Marcel Mallach - Marc Grandrath

Vierde official: Guy Stas
Toeschouwers: 7.000

Patje Gouden Schoen olé olé

Met twee doelpunten van Patje Goots in de tweede helft won R Antwerp FC verdiend op het veld van SK Lommel met 0-2. De Great Old was de beste en meest vinnige ploeg in de eerste helft en creëerde ook goede kansen. Tony Sergeant besloot twee maal nipt naast. Een hard schot van Bernt Evens ging voorlangs. Aan de overkant dreigde SK Lommel met een schot van Dekelver over doel en een knal van Haeldermans naast. 0-0 was de ruststand.

Ook in de tweede helft trokken de rood-witten de partij naar zich toe. Na iets meer dan een uur spelen strafte Patje Goots een blunder van Lommelverdediger Schoofs af (0-1). R Antwerp FC ging daarna door op haar elan. SK Lommel kon weinig terug doen. Een kwartier voor het einde zorgde Patje Goots na een individuele actie voor de 0-2. R Antwerp FC klimt door de zege naar de eerste helft van de rangschikking.

(bron: VTM-text - 09/11/2002)

Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC neemt Stefan Leleu zijn plaats als captain terug in, geen Harald Pinxten of Edwin Ouon, allebei geelgeschorst. Anders Nielsen start op de bank. Henk Houwaart bewaart het vertrouwen in Yves Feys.
01' Binnen de minuut gevaar voor het doel van Yves Feys: Tankary geeft de bal, het vluchtschot van Dieter Dekelver zoeft rakelings over.
02' Meteen een scherp antwoord van de bezoekers: Tony Sergeant zet een voorzet van Hussain Abdulrahman naast het doel van Volders.
09' Een combinatie tussen Evens, Goots en Hussain gaat voorlangs.
10' De vlag gaat aan beide kanten gretig omhoog, zowel Antwerp als Lommel lopen beurtelings in de offside-val.
14' Scheidsrechter Bultynck moet een hoogoplopende discussie tussen Patje Goots en Carl Hoefkens afbreken na een rare ingreep van de Lommelse verdediger.
17' Ibrahima Yattara kruist vanop de rechterflank naar Hussain op de linkerkant, Bernt Evens knalt hard voorlangs.
19' Op vrijschop kopt Tony Sergeant over.
23' Brocken loopt zich in schietvrije positie, Feys heeft nauwelijks moeite met de bal.
29' Alweer een uithaal van Brocken op een vallende voorzet, ook nu pakt Yves Feys.
36' Een inzet van Ibrahima Yattara wordt door de Lommelse goalie geplukt.
37' De voorbereiding van Tankary wordt wild overgetrapt door Dekelver.
39' Een schitterende voorzet van Hussain Abdulrahman wordt door Volders in corner verwerkt.
44' De eerste overtreding van Gideon Imagbudu is meteen goed voor een gele kaart.
45' Stijn Haeldermans trapt in het zicht van de rust voorlangs zodat de stand ongewijzigd op 0-0 blijft.
46' Lommel start de tweede periode met Waligora in de ploeg en dwingt meteen twee corners af, Feys plukt klemvast.
48' Een vrijschop van Patje Goots gaat door de muur, maar Antwerp houdt er niet meer dan een corner aan over.
49' Ibrahima Yattara bedient Omar Mussa die over besluit.
55' de match gaat gezwind over en weer
59' Ibrahima Yattara trapt een corner, maar de verdediging ruimt op voor Patje Goots gevaarlijk kan worden.
62' Lommel dwingt alweer enkele vrijschoppen en corners af, maar kan Yves Feys nauwelijks bedreigen.
64' Tony Sergeant stuurt een gemeten voorzet richting Patje Goots die naast besluit.
65' Er komt een gevaarlijke voorzet voor het Antwerpdoel, Tankary trapt in het zijnet.
67' Volders moet Sergeant met de voet van een goal houden.
68' G O A L: Schoofs verstrikt zich in de bal, Patje BoemBoem Goots gaat ermee aan de haal, lokt Volders uit zijn doel maar lijkt te ver naar links uit te wijken, uit de draai komt de schicht en de bal in de verste hoek, 0-1.
73' Doelman Volders moet alweer handelend optreden op schot van de voor Hussain ingevallen Anders Nielsen.
74' Het schot van Tankary mist opnieuw de juiste richting en gaat alweer naast.
78' G O A L: Patje Goots gaat achter een diepe voorzet aan en vanuit een scherpe hoek knalt hij de bevrijdende 0-2 voorsprong op het bord. Met "Patje Gouden Schoen olé olé" brengen de Antwerpsups hulde aan hun topschutter.
79' Tankary probeert, maar Yves Feys is onvermurwbaar.
85' De match kabbelt stilaan naar zijn einde, Lommel kan geen vuist meer maken.
86' Henk Houwaart bezorgt Omar Mussa een applausvervanging. Arthur Gomez mag nog even en laat zien dat zijn aanpassing stilaan 'uitgezweet' lijkt.
90' Ook Patje Goots mag luttele seconden voor tijd zijn open doekje in ontvangst nemen; Gunter Ribus kan er nog welgeteld één spurtje uitpersen voor scheidsrechter Bultynck affluit. De Antwerpspelers vieren met hun fans.

13 Ibrahima Yattara

46' 11 Dieter Dekelver (uit)/
9 Mirek Waligora (in)

77' 16 Bernard Morreel (uit)/
10 Vit Valenta (in)

20 Hussain Abdulrahman (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
68'

11 Omar Mussa (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
87'

19 Patrick Goots (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
90'

Gideon Imagbudu 44'
Ruststand 0-0
      Patrick Goots 0-1 68'
      Patrick Goots 0-2 78'
90' Eindstand 0-2 90'