Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

S.K. Grembergen R. Antwerp F.C.
0 5
06.08.2002 Plaats: Stadion Kleemputstraat
Toeschouwers: 200

Wedstrijdverslag

Even de tel kwijt
Eigen bericht - Ja, de aanhang van Grembergen was zeker onaangenaam verrast. "Geen Patje Goots? Waar zit die?" Zijn vier goals bij de doortocht van precies twee jaar geleden waren in het plaatselijke collectieve geheugen blijven hangen. Bij R Antwerp FC toch een groot aantal jongens uit de brede A-kern, zelfs enkelen die ook toen meededen. Naast de lijnen liep er misschien nog bekender volk. Ass.-bondscoach Eddy Snelders nam een snipperavondje. Na rusten werd duidelijk dat hij zijn zoon Philippe kwam aanmoedigen. Opmerkelijk toch dat hij zijn info (nog) niet via het internet verzamelt.
De opbouw ging aanvankelijk aan de beide kanten tegen een slakkengangetje vooruit. Boualem Merrir putte uit zijn indrukwekkende trukendoos en manisfesteerde zich als patron. Heel veel combinatiespel op de groenwitte speelhelft. William Verbeeck spurtte zich in de kijker op de rechterflank. De lokale goallie Sven Van Gaever moest enkele keren gevat ingrijpen. Op de 25e minuut kon hij nochtans een beheerst shot van Tom Van Ruysseveldt niet tijdig keren (0-1). Talent te over, maar de Limburger moet nodig nog wat body kweken. Neen, de lokalen lieten zich niet zomaar wegzetten. Ook Antwerpdoelman Naby Yattara - geen familie van... - kreeg wat werk op te knappen. Aanhoudend druk van de bezoekers. Een tweede Antwerpdoelpunt van Tom Van Ruysseveldt werd afgevlagd en dus terecht afgekeurd. Eťn opgemerkte slalom van Noureddine Ziyati tegen de paal en tot drie maal toe een tikkeltje pech bij de afwerking van alweer Tom VR, maar geen standswijzigingen voor de rust (0-1).
De volgende uit de lange reeks Bosuiltesters Milambo met nr. 17 en Philippe Snelders - familie van... - gingen na de pauze aan het werk. Slecht schoeisel, last van zenuwen? De jongste Snelders besloot elke rush op het gras. Het verse contingent Grembergenaars beende de bal bij. Naarmate de match vorderde, sloop de vermoeidheid toch in de lokale benen. De tackles werden onprecies. William Verbeeck incasseerde een forse 'maat 45' tegen het scheenbeen; direct gevolgd door een forse krachtterm. Iedereen moet het gehoord hebben. De scheids vond het allemaal zo'n vaart nog niet lopen! Protest van Boualem Merrir werd weggewuifd. Een andere voet zwaaide tot tegen de gevoelige dikke teen van Gunter Ribus. 'De witte' moest op op zijn tanden bijten. Ondertussen toch ook een paar vlotte voetbaldaden. Als Philippe Snelders dan al recht bleef, zorgden zijn voorzetten voor onrust in de groen-witte verdediging. William Verbeeck mikte een ervan naast. Karel D'Haene deed op de 70e minuut voor hoe het beter kon (0-2). Vrijschop voor William Verbeeck. Vanop een heerlijke afstand krulde hij de bal over de grond in doel (0-3). Nog een paar minuten te gaan en Grembergen kwam niet meer onder de druk vandaan. In extremis scoorde de ingevallen linksachter Filip Verdickt nog twee keer op een diefje. De groenwitte sups raakten de tel even kwijt. Een logische 0-5 zege voor de bezoekers. William Verbeeck en Gunter Ribus etaleerden hun enorme progressie.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/08/2002)

Statistieken

S.K. Grembergen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Sven Van Gaever
Bruno Michels
Jurgen Moens
Jan Dubois
Dirk Van Beveren
Pieter D'Hollander
Jurgen Engels
Erik Baert
Erik Van Dender
Thomas De Maesschalk
Stijn Quintelier
1 Naby Moussa Yattara
2 Geoffry Peytier
3 Zoran Ljubinkovic
4 Simon Colosimo
7 Gunter Ribus
5 Boualem Merrir
8 Karel D'Haene
10 Noureddine Ziyati
6 William Verbeeck
13 Tom Vanruysseveldt
11 Omar Mussa

Wissels

61' Sven Van Gaever (uit)/
Koen Maes (in)
 
61' Thomas De Maesschalk (uit)/
Glen De Saederleer (in)
 
61' Stijn Quintelier (uit)/
Laurens Willockx (in)
 
61' Jurgen Moens (uit)/
Mario Berckmoes (in)
 
10 Noureddine Ziyati (uit)/
17 Milambo (T.) (in)
46'
 
11 Omar Mussa (uit)/
16 Philippe Snelders (in)
46'
 
2 Geoffry Peytier (uit)/
18 Kevin De Pauw (in)
68'
 
13 Tom Vanruysseveldt (uit)/
15 Filip Verdickt (in)
68'
 

Begin Match
      Tom Vanruysseveldt 0-1 25'
Ruststand 0-1
      Karel D'Haene 0-2 75'
      William Verbeeck 0-3 79'
      Filip Verdickt 0-4 88'
      Filip Verdickt 0-5 89'
90' Eindstand 0-5 90'
TERUG