Rombout Hennissen - Leon Franken

Vierde official: Eric Cobbaert
Toeschouwers: 10.000

R Antwerp FC pakt punt mee uit Gent
KAA Gent en R Antwerp FC hebben de eerste punten van het seizoen verdeeld: 0-0. De eerste helft was boeiend om volgen. Er vielen geen doelpunten te noteren, maar beide ploegen kregen wel kansen. De beste mogelijkheden waren voor R Antwerp FC, dat gevaarlijk was via Patje Goots en Ibrahima Yattara. KAA Gent moest naar de lange bal grijpen en dreigde via Kaklamanos, doelman Yves Feys was telkens paraat.

Ook na de rust bleef de Great Old goed spelen. De bezoekers konden zeker aanspraak maken op winst, maar Tony Sergeant en Omar Mussa lieten de kansen liggen. KAA Gent loerde nog op een goal via Kaklamanos, maar moest vrede nemen met het gelijke spel. Radio 1 sprak van een aangename wedstrijd. Voor de micro van dezelfde Radio 1 concludeerde coach Jan-Olde Riekerink dat zijn team te weinig had behaald.

Ondanks het vroege uitvallen van aanvoerder Stefan Leleu bleef de organisatie bij R Antwerp FC overeind. Harald Pinxten schoof een lijn achteruit en de ingevallen Gideon Imagbudu werd schokbreker op het middenveld. Een andere rood-witte debutant, Edwin Ouon, speelde zich in de kijker op de rechtsachterplaats.

Twijfelachtig tot weinige uren voor de wedstrijd dolde Guineeër Ibrahima Yattara bij momenten met zijn opponenten. Opvallende wissel na de pauze: Omar Mussa in de plaats van Arek Kubik. De Antwerpspelers kregen na het slotsignaal een dankbaar applaus vanwege hun supporters.

(bron: VRT-tt - VTM-sport - Radio 1 - Het Webteam - 11/08/2002)

9 Anders Nielsen

46' 2 Jacky Peeters (uit)/
14 Gaby Mudingayi (in)

84' 9 Ahmed Salah Hosny (uit)/
22 Patrick Dimbala (in)

3 Stefan Leleu (uit)/
12 Gideon Imagbudu (in)
33'

8 Arek Kubik (uit)/
11 Omar Mussa (in)
46'

9 Anders Nielsen (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
80'

Harald Pinxten 13'
      Omar Mussa 63'
90' Eindstand 0-0 90'