Danny Vanderhoven - Mark Simons

Vierde official: Serge Gumienny
Toeschouwers: 10.000

Open strijd op de Bosuil: R Antwerp FC stopt zegereeks van Club Brugge

Nadat Tony Sergeant voorlangs had gemikt, scoorde de vinnige Hussain door de benen van Verlinden (1-0). Club ontwikkelde daarop vijfentwintig minuten lang eenrichtingsvoetbal. Lange mocht ongestoord een voorzet van Verheyen tegen de touwen knikken (1-1). De Noor zou ook nog nipt over vlammen en op de paal koppen. Voor de rust geraakte R Antwerp FC aan de overkant. Anders Nielsen spurtte sneller dan Maertens, zijn harde knal stuitte via Verlinden op de lat. Yves Feys onderscheidde zich bij pogingen van Van Der Heyden, Verheyen en een (andermaal slappe) Mendoza, maar was kansloos toen Clement van dichtbij de 1-2 inkopte. Op het moment dat de zevende Brugse zege vast leek te staan, buffelde Leleu de 2-2 binnen. In de slotfase werd een impulsief tackelende Van Der Heyden nog uitgesloten (K.V.L. - De Nieuwe Gazet).

R.A.F.C.-Club was een erg leuke en spektakelrijke wedstrijd. R Antwerp FC speelde vooral in de tweede helft erg goed mee en hield verdiend een punt thuis. Club is haar maximum dus kwijt, maar het blijft wel nog ongeslagen aan de leiding (Sport.be).

Club Brugge verloor op de zevende speeldag haar eerste punten in deze competitie. Het kwam op de Bosuil niet verder dan een 2-2 gelijkspel. R Antwerp FC bewees dat het ook zonder Patrick Goots kan voetballen en zorgde in de achtste minuut voor het eerste gevaar. Tony Sergeant schoot voorlangs na knap samenspel met Anders Nielsen. Amper één minuut later kwam de Great Old al op voorsprong. Het was het 18-jarige dribbelwonder Hussain Abdulrahman uit Qatar die door de benen van Verlinden de 1-0 binnenschoot. Club leek niet meteen aangeslagen en drukte de thuisploeg vanaf dan met de rug tegen het eigen doel. In de 19e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Lange.

De Noor kon een voorzet van Verheyen vanop links simpel binnenkoppen. Lange miste nog om Club nog voor de pauze op voorsprong te brengen. Zo knalde hij net over en kopte ook op de paal. Aan de overkant moest Verlinden maar één keer ingrijpen op een schot van Anders Nielsen, maar dat was dan ook meer dan nodig. De bal viel na zijn interventie op de lat.

De rust bracht geen verandering in het spelbeeld met Club dat R Antwerp FC bleef wegdrukken. Yves Feys moest aan de bak op pogingen van Van der Heyden en Verheyen. Na 9 minuten kwam blauw-zwart 1-2 voor toen Verheyen een hoekschop doorkopte en Clement van dichtbij in doel kon koppen. De Great Old reageerde meteen. Op een van de weinige corners, door Yattara genomen, kopte Stefan Leleu via de grond de 2-2 binnen. Club kon niets anders dan te blijven zwoegen, maar kon geen echte kansen meer afdwingen. Het was integendeel Verlinden die Tony Sergeant nog van een thuiszege moest houden. Het bleef 2-2 en met dat punt werd R Antwerp FC ruimschoots beloond (VTM-tekst).

(bron: De Nieuwe Gazet + sport.be + VTM-tekst - 28/09/2002)

Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC blijven Gideon Imagbudu (enkel) en Bernt Evens (scheurtje hamstrings) onbeschikbaar. Patrick Goots en Zoran Campara zijn geelgeschorst. De Amerikaanse younster Alex Yi start voor het eerst in de basis op de linksachterplaats. Club Brugge moet noodgedwongen Spilar missen, in zijn plaats Philippe Clement.
03' Club gaat gedecideerd van start met combinatiespel, zonder echter gevaarlijk te worden.
08' Via een combinatie langs Ibrahima Yattara, Tony Sergeant en Anders Nielsen, komt Tony Sergeant gevaarlijk dicht bij de openingstreffer, het schot gaat naast.
09' G O A L: efficiënte tegenaanval, Anders Nielsen kopt de uittrap van Yves Feys door tot bij de trefzekere Hussain Abdulrahman, de Great Old staat 1-0 voor!
15' Brugse druk, De Cock ziet zijn vrijschop in corner weggezet, Mendoza trapt, Philippe Clement kopt over.
18' Mendoza sluipt rond in het strafschopgebied, Pinxten biedt efficiënt weerwerk.
19' G O A L: Verheyen, uitgeweken naar de linkerflank, zet voor. Een compleet vrijstaande Lange plaatst zijn kopbal in doel 1-1.
23' Brugge stapelt de corners op, maar de Antwerpverdediging weet er raad mee.
30' Timmy Simons speelt Mendoza vrij, maar de kans gaat voorlangs.
32' Verlinden moet redden op een poging van Hussein Abdulrahman die weggestuurd was door een hardwerkende Tony Sergeant.
36' Yves Feys moet de handen nogmaals uit de mouwen steken na hoekschop van Mendoza.
40' Bruikbare voorzet van Mendoza tot bij Lange die zijn kopbal op de paal stuurt.
41' de roodwitten komen onder de Brugse druk uit, Verlinden moet een knap schot van Anders Nielsen afweren, de bal springt via de bovenkant van de dwarslat terug in het veld.
45' Rusten met 1-1.
49' Brugge blijft het Antwerpdoel bestoken, maar dichter dan een reeks corners komt het vooralsnog niet.
52' Yves Feys heeft een geweldige reflex op poging van Van Der Heyden.
53' G O A L: Philippe Clement scoort op voorzet van Verheyen, Brugge voor het eerst op voorsprong, 1-2.
56' Ibrahima Yattara blijft voor dreiging zorgen, ook Tony Sergeant knutselt enkele aanvallende bewegingen in mekaar te samen met de pas ingevallen Omar Mussa.
58' G O A L: Omar Mussa dwingt een corner af, Ibrahima Yattara trapt, Stefan Leleu kopt snoeihard in doel 2-2!
65' Een forse ingreep van Van Der Heyden op Pinxten, in zijn ijver breekt de lijnrechter zijn vlag en de Brugse verdediger ontsnapt niet aan geel.
69' Yves Feys moet alweer ingrijpen voor een aanstormende Mendoza.
75' Het overwicht van Brugge blijft, maar doelrijpe kansen afdwingen is er niet meer bij. Yves Feys moet enkele keren plukken op hoekschoppen van Mendoza, Lange trapt ook nog eens over doel.
76' Twee verse krachten bij Brugge: Koen Schockaert en ... Alin Stoica.
82' Lange legt terug op Stoica, het schot wordt afgeblokt.
84' Alin Stoica stuurt een lepe voorzet op het hoofd van Lange die naast kopt.
89' In een bits slotoffensief lopen nog enkele spelers tegen geel aan en weinige seconden voor tijd moet Van Der Heyden naar de kant met een tweede geel karton, ook Hussain Abdulrahman vliegt nog op de bon.
90+2' De wedstrijd is afgelopen: 2-2. De Antwerpspelers worden tijdens hun "ere-ronde" getrakteerd op een oorverdovend applaus. De twaalfde man werd na de match, terecht, door coach Houwaart gecomplimenteerd.

19 Rune Lange

56' 8 Arek Kubik (uit)/
11 Omar Mussa (in)

74' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)

16 Sergiy Serebrennikov (uit)/
29 Koen Schockaert (in)
78'

18 Andres Mendoza (uit)/
32 Alin Stoica (in)
78'

7 Gert Verheyen (uit)/
10 Bratislav Ristic (in)
90'

9' Hussain Abdulrahman 1-0
      Rune Lange 1-1 19'
      Timmy Simons 25'
Ruststand 1-1
      Philippe Clement 1-2 53'
58' Stefan Leleu 2-2
      Peter Van Der Heyden 65'
89' Karel D'Haene
      Peter Van Der Heyden 89'
90' Hussain Abdulrahman
90' Eindstand 2-2 90'