Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Hapoel Beer Sheva
0 1
20.07.2002 Plaats: Steenhovenstraat Wildert

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Rombout Hennissen - Chris Dans
Toeschouwers: 475

Wedstrijdverslag

Storm over Wildert

't Was niet geheel duidelijk tegen wie R Antwerp FC het in deze oefenpot zou opnemen, geen tegenstander te zien. Dreigende wolken des te meer. Uiteindelijk meer dan een half uur later dan verwacht: de autobus van Hapoel Beer Sheva. Onmiddellijk daaropvolgend ook de spelers van coach Michael "Lofa" Kadosh, netjes in rode uitrusting. R Antwerp FC kon er vestimentair niets meer dan een stel nummerloze witte t-shirts tegenoverstellen. Noureddine Ziyati zag er met opgestroopte mouwtjes nog de humor van in, maar een niets ontziende regen striemde de frÍle voetballijven. Bliksemschichten kliefden de grijze lucht.

De Great Old groepeerde zich aanvankelijk achter de middellijn, klaar om het samenspel op de eigen speelhelft in te oefenen. Al vlug wilden de supporters af van dat "gepingel". Af en toe werden Patje Goots of William Verbeeck achter de bal aangestuurd. Hapoel wist niet wat inbrengen tegen deze tactiek en bleef herhaaldelijk in de buitenspelval hangen. Veel middenveldspel, nauwelijks gevaar en geen van beide doelmannen hoefde zich dus in de kijker te spelen. R Antwerp FC creŽerde wel enkele halve kansjes, maar na de 35e minuut zat de match pas echt in 't slop. De rood-witte fans stuurden hun voorzitter Wauters "naar de markt" met op het verlanglijstje o.a. de naam van de Servische prijsschutter Darko Pivaljevic.

Een viertal wijzigingen in het team van coach Houwaart na de pauze. De nieuwe posities waren amper duidelijk of Hapoel joeg de bal over de hele witte speelhelft. Koud kunstje voor Ramy (2) om doelman Alejandro Saccone het nakijken te geven (0-1). Niet veel later leverde dezelfde Ramy een dropshot af. De Antwerpgoallie kon er tenauwernood zijn rechterhand tegen kletsen. De corner leverde niets op. "Kleine" Van Ruysseveldt dribbelde zich ongrijpbaar tot tegen de vijandige backlijn. De doelverdediger haalde de bal uit de kleine hoek ten koste van een hoekschop. Geen van beide ploegen haalde de overhand, maar dank zij enkele mooie zwiepende voorzetten van Edwin Ouon kwamen Anders Nielsen en Omar Mussa in stelling.

De rechterflank was het uitverkoren terrein van Tom Van Ruysseveldt die bij momenten in zijn acties liet denken aan dat andere rood-witte dribbelwonder Ibrahima Yattara, afwezig wegens een (lichte) blessure. Hapoel zocht nadrukkelijk de tegenaanval. In de 73e minuut werd het heet voor Saccone, maar Barda Elyaniv (10) richtte naast. Aan de overzijde schudde Boualem Merrir gevaar uit zijn sloffen, maar tot scoren kwam R Antwerp FC niet. Conclusie? Er zat zeker een gelijkspel in en mits wat meer beheersing in de zestien meter was er dat zeker ook gekomen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2002)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Hapoel Beer Sheva

Elftallen

Alejandro Saccone (T.)
Edwin Ouon
Stefan Leleu (K)
Harald Pinxten
Bernt Evens
Noureddine Ziyati
Tony Sergeant
Zoran Campara
Arek Kubik
William Verbeeck
Patrick Goots
5 Yierrach Oz
12 Elul Yaniv
1 Rachmim Asaf
8 Bunfeld Elad
3 Elimelech Stav
2 Eliyhu Ramy
22 Mordy Gay Schwartz
10 Barda Elyaniv
24 Madunovic Drajen
7 Abu-Laben Ramy
11 Sagron Oren

Wissels

46' Zoran Campara (uit)/
Boualem Merrir (in)
 
46' William Verbeeck (uit)/
Tom Vanruysseveldt (in)
 
46' Noureddine Ziyati (uit)/
Anders Nielsen (in)
 
46' Patrick Goots (uit)/
Omar Mussa (in)
 
67' Harald Pinxten (uit)/
Geoffry Peytier (in)
 
10 Barda Elyaniv (uit)/
18 Haim Ofir (in)
86'
 
7 Abu-Laben Ramy (uit)/
21 Bardo Yinon (in)
89'
 

Begin Match
      Madunovic Drajen 30'
Ruststand 0-0
      Eliyhu Ramy 0-1 46'
      Abu-Laben Ramy 70'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG