Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Rudi Lepoutre - Serge Idon
Toeschouwers: 2.000

Cleansheet voor puike Yves Feys
Gelijkopgaande eerste tien minuten, waarna R Antwerp FC resoluut aan een doelpunt bouwde. De eerste kansjes werden gemist door Omar Mussa; een combinatie Hussain Abdulrahman-Ibrahima Yattara werd even over het kwartier snoeihard door de Burundees wel binnengekopt. Voorsprong voor de bezoekers, maar Heusden-Zolder kwam beter in de match, veroverde geleidelijk het middenveld en werd gevaarlijk voor het roodwitte doel. Zeer tot afgrijzen van de thuisaanhang onderscheidde Yves Feys zich bij herhaling. Heusden-Zolder verzuimde het de kansen voor o.a. Caushllari en Origi te benutten.
Ongewijzigd spelbeeld in de tweede periode. Druk van de thuisploeg en toch ook enkele mogelijkheden voor de Great Old. Tony Sergeant kopte een gemeten voorzet van Ibrahima Yattara in handen van Michel Vercruysse. Ook nu moest Yves Feys zich enkele malen reppen, al had Mohammed Barka moeite met de juiste richting. Even over het uur pech voor Heusden-Zolder: een gevaarlijke kopbal van Mike Origi ging via de handen van Yves Feys in hoekschop. Ruim een kwartier voor tijd trapte Patje Goots een vrijschop vanop de rechterflank, via een ongelukkige deviatie van Georgios Basiakos belandde de bal in eigen doel. Hoe Heusden-Zolder zijn best deed, toch waren de bezoekers via Tony Sergeant en Karel D'Haene nog dicht bij een grotere voorsprong. Aan de 0-2 stand veranderde niets meer en de Great Old dus (niet zonder moeite) geplaatst. Heusden-Zolder had zeker een eerredder verdiend.
(bron: Het Webteam - 17/11/2002)

Minuut per minuut
00' R Antwerp FC aan de aftrap zonder de op vrijdag geblesseerde Gideon Imagbudu. Edwin Ouon en Harald Pinxten zijn terug na gele schorsing. Bij de thuisploeg een achttal ervaren eersteklassers bij wie de namen van Mike Origi en Mohammed Barka zeker opvallen.
03' Een Antwerpaanval begonnen bij Tony Sergeant, loopt via Patje Goots tot bij Ibrahima Yattara die er een hoekschop uitsleept.
06' Yves Feys moet een lage voorzet van Heusden-Zolder oprapen.
11' Ibrahima Yattara brengt de bal naar binnen, maar de bal wordt afgeblokt voor Patje Goots er iets gevaarlijks mee kan doen.
13' Omar Mussa komt voor het eerst doelman Vercruysse bedreigen.
14' Harald Pinxten mag een vrijschop trappen na truitjetrek bij Ibrahima Yattara, Omar Mussa kopt naar de grond, maar de doelman pakt.
15' G O A L: Hussain Abdulrahman kruist, Ibrahima Yattara zet voor en Omar Mussa kopt snoeihard binnen (0-1). Zo simpel kan voetbal zijn.
21' Met enkele simpele tikken komt de bal bij Patje Goots die Costoulas tegenkomt.
25' Zoran Campara ontzet zijn kamp, Omar Mussa controleert en lanceert Ibrahima Yattara; Patje Goots komt net niet bij de bal, Vercruysse wel.
30' Heusden-Zolder komt vaker naar voren, maar beide teams hanteren de buitenspelval.
32' Omar Mussa trapt een voorzet van Hussain Abdulrahman naast.
34' Heusden-Zolder sleept een corner uit een tegenaanval, Teppers bedient Caushllari die in de handen van Yves Feys trapt.
37' Harald Pinxten moet de thuisploeg alweer een hoekschop toestaan, Yves Feys heeft een reuze-reflex nodig op de groenwitte kopbal na corner van Teppers.
38' Origi vindt Barka, Yves Feys weert af in corner.
45' Heusden-Zolder blijft met combinatiespel naar voren trekken, via enkele preciese voorzetten, sleept de thuisploeg er nog enkele hoekschoppen uit. Antwerp probeert de bal rond te tikken, maar krijgt geen diepgang meer in de opbouw. Rusten met 0-1.
48' Tony Sergeant kopt hard en gericht op doelman Vercruysse.
50' Bernt Evens en Yves Feys weren af in corner, de druk van Heusden-Zolder houdt ondanks de inbreng van de ervaren Anders Nielsen aan.
53' Coninx brengt de bal op, maar Caushllari trapt onbeheerst over.
57' Ook Mohammed Barka kan zijn schot niet binnen het kader richten.
61' Een vrijschop zo'n 2,5m voor de grote rechthoek gaat naast de muur en scheert de paal aan de buitenkant.
63' Aerts schildert gemeten een voorzet op het voorhoofd van Origi die Yves Feys alweer op zijn weg ontmoet.
69' Patje Goots gaat diep achter de bal aan, voelt een zucht van doelman Vercruysse en gaat neer; scheidsrechter De Coninck reageert niet.
71' Yves Feys mag nog een paar voorzetjes plukken.
72' G O A L: Patje Goots mag van ruim ver een vrijschop na fout op Omar Mussa trappen, Basiakos glijdt de bal ongelukkig in eigen doel, het is 0-2.
79' Omar Pinxten, Karel D'Haene (gekomen voor Ibrahima Yattara), Tony Sergeant (aan de middellijn), Patje Goots en... Tony Sergeant trapt een unieke kans over.
85' Basiakos maakt zijn ongelukkige tussenkomst bij het tweede bezoekende doelpunt bijna goed, zijn trap in doel wordt door de lijnrechter afgevlagd!
90' Heusden-Zolder krijgt zijn eerredder niet, Antwerp wint met 0-2 en is geplaatst voor de achtste finale.

19 Patrick Goots

65' 10 Cederic Vanderelst (uit)/
4 Bjorn Janssen (in)

80' 16 Patrick Teppers (uit)/
13 Mustafa Yildiz (in)

20 Hussain Abdulrahman (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
46'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
65'

19 Patrick Goots (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
85'

Omar Mussa 0-1 11'
      Tony Sergeant 27'
Ruststand 0-1
      Georgios Basiakos (own-goal) 0-2 72'
90' Eindstand 0-2 90'