Marcel Mallach - Yves Renard

Vierde official: Philippe Flament
Toeschouwers: 10.000

Patje Goots rekent af met mak RSC Anderlecht

Na vijf speeldagen heeft RSC Anderlecht haar eerste nederlaag geleden bij R Antwerp FC. RSC Anderlecht startte snedig en zette de thuisploeg vast. De Boeck vergat te scoren, een kopbal van Baseggio werd van de lijn gehaald. Yves Feys keepte alert, maar was kansloos op 'n afgeweken vrije trap van Zewlakow. R Antwerp FC kwam zelden tot aan de goal van Zitka.

Na de pauze kwam Patje Goots toch in stelling. De goalgetter knalde een vrije trap via de paal in doel. Het matchniveau zakte, RSC Anderlecht bakte er helemaal niets van. Enkel Kolar zorgde even voor dreiging. In de slotminuten ontbond Patje Goots zijn duivels nog een tweede maal (2-1). (vrt-tt).

Eigen bericht - "Onnodig te zeggen dat ik een gelukkige coach bent," opende Henk Houwaart zijn perspraatje na de match. Zijn stralende lach stond in regelrecht contrast tot het ontgoochelde gelaat van opponent Broos. "Ruiterlijk toegegeven, RSC Anderlecht was de eerste helft baas. We moesten de eerste twintig minuten goed doorkomen om een resultaat neer te zetten, had ik vooraf gezegd. Dan viel het doelpunt toch. Heb ik dan na de rust de snedige Ibrahima Yattara ingebracht voor een vermoeide Omar Mussa. Krijgen we die vrijschop, ja het was een afgeweken bal. Maar de tweede goal van onze goeie ouwe stond er toch ook maar! Onze aanvallende intenties werden door het publiek gewaardeerd. Heb je ze tekeer horen gaan?" (De ANTWERPSUPPORTER Online).

(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online + VRT-tt - 15/09/2002)

Minuut per minuut
00' Geen De Wilde in doel bij de bezoekers, zodat Zitka zijn debuut maakt bij de paarswitten. Ook een debutant in het roodwitte kamp: Qatari Yaser Hussain Abdrulrahman staat in de basiself van Henk Houwaart ter vervanging van Ibrahima Yattara, Zoran Campara schuift een rij naar voren om de plaats in te nemen van de geblesseerde Gideon Imagbudu. Twee maal kijken: Anders Nielsen veranderde van haarkleur.
03' Anderlecht gaat furieus van start. Een vrijschop van Bassegio wordt door Seol over de muur getild; Yves Feys weert het schot van De Boeck in corner.
05' het uitverdedigen verloopt stroef bij Antwerp en dan wordt Patje Goots al voor de tweede keer in off-side afgevlagd.
07' Opnieuw corner voor Anderlecht, Bassegio kopt, de bal wordt op de lijn gered, Tihinnen - de bewaker van Omar Mussa - zet de rebound van kortbij over doel.
10' Anderlecht jaagt de bal in het strafschopgebied, Yves Feys pakt klemvast.
13' Na een brede combinatie Omar Mussa-Patje Goots-Tony Sergeant heeft Anders Nielsen een eerste kansje aan de voet.
18' Op voorzet van Patje Goots kopt Tony Sergeant tegen de paal, Zitka leek geklopt.
19' Een doelpunt van Anderlecht wordt afgevlagd na fout van Mornar op Bernt Evens.
21' G O A L: De Bilde dwingt een vrijschop af die Zewlakow via de muur in doel laat belanden, Anderlecht klimt op voorsprong 0-1.
27' Patje Goots trapt een vrijschop door de muur, Zitka pakt.
29' Yves Vanderhaeghe kopt een hoekschop van Nielsen weg.
35' Geel voor De Boeck na een zware aanslag op Edwin Ouon.
45' Rust: Anderlecht gaat naar de kleedkamer met een 0-1 voorsprong na de eerste helft gedomineerd te hebben, met helaas betrekkelijk weinig kansen langs beide kanten.
47' G O A L: na een ingestudeerd nummertje met medewerking van Ibrahima Yattara en Anders Nielsen, jaagt Patje Goots de bal langs de muur tegen de binnenkant van de ronde paal en in doel: 1-1.
52' Mornar probeert Anderlecht de juiste richting te wijzen, maar wordt foutief afgestopt door Bernt Evens, die even later geel krijgt.
57' Mornar knalt, Harald Pinxten redt.
62' Na fout op Seol loopt Patje Goots te snel in en ook hij kijkt tegen geel aan, scheidsrechter Ver Eecke laat de vrijschop overnemen.
67' Hussain Abdulrahman stuurt een verre bal, Zitka moet met de borst redden buiten de 17-meter.
71' Martin Kollar zoekt de lage hoek, Yves Feys bokst weg, Bassegio knalt de herneming centimeters naast.
80' De wedstrijd zit op slot, veel fouten, veel vrijschoppen, veel vervangingen.
81' Een persoonlijke actie van targetman Seol gaat hoog over.
81' Staande ovatie bij de vervanging van een opvallende Yaser Hussain Abdrulrahman, Gunter Ribus is terug na bijna achttien maanden blessureleed en deelt in de aanmoedigingen.
83' G O A L: Tony Sergeant vindt Anders Nielsen die Patje Goots perfect vanop de flank bedient, via een reeks paarswitte benen prikt hij de bal achter Zitka; R Antwerp FC (voor het eerst) op voorsprong en dicht bij de overwinning.
89' Het verwachte slotoffensief van Anderlecht komt niet, enkel Seol dringt nog aan; Stefan Leleu redt met het hoofd.
90+4' Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ver Eecke wordt de eerste roodwitte overwinning tegen de hoofdstad in tien jaar stormachtig gevierd.

18 Ki Hyeon Seol

46' 11 Omar Mussa (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)

83' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
7 Gunter Ribus (in)

87' 9 Anders Nielsen (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)

20 Gilles De Bilde (uit)/
43 Sherill Mac Donald (in)
70'

14 Marc Hendrickx (uit)/
16 Bertrand Crasson (in)
80'

11 Martin Kollar (uit)/
9 Clayton Zane (in)
86'

Michal Zewlakow 0-1 21'
26' Hussain Abdulrahman
      Gilles De Bilde 28'
      Glen De Boeck 36'
Ruststand 0-1
47' Patrick Goots 1-1
56' Bernt Evens
64' Patrick Goots
      Ivica Mornar 80'
83' Patrick Goots 2-1
94' Eindstand 2-1 94'