09.10.1938 Plaats: Stade de la Neuville

Scheidsrechter: Louis Baert
Toeschouwers: 12.000

Na R.O.C. de Charleroi - Royal Antwerp FC

R Antwerp FC heeft te Charleroi een gelijkspel afgedwongen na een hardnekkig betwiste match. Heer Baert was belast met de leiding. Voor 12.000 toeschouwers en bij regenachtig weder winst R.A.F.C. den opgooi. De eerste minuten zijn dan ook afgeteekend voor de bezoekers. Van Tongerloo redt slag op slag. De Antwerplinkervleugel onderscheidt zich door puike doorbraken, maar de lokale achterhoede ontzet. Olympic komt moeilijk in actie en de Antwerp-aanvallen zijn zeker gevaarlijker. Stilaan komen de Vlaamsche Walen toch op dreef. Richard Gedopt laat zich nu gelden op enkele verwarde standjes. Langs weerskanten wordt hardnekkig om het openingsdoelpunt gekampt. Olympic is nu baas, doch de forwards loopen herhaaldelijk off-side. Na 25 minuten komt Van Haelen op aanval van Olympic voor open doel en mist op onbegrijpelijke wijze een zeker doel.

De forwards van R.A.F.C. zijn weinig zuiver in 't schieten. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, met Olympic licht in meerderheid. Pas vier minuten voor rust bekomen de lokalen een eersten corner om even later Richard Gedopt en Bob Paverick in gevaar te brengen. R.A.F.C. houdt stand en de rust is daar met blanken scoor.

Na de poos is het uitzicht van eht spel weer hetzelfde. Er wordt hardnekkig, maar zeer onjuist aangevallen. Richard Gedopt blijft dan ook bestand tegen de gevaarlijkste schoten. R.A.F.C. dringt minder, maar des te gevaarlijker aan dan Olympic. Richard Gedopt doet zich meermaals toejuichen op lokale aanvallen, waarna Lamoot op de 25e minuut midvoor wordt, zonder enig practisch gevolg. R.A.F.C. levert flinke repliek terwijl Olympic weinig schotvaardigheid aan den dag legt. Zoo komt het einde met 0-0 na een verwarde en eerder teleurstellende match. Olympic was bepaald een tegenvaller, terwijl Richard Gedopt, individueel gesproken, zeker de beste speler van R.A.F.C. was. Aan Richard Gedopt mag R.A.F.C. dit gelijkspel dan ook wel danken.

(bron: GvA - historisch archief - 10/10/1938)

Fernand Desmidt

90' Eindstand 0-0 90'