Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.
0 8
13.08.2002 Plaats: Louis De Winterstadion

Scheidsrechter: Rudi Det
Toeschouwers: 150

Wedstrijdverslag

De schutters kwamen van alle kanten

Eigen bericht - Een gezondheidswandeling was het niet. De Bosuilen moesten zich inspannen om van KFC Brasschaat weg te lopen. Ljubinkovic & co. verdedigden al dicht bij de middellijn en zetten dus voortdurend druk. De Parkjongens stelden er heel veel goeie wil en loopvermogen tegenover, maar ook daarin kwamen ze tegen o.a. William Verbeeck en Tommy Van Ruysseveldt tekort. Dank zij een paar foutjes slaagden de groen-gelen er aanvankelijk in niet onder de voet te worden gelopen, maar al binnen 10 minuten vond Simon Colosimo een gaatje in de plaatselijke verdediging (0-1). De lokale sups claimden offside, maar zonder lijnrechters was het voor de scheids onmogelijk vast te stellen of dat ook echt zo was.

Een snelle jongen als Philippe Snelders tot vier keer toe opvangen met de buitenspelval getuigde overigens van durf. Ook Jef Ickx werd aan de overkant enkele malen teruggefloten. Twee luchtballons stegen van een nabijgelegen terreintje op, maar de score wilde maar niet oplopen. Lokale doelman Jan Colemans moest daarvoor uiteraard veel werk opknappen. Hij gribbelde met moeite een kopbal van Tom Van Ruysseveldt vast. Na een onzacht contact met Simon Colosimo, ging captain Jurgen Verelst (5) neer. Hij pikkelde het veld nog terug op, maar van enig nut was hij niet meer. De thuisspelers verloren even het overzicht en hun goallie moest zich op een schot van William Verbeeck gewonnen geven (0-2). In de laatste seconden van de eerste periode dikte Tom Van Ruysseveldt aan tot 0-3.

Enkele nieuwe gezichten aan beide kanten bij de herneming. En nog voor de plaatselijke organisatie terug op punt stond, kopte Zoran Ljubinkovic aan de tweede paal binnen (0-4). R Antwerp FC liet de grip op de tegenstand nu niet meer verslappen. De schutters kwamen van alle kanten. Veel doelpunten in weinige minuten. Alan Grozdanic verlengde een corner van William Verbeeck in doel (0-5). Tom Van Ruysseveldt tikte met rechts een gestrekte voorzet van Simon Colosimo achter de doelman (0-6). Ondertussen nog een paar wissels: Gunter Ribus en Shin Young Rok mochten naar binnen en in hun plaats Jurgen De Neys en Barry Budts.

Tussen zijn beide kopbaldoelpunten kreeg Karel D'Haene een fikse uitbrander van de scheids. "Foutje gemaakt, sorry," boog de schuldige het hoofd. Wegens de invallende duisternis werd de wedstrijd even voor tijd afgefloten met een behoorlijk 0-8 resultaat.

(PeWe met dank aan de plaatselijke informant - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2002)

Statistieken

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Jan Colemans
3 Sven Huygen
14 Koen Hertogs
5 Jurgen Verelst (K)
9 Dimitri Vangorp
6 Jan Declerck
8 Dave Brullens
7 Kristof Dierckx
4 Ken Van Dijck
10 Joris Van Thillo
11 Jef Ickx
1 Govert Boyen
2 Young Rok Shin
3 Geoffry Peytier
4 Zoran Ljubinkovic
5 Gunter Ribus
8 Boualem Merrir
6 Simon Colosimo
7 Karel D'Haene
11 William Verbeeck (K)
9 Philippe Snelders
10 Tom Vanruysseveldt

Wissels

46' 9 Dimitri Vangorp (uit)/
12 Guy Somers (in)
 
46' 10 Joris Van Thillo (uit)/
13 Mohamed Boujouh (in)
 
46' 14 Koen Hertogs (uit)/
2 Tom Swennen (in)
 
8 Boualem Merrir (uit)/
16 Kevin De Pauw (in)
46'
 
9 Philippe Snelders (uit)/
13 Alan Grozdanic (in)
46'
 
2 Young Rok Shin (uit)/
15 Jurgen De Neys (in)
60'
 
5 Gunter Ribus (uit)/
14 Barry Budts (in)
60'
 

Begin Match
      Simon Colosimo 0-1 9'
      William Verbeeck 0-2 43'
      Tom Vanruysseveldt 0-3 44'
Ruststand 0-3
      Zoran Ljubinkovic 0-4 47'
      Alan Grozdanic 0-5 57'
      Tom Vanruysseveldt 0-6 63'
      Karel D'Haene 0-7 66'
      Karel D'Haene 0-8 81'
90' Eindstand 0-8 90'
TERUG