C. laat zich niet doen. Gommaire Lodts kogelt over doel. Dat doet Backx hem na. De laatste minuten zijn spannend. ARA La Gantoise beheerscht nog licht. Als het einde met 1-1 komt, mag toch gezegd dat deze scoor gevleid is voor de Gentenaars. R.A.F.C. verdiende de zege.

(bron: GvA - historisch archief - 12/02/1939)

Statistieken

A.R.A. La Gantoise R. Antwerp F.C.

Elftallen

De Raedt
Kersse
Romain Van Overmeiren
G. Commine
F. Commine
Maurice Van Overmeiren
De Geest
Van Renterghem
Dhooge
Backx
Goethals
Richard Gedopt
Bob Paverick
Gust Pauwels
Jos Weyns
Sooi(ke) De Vries
Fille Blankers
Bert D'Hollander
Jos Wagner
Gommaire Lodts
Remi Van Wauwe
Fille Bastin

Wissels


Begin Match
      Jos Wagner 0-1 9'
25' Backx 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG