Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Sunderland A.F.C.
1 1
31.07.2002 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Rudi Lepoutre - Jean Vanderauwera
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

A song for Anders
Eigen bericht - Naar het vasteland afgereisd voor drie opdrachten, ontmoette Sunderland AFC vorige zaterdag S.T.V.V. al op Staaien. Het werd 0-1 voor de "The Black Cats". Speler-coach Niall Quinn was vastbesloten het op de Bosuil net zo goed te doen. "We want to win all our pre-season games," hoorden de collega's van www.safc.com. Grote belangstelling in Deurne. Het publiek geraakte maar moeizaam aan een plaatsbewijs, lange rijen wachtenden aan de loketten. We schatten de opkomst op ruim vierduizend fans voor de eerste en enige oefenmatch van het newlook R Antwerp FC 2002 op het helaas lelijk verschroeide eigen gras. Vooral tribune drie was goed gevuld. Hoofdsponsor Wings Interim sierde het ook al nieuwe witte shirt.

Zoals verwacht, startte Henk Houwaart met zijn basiself. Yves Feys tussen de palen met voor zich het stilaan vertrouwde viertal met nieuwkomer Edwin Ouon (17) als certitude op de rechtsachterstek. In het midden opteerde de coach voor de (defensieve) kracht van Harald Pinxten en Arek Kubik. Vooraan het duo Anders Nielsen-Patrick Goots, met Tony Sergeant en Ibrahima Yattara in steun. Aangenaam voetbalweertje. Het publiek zorgde voor sfeer. De match schoot aardig uit de startblokken. De duels waren pittig, maar bleven binnen sportieve perken. De scheids floot in de geest van de partij. R Antwerp FC combineerde het best. Rechtsachter Edwin Ouon was opvallend vaak bij de bal, al leek hij wat overhaast bij de passing. De eerste grote kans was voor Tony Sergeant die via Thome op de lat knalde.

Sunderland FC antwoordde schuchter. Kevin Kyle miste het doel met een zwiep van zijn linker, bal voorlangs. Anders Nielsen kopte een aangeven van Tony Sergeant naast. Ibrahima Yattara (!) en Patje Goots liepen gretig in de buitenspelval. Op de 38e minuut veerde het stadion recht. Anders Nielsen verzilverde een voorzet van alweer Tony Sergeant (1-0). Een song voor de trefzekere Deen is er helaas nog niet.

Ook onder de zes nieuwelingen bij de Wearsiders na de pauze, geen Tom Peeters. De match bleef aangenaam om volgen. Vrijschoppogingen van Patje Goots bleven in de muur steken. Sunderland trok geregelder naar voren, bij de Bosuilen zat het achteraan wel snor. Bernt Evens beperkte zich tot zijn defensieve taken en speelde een behoorlijke partij. Na het uitvallen van Ibrahima Yattara vertoonde de wit-rode organisatie wat haperingen. Yasser Mohammad Hussain Abdulrahman, ongewild al publiekslieveling na zijn voortreffelijke optreden bij Antonia, kon zich aanvankelijk moeilijk doorzetten. Edwin Ouon kwam onder druk en tot overmaat van ramp devieerde Craddock op een weinig gebruikelijke manier een vrijschop van Reyna voorbij Yves Feys (1-1).

De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten. Hussain liet flitsen van zijn klasse zien. De Sunderlandverdediging greep onder luid protest van het publiek naar onsportieve middelen. Even voor het uur kwam Gideon Imagbudu en toonde bij momenten dat ook hij heel wat in zijn mars heeft. Invallers Karel D'Haene en vooral Omar Mussa speelden nog een opgemerkte rol in de slotfaze. Helemaal vrij knalde Omar tegen de paal. Arek Kubik zag zijn doelpoging seconden voor tijd in corner afgeweerd. R Antwerp FC bood stevig weerwerk aan de Engelse topklasser en met dit gelijkspel was ook het publiek zeker tevreden. Nog gehoord na de match: "Ik ben er ongelooflijk gerust in!" Het klonk kortgeleden heel anders.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2002)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Sunderland A.F.C.

Elftallen

1 Yves Feys
17 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu (K)
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
13 Ibrahima Yattara
14 Tony Sergeant
5 Harald Pinxten
2 Arek Kubik
19 Patrick Goots
9 Anders Nielsen
1 Tommy Sorensen
2 Bernt Haas
3 Michael Gray
4 Claudio Reyna
5 Phil Babb (K)
6 Emerson Thome
7 Jason McAteer
8 Gavin McCann
9 Kevin Kyle
10 Kevin Philips
11 Julio Arca

Wissels

52' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Omar Mussa (in)
 
65' 5 Harald Pinxten (uit)/
16 Gideon Imagbudu (in)
 
69' 19 Patrick Goots (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
 
69' 9 Anders Nielsen (uit)/
7 Hussain Abdulrahman (in)
 
10 Kevin Philips (uit)/
15 Kevin Kilbane (in)
30'
 
6 Emerson Thome (uit)/
17 Jody Craddock (in)
46'
 
5 Phil Babb (uit)/
12 Joachim Bjorklund (in)
46'
 
3 Michael Gray (uit)/
13 George McCartney (in)
46'
 
7 Jason McAteer (uit)/
19 David Bellion (in)
46'
 
2 Bernt Haas (uit)/
18 Darren Williams (in)
46'
 
8 Gavin McCann (uit)/
14 Paul Thirlwell (in)
46'
 
9 Kevin Kyle (uit)/
22 Niall Quinn (in)
67'
 
4 Claudio Reyna (uit)/
7 Jason McAteer (in)
67'
 
9 Kevin Kyle (uit)/
16 Michael Proctor (in)
78'
 

Begin Match
38' Anders Nielsen 1-0      
Ruststand 1-0
      Jody Craddock 1-1 61'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG