4 1
30.10.1938 Plaats: Albert Dyserynckstadion

Scheidsrechter: E. Amelinckx

Na R.F.C. Brugeois - Royal Antwerp FC
Scheidsrechter Amelinckx roept de ploegen tussen de lijnen. R Antwerp FC mag aftrappen met licht windnadeel en de zon in het gezicht. De thuisspelers verplaatsen het spel. Richard Gedopt moet verscheidene malen ingrijpen. Op doelschot van Devriese moet hij hoekschop toestaan, dewelke niets oplevert. RFC Brugeois blijft gedurig aan den aanval, dwingt nog een tweetal hoekschoppen af en weet langs Van Vyve op doelworsteling den stand te openen aan den 14e minuut. Na een kogel van Jos Wagner prachtig door Neyt gehouden, komen de thuisspelers opnieuw aan den aanval en de verdediging der bezoekers is gedurig op den bres. Aan de 25e minuut komt tegenaanval langs Fernand Desmidt.

Het middentrio mist, maar Vital Backeljau kan nipt het leder bemachtigen en zendt met een slepend schot tusschen de beenen van een drietal spelers door den gelijkmaker binnen. Coene breekt door en komt alleen voor Richard Gedopt, wil dezen laatste ook voorbijgaan, wat Bob Paverick toelaat in te grijpen en te redden. De thuisspelers zijn overwegend de meerdere. Aan de 36e minuut gelukt Coene een tweede doel. De thuisspelers blijven den toestand beheersen tot aan de rust om verdiend te leiden met 2-1.

Na de poos vallen de thuisspelers opnieuw verwoed aan en bekomen vijf hoekschoppen, zonder gevolg. R.A.F.C. kan zich slechts met moeite uit den kneep der blauw-zwarten loswerken en bepalen zich bij een hoekschop, door Wouters toegestaan. Na 15 minuten zoekt De Veen mooi af en centert in. Coene volgt en weet een derde punt aan te tekenen. Zes minuten later zakt De Veen af en centert. Het leder vliegt op den paal. Coene, die eens te meer op post is, kan den voorsprong tot 4-1 opdrijven. Nu vervolgt het spel verdeeld. Even dreigt het spel te ontaarden. Richard Gedopt en Versyp geraken handgemeen, maar de scheidsrechter grijpt gepast in. Het einde naakt. Een hoekschop langs weerszijden brengt geen wijziging. R.F.C.B. haalt eene 4-1 zege.
(bron: GvA - historisch archief - 30/10/1938)

Fernand Desmidt

14' Marcel Van Vyve 1-0
      Vital Backeljau 1-1 25'
36' Albert Coene 2-1
Ruststand 2-1
60' Albert Coene 3-1
66' Albert Coene 4-1
90' Eindstand 4-1 90'