Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.A.E.C. de Mons
0 1
22.02.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters:
Rudi Lepoutre - Geert Simoens

Vierde official: Jan Ameel
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Fatale fout Stefan Leleu
R Antwerp FC leed zaterdag een ongelukkige nederlaag. Een week na de pandoering op Anderlecht toonde de Great Old deze keer wel heel wat goeie wil. Pech in de afwerking en een late blunder van libero Stefan Leleu bezegelden het lot van de Bosuilen.
Coach Houwaart bracht met Zoran Ljubinkovic, Anders Nielsen, Omar Mussa en William Verbeeck vier nieuwe spelers aan de aftrap. Omar Mussa speelde op de voor hem ongewone positie van rechtsmidden. Niet meteen een geslaagde zet want de Burundees ontbeert het technisch vermogen om te combineren. Vooral William Verbeeck liet zich opmerken en speelde een uitstekende eerste helft. "Over mijn prestatie ben ik tevreden, maar het resultaat valt zwaar tegen," stelde Verbeeck. "Dit was een zeer gesloten match waarin iedereen naar het einde toe vrede leek te nemen met die 0-0."
Nochtans had het bij de rust al makkelijk 2-2 kunnen staan. Vandeputte en Feys wisten zich te onderscheiden op pogingen van Goots, Verbeeck, Roussel en Rivenet. De tweede helft was beduidend minder, met als trieste apotheose de blunder van Stefan Leleu. "Ik wou de bal wegtrappen, maar hij botste over mijn voet," aldus de zwaar aangeslagen aanvoerder. "Daardoor kreeg Roussel vrije baan en werd het nog 0-1. Een veel te zwaar verdict en een nederlaag die ik volledig op mij neem."
(Peter Nys - bron: Het Nieuwsblad - 24/02/2003)
 
Minuut per minuut
00' R Antwerp FC moet alweer noodgedwongen de geschorste Gideon Imagbudu missen. Ook Hussain Abdulrahman blijft wegens interlandverplichtingen onbeschikbaar. Arek Kubik is onvoldoende hersteld. Na de match toonde Bergen-trainer Grosjean verrast door zoveel positiewisselingen binnen het team van Henk Houwaart. Edwin Ouon en Omar Mussa waren nl. overgeheveld naar het middenveld, oude bekende William Verbeeck was er voor het eerst dit seizoen van bij de aftrap bij. Zoran Ljubinkovic stond op de rechtsacherplaats. De wedstrijd begint met één minuut stilte ter gedachtenis van de slachtoffers van de brandramp in Bergen eerder deze week.
01' Snedig begin: bij de eerste aanval via Bernt Evens en Anders Nielsen haalt R Antwerp FC er een hoekschop uit.
02' Edwin Ouon onderbreekt een breeduitgesponnen Bergense combinatie, maar stuurt Patje Goots in de off-side-val.
03' William Verbeeck krijgt de bal toegespeeld aan de achterlijn, maar draalt net iets te lang; hij moet zich tevreden stellen met een nieuwe corner.
06' Bergen speelt aardig mee, al dragen hun acties nog niet genoeg. Bernt Evens knalt daarentegen naar doel, Souza de Guedes ontzet in de voeten van Omar Mussa die Vandeputte aan 't werk zet.
07' Gerommel in de Antwepdefensie, Joly knalt de rebound ver naast.
09' Bernt Evens verplicht doelman Vandeputte te ontzetten met het hoofd.
10' Harald Pinxten moet tot twee maal toe zijn kamp schoonvegen.
14' Omar Mussa onderschept een uittrap van Vandeputte, Patje Goots wordt alweer afgevlagd.
16' Na duwfout van Anders Nielsen, trapt Joly de vrijschop. Zoran Ljubinkovic ruimt op voor Roussel gevaarlijk kan worden.
18' Scherpe voorzet van La Placa, Roussel gaat naast de bal. Scheidsrechter Vinche moet een klein incidentje tussen Stefan Leleu en de Bergense spits blussen.
20' Na fout van Edwin Ouon verhindert een tweemansmuurtje de vrije doorgang aan de vrijschop van Joly.
21' Nieuwe vrijschop voor Bergen, Roussel knalt in de stevige muur. De tegenaanval van Antwerp loopt alweer uit in buitenspel.
23' Patje Goots haalt krachtig uit, de vingertoppen van Vandeputte verhinderen het doelpunt.
24' Patje Goots "duikt" op volle snelheid in het strafschopgebied, de hand van Vandeputte naar het been, Goots neer, weg kans, Goots krijgt... zijn derde gele kaart en is (toevallig?) voor de tweede keer dit seizoen geelgeschorst tegen Club Brugge!
29' Bergen is snedig op tegenaanval, Roussel jaagt de bal voorlangs.
30' Opnieuw een snedige counter, Yves Feys plukt eenvoudig.
31' Bijna een misverstand in de Bergense achterhoede. Vandeputte kan ternauwernood een terugkopbal van Souza controleren. Aan de overkant test William Verbeeck de vuisten van Vandeputte.
34' Stefan Leleu trapt een vrijschop. Anders Nielsen zet er zijn hoofd tegen, maar de poging is slechtgericht.
39' Douai haalt een vrijschop uit een tegenaanval. Joly trapt, de bal gaat tot drie maal toe gevaarlijk richting Antwerpdoel. Op de tweede poging moet een roodwitte voet redding brengen op de doellijn.
41' Edwin Ouon wordt zwaar aangetikt, de scheidsrechter ziet er alweer geen fout in. Bergen mag verder, maar Vinche even later laat zeer tegen zijn zin verzorging op het terrein. Edwin Ouon strompelt hinkend naar de zijlijn.
43' Op corner van Joly trapt Douai een uitswinger ver naast.
45' Rusten met 0-0. Edwin Ouon is er in geslaagd de actie-radius van Joly te beperken. Beide ploegen hebben vrede met de tussenstand.
49' De beide verdedigingen blijven ruimschoots baas over de aanvallende pogingen.
51' Verwarde faze: Joly gaat slim neer in een duel met Bernt Evens. De scheidsrechter zwaait demonstratief met geel, voor een protesterende Joly zoals later zal blijken.
53' Patje Goots loopt zich dood op de Mons-defensie, Ciobotariu is een betrouwbaar sluitstuk.
57' Zoran Ljubinkovic brengt de bal op via inworpen. de voorzet van Omar Mussa komt niet aan.
58' Cédric Roussel kan bijna een verre uittrap van Vandeputte verlengen, Yves Feys raapt het balletje op.
59' De aangetrapte Edwin Ouon kan niet meer verder, Karel D'Haene gaat een moeilijke opdracht tegemoet.
61' De vrijschoppen, corner of voorzetten van Joly blijven gevaarlijk. Nu moet Bernt Evens in corner trappen.
64' Een snelle roodwitte tegenprik na vrijschop van Joly wordt alweer afgevlagd.
64' Patje Goots bereikt Omar Mussa die prompt naast doel besluit.
67' Harald Pinxten moet alweer in hoekschop afweren om erger van Joly te voorkomen.
72' Een combinatie tussen William Verbeeck en Bernt Evens wordt foutief onderbroken. De vrijschop van Patje Goots wordt door Vandeputte gered.
73' Vandeputte moet ver uit zijn doel. Redt spectaculair, maar heeft vervolgens verzorging nodig.
74' Ook Yves Feys moet ver uit zijn doel om met de voet weg te trappen.
77' Net nadat Bergen Baudry ingebracht heeft, mag Patje Goots randje strafschopgebied een vrijschop trappen, de bal knalt in de muur.
79' De wat wegdeemsterende William Verbeeck krijgt een stevig applaus van de sups bij zijn vervanging door Arthur Gomez. Anders Nielsen moet een rij achteruit.
80' Op aangeven van zijn lijnrechter fluit Vinche voor fout. Joly trapt randje strafschopgebied, Roussel kopt centimeters naast.
83' De bal komt op aangeven van Douai opnieuw bij Roussel, maar het schot is (nog) niet goedgericht.
84' Vandeputte houdt zijn doel schoon met beide vuisten.
87' G O A L: de match leek op een gelijkspel af te stevenen tot Rivenet de bal voorbij Leleu catapulteert. Roussel kan rustig intikken (0-1).
88' Onder een striemend fluitconcert wordt Anders Nielsen gewisseld voor Ibrahima Yattara.
90 + 3': Zelfs een drietal minuten extra-tijd brengt R Antwerp FC niet meer langszij. Bergen wint met 0-1 en krijgt daarmee toch een te grote beloning. Coach Grosjean vertelde achteraf dat hij bij momenten een aangename match gezien had met twee aanvallende teams. Henk Houwaart klonk een stukje bedaarder en daar zat het onverwachte verlies toch voor veel tussen. "De beide teams waren aan mekaar gewaagd met enkele kansjes aan elke kant," aldus de Bosuilcoach, "maar de afwezigheid van zowel Hussain als Imagbudu wogen zwaar. Gedurende 45' minuten een uitstekende William Verbeeck gezien. Het uitvallen van Edwin Ouon is ons helaas zuur opgebroken. We hebben hard gewerkt, maar zitten zonder resultaat," besloot de Bosuilcoach die volgende week met de gele schorsing van Patje Goots alweer aan zijn concept mag sleutelen.
(Bron: Het Webteam - 22/02/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.A.E.C. de Mons

Elftallen

1 Yves Feys
16 Zoran Ljubinkovic
3 Stefan Leleu
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
2 Edwin Ouon
6 William Verbeeck
14 Tony Sergeant
11 Omar Mussa
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots
24 Kris Vandeputte
2 Thaddée Gorniak
23 Mustapha Douai
24 Liviu Ciobotariu
19 Olivier Suray
17 Dennis Souza
6 Eric Joly
21 Keith Kelly
10 Claude Rivenet
11 Jean-Pierre La Placa
12 Cédric Roussel

Wissels

59' 2 Edwin Ouon (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
 
79' 6 William Verbeeck (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
88' 9 Anders Nielsen (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
 
21 Keith Kelly (uit)/
9 Olivier Baudry (in)
77'
 

Begin Match
23' Patrick Goots      
Ruststand 0-0
      Eric Joly 51'
      Jean-Pierre La Placa 72'
      Cédric Roussel 0-1 86'
93' Eindstand 0-1 93'
TERUG