Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
2 0
26.01.2003 Plaats: Fenixstadion

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Philip Van Seumortier

Vierde official: Kris Bellon
Toeschouwers: 24.026

Wedstrijdverslag

Genk klaart Antwerpse klus
Racing Genk heeft zondagmiddag oververdiend van R Antwerp FC gewonnen met 2-0. Thijs en Sonck zorgden elk voor een goal in elke speelhelft.
R Antwerp FC kwam met defensieve intenties aan de aftrap en hield veel volk achter de bal. Toch kreeg een aanvallend, maar onzuiver spelend Genk al snel kansen. Na een misser van Edwin Ouon in de eerste minuut was Dagano te verrast om te profiteren. Thijs miste even later nipt. Genk creŽerde heel wat openingen, maar de laatste pass en de afwerking lieten het afweten. Sonck kwam alleen voor doel, maar speelde de bal te ver van de voet. Antwerpkeeper Tumilovich pakte knap een bal van Skoko na een mooie Genkse aanval. Thijs en Sonck schoten ook nog over. Vlak voor rust kwam dan toch de bevrijding voor de thuisploeg toen Thijs meer dan verdiend de 1-0 binnenschoot.
Na de rust kwam R Antwerp FC net als in de eerste helft amper in de buurt van Moons. Genk kreeg de kans de klus al vlug af te maken, maar hetzelfde scenario van de eerste helft herhaalde zich. Sonck was er een paar keer dichtbij en de voor de zwakke Dagano ingevallen Vandenbergh lag constant op de loer.
Arbiter Van de Velde maakte het bovendien Genk nog extra moeilijk door een open kans van Beslija af te fluiten. Vandenbergh zou in positiebuitenspel gestaan hebben. Diezelfde Vandenbergh werd even later in de 16 meter door Tumilovich gepakt, maar Genk kreeg merkwaardig genoeg geen penalty. Plots kreeg R Antwerp FC toch nog de kans op de gelijkmaker door een blunder van Tomasic. Moons pakte attent de bal van Ibrahima Yattara. In de slotfaze werd het dan toch 2-0: Sonck lobde van ver de uitgekomen doelman, klus geklaard.
(bron: VTM-txt - 26/01/2003)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: Genk moet op zoek naar eerherstel. Tomasic vervangt de geschorste Zokora en Sonck is weer fit. Bij R Antwerp FC zit Gideon Imagbudu zijn derde van vier schorsingsdagen uit. Coach Houwaert speelt op zeker en laat aanvallers Ibrahima Yattara en Omar Mussa op de bank. Arek Kubik en Karel D'Haene zijn de vervangers. Scheidsrechter Van de Velde fluit de partij om 15u. op gang.
01' Edwin Ouon mist zijn interceptie maar Gennadiy Tumilovich is eerder op de bal dan Dagano.
05' Een voorzet van Roumani dwarrelt bijna in doel. Gennadiy Tumilovich is bij de pinken.
10' Gevaarlijke voorzet van Harald Pinxten, Patje Goots kan er net niet bij. Antwerpse druk zowaar. Genk komt niet aan uitverdedigen toe.
11' Eerste mogelijkheid voor Genk. Een voorzet vanop links van Roumani wordt door Sonck met het hoofd panklaar gelegd voor Thijs, maar hij schiet naast.
15' De match zit muurvast. R Antwerp FC speelt met vijf verdedigers met Leleu als slot op de deur. Genk vindt combinerend geen opening.
20' Een grote kans voor Sonck. Skoko met een mooie steekpass door het centrum richting Sonck. De Rode Duivel komt oog in oog met Gennadiy Tumilovich maar werkt slecht af.
28' Weer Sonck op aangeven van Skoko en weer is Gennadiy Tumilovich redder in nood voor de Great Old. Genk drukt de bezoekers nu weg.
33' Een schot van Thijs gaat net over de kruising.
37' Eerste kansje voor R Antwerp FC. Een laag schot van Karel D'Haene wordt makkelijk gepakt door Moons.
38' Dubbelpass tussen Skoko en Sonck. De AustraliŽr schiet van dichtbij op Gennadiy Tumilovich.
42' Een schot van Sonck gaat via het been van Edwin Ouon in hoekschop.
44' G O A L: de Antwerpdefensie krijgt de bal niet weg na een hoekschop. Thijs profiteert en met een botsend schot trapt hij de verdiende 1-0 tegen de netten.
45' Rust: Genk kende een moeilijk wedstrijdbegin, maar kreeg de match steeds beter onder controle. De spitsen Sonck en Dagano toonden weinig scherpte voor de goal. Thijs wel. Hij scoorde vlak voor rust de 1-0. Het deksel op de neus voor een verdedigend R Antwerp FC.
46' Henk Houwaert reageert. Patje Goots en Stefan Leleu blijven in de kleedkamer, Ibrahima Yattara en Arthur Gomez zijn de vervangers.
55' R Antwerp FC steekt nadrukkelijker de neus aan het venster, maar Moons bedreigen zit er toch nog niet in. Genk lijkt het heft terug in handen te willen nemen.
60' Een vrijschop van Sonck vliegt richting kruising. Gennadiy Tumilovich redt.
69' Beslija gaat alleen op doel af, maar stopt de actie omdat de grensrechter de vlag in de hoogte steekt. De brave man bedenkt zich en laat de vlag gauw weer neer. Te laat voor Beslija. Weg kans.
71' Gennadiy Tumilovich redt een schot van invaller Vandenbergh.
72' Ibrahima Yattara met dť kans op de gelijkmaker. Moons redt met de voet.
81' Gennadiy Tumilovich redt knap een vrijschop van Thijs.
85' G O A L: Genadiy Tumilovich trapt de bal in de voeten van Sonck. De topschutter lobt het leer vanop veertig meter in de lege goal. Een beauty!
90' Einde.
(Bron: Sport.be - 24/01/2003)
 

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jan Moons
Almir Sulejmanovic
Igor Tomasic
3 Soley Seyfo
13 Akran Roumani
6 Mirsad Beslija
10 Josip Skoko
14 Bernd Thijs
20 Koen Daerden
9 Moumouni Dagano
8 Wesley Sonck
21 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
18 Zoran Campara
20 Hussain Abdulrahman
8 Arek Kubik
14 Tony Sergeant
19 Patrick Goots

Wissels

68' 9 Moumouni Dagano (uit)/
12 Kevin Vandenbergh (in)
 
19 Patrick Goots (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
46'
 
3 Stefan Leleu (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
46'
 
2 Edwin Ouon (uit)/
16 Zoran Ljubinkovic (in)
56'
 

Begin Match
      Edwin Ouon 34'
      Stefan Leleu 44'
44' Bernd Thijs 1-0      
Ruststand 1-0
      Karel D'Haene 63'
85' Wesley Sonck 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG