Rombout Hennissen - Johan Naessens

Vierde official: Ernie Kasprzak
Toeschouwers: 10.000

Malinwa gaat eervol ten onder

KV Mechelen dat voor een groot deel was samengesteld uit jeugdspelers, verloor tegen de Great Old met 0-2 na een meer dan verdienstelijke wedstrijd. De partij kon voor de vele Malinwa-fans niet slechter beginnen toen Patje Goots zich na acht minuten voorbij Depauw dribbelde en Willockx vanuit een scherpe hoek te grazen nam. Diezelfde Patje Goots was op het halfuur dichtbij de 0-2. Willockx tikte ook een schot van Arek Kubik in corner.

KVM had meer balbezit, maar voor echte kansen was het wachten tot halfweg de tweede helft. Toen moest Yves Feys een schot van Valgaerts overtikken, een poging van Criel pareren en miste Van Galen een opgelegde mogelijkheid. In blessuretijd kregen Sammy Vreven (ex-R Antwerp FC) en Gideon Imagbudu nog rood. Arek Kubik kon nog uit vrije trap scoren. Het jonge KV kon op een eervolle match terugblikken.
(bron: VTM-txt - 14/12/2002)

Minuut per minuut
00' Bij KV Mechelen komt trainer Alex Czerniatynski noodgedwongen aan de aftrap met twee debutanten. Bij R Antwerp FC komt Hussain Abdulrahman na drie speeldagen schorsing terug in het team. Yves Feys behield ondanks de kritiek op zijn prestatie van vorige week, het vertrouwen van coach Houwaart. Op de bank voor het eerst Gennadiyi Tumilovitch. Tony Sergeant (schouder) was nog onvoldoende klaar om in de basis te starten. Edwin Ouon blijft van competitievoetbal verstoken nadat zijn straf door het beroepscomité bevestigd werd.
01' Helse sfeer Achter de Kazerne. Ruim 10.000 supporters zijn naar Mechelen gekomen.
06' R Antwerp FC begint het best aan de wedstrijd, zonder dat dat voorlopig iets oplevert.
09' G O A L: Patje Goots ontsnapt op links en schiet vanuit een scherpe hoek naar doel. Willockx heeft geen schijn van kans: 0-1.
12' Het new-look Mechelen doet goed mee. Een schot van Viscaal levert te weinig gevaar op.
25' KV Mechelen probeert te achterstand in te halen, het toont goede wil, maar vindt geen gaatje in de Antwerpverdediging.
35' De jonge spelers blijven proberen; de bezoekers lijken het te gemakkelijk op te nemen.
37' Poging van Patje Goots zonder gevolg.
45' Rust: R Antwerp FC schoot goed uit de startblokken. Al na 9 minuten klommen de bezoekers op voorsprong via Patje Goots. De roodwitten namen dan gas terug, het lokale team probeerde wat terug te doen maar dat lukte niet.
46' Ongewijzigde elftallen beginnen aan de tweede periode.
52' Nys wordt geblesseerd vervangen door de jonge Valgaerts.
56' Een vrije trap van Patje Goots wordt weggepegeld van de lijn.
65' R Antwerp FC heeft de wedstrijd onder controle.
69' Czernia brengt met de 16-jarige Criel nieuw bloed i.p.v. Tordoir.
70' Criel komt alleen voor Feys, maar de doelman brengt redding.
71' Van Galen schiet langs de lege goal.
78' Bij zijn eerste balcontact knalt Anders Nielsen naast het doel van Ivan Willockx.
80' KV Mechelen blijft erin geloven, maar scoren wil niet lukken.
90' G O A L: na fout van Vreven op Imagbudu wordt de Mechelse verdediger met een tweede gele kaart weggestuurd, na consultatie van zijn lijnrechter toont Bury ook Gideon Imagbudu rood vanwege een verdachte beweging met de elleboog. Arek Kubik trapt de vrijschop en scoort (0-2).
(Bron: Sport.be + aanvullingen Het Webteam - 14/12/2002)

11 Omar Mussa

51' 13 Marco Nys (uit)/
14 Simon Valgaerts (in)

63' 2 Sven Doms (uit)/
4 Osman Serbest (in)

69' 5 Maarten Tordoir (uit)/
9 Bram Criel (in)

20 Hussain Abdulrahman (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
75'

19 Patrick Goots (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
77'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
82'

Patrick Goots 0-1 8'
      Bernt Evens 35'
Ruststand 0-1
54' Sven Doms
56' Sammy Greven
      Arek Kubik 78'
85' Dave De Jong
      Karel D'Haene 87'
88' Sammy Greven
      Gideon Imagbudu 89'
      Arek Kubik 0-2 89'
92' Eindstand 0-2 92'