Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. MKE Ankaragüçü
2 2
17.07.2002 Plaats: Kasteellei Wijnegem

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Verbruggen - Barry Barri
Toeschouwers: 750

Wedstrijdverslag

"Royal Antwerp, we love you"

Eigen bericht - Onder dreigende wolken trapte MKE Ankaragüçü de wedstrijd af. Eén ding bleek dadelijk: geen van beide teams was van plan de ander iets toe te geven. Na drie minuten incasseerde Ibrahima Yattara een forse tik, terecht met geel bestraft. Een flinke plensbui zorgde voor wat afkoeling. Noureddine Ziyati zette, na corner, de bezoekende doelman aan het werk. Ook hoekschop aan de overkant, toegestaan door Stefan Leleu. Het regende corners over en weer. Een eerste vleugelwissel tussen Ibrahima Yattara en Anders Nielsen haalde de automatismen wat uit het rood-witte spel.

Terwijl Govert Boyen aan de ene kant een lage voorzet klemvast onderschepte, bleef Patje Goots aan de overkant moeilijk bereikbaar. Hoewel de buitenspelval openging, slaagden de geel-blauwen er toch in op de 17e minuut de score te openen. Een wegspringende bal van doelman Govert Boyen werd tegen de netten geprikt (0-1). Een combinatie Goots-Yattara werd foutief onderbroken. Een slimme vrijschop van Ibrahima Yattara tot voor de rechtervoet van Noureddine Ziyati. De bedrijvige Marokkaanse nummer tien dreef listig opzij. Een droge lage knal vanop de rand van de zeventien meter werd de gelijkmaker.

Het spel ging geregeld op en neer, de verdedigingen bleven echter baas. Het "Lied van Deurne-Noord" golfde over het terrein. Ankaragüçü bleef er stevig tegenaan gaan, met nog twee gele kaarten tot gevolg. Noureddine Ziyati trok behoorlijk zijn streng op de linkerflank, al liet hij zich na een opstootje met de bezoekende Kutlu een gele kaart aansmeren. Rusten bij 1-1.

Geoffry Peytier kwam postvatten op de rechtsachterstek en daardoor schoof Harald Pinxten naar het centrum van de verdediging. Zoran Campara leunde dichter aan bij het Antwerpmiddenveld, Boualem Merrir en Arek Kubik waren de nieuwe jongens. Gunter Ribus, Tony Sergeant en Noureddine Ziyati hadden elk op de karakteristieke manier een behoorlijke prestatie afgeleverd. R Antwerp FC had het na de pauze iets moeilijker om gelijke tred te houden met de Turkse sparringpartner. In die tweede periode voerde coach Ersun Yanal een reeks vervangingen door.

Ook dat bevorderde het spelpeil niet, al bleef de inzet aan beide kanten opmerkelijk. De wedstrijd leek helemaal uit te doven toen de geheel vrijstaande invaller Cem Halleçeli onder doelman Govert Boyen knalde. MKE Ankaragüçü weer op voorsprong. Signaal voor de rood-witte fans en spelers om zich nog eens dubbel te plooien. Seconden voor het einde devieerde Boualem Merrir, geheel onverwacht, met het hoofd een voorzet van Bernt Evens tot tegen de touwen. Daarmee stond het verdiende gelijkspel op het scorebord (2-2). De sups verklaarden het team hun liefde. "Royal Antwerp, we love you".

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/07/2002)

Statistieken

R. Antwerp F.C. MKE Ankaragüçü

Elftallen

1 Govert Boyen
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
2 Zoran Campara
4 Bernt Evens
13 Ibrahima Yattara
7 Gunter Ribus
14 Tony Sergeant
10 Noureddine Ziyati
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots
1 Zafer Üzüctekin
7 Niyazi Güney
6 Mehmet Türkmehmet
4 Hakan Kuttla
3 Gökmen Baris
2 Adem Dursun
5 Yilmaz Özlem
8 Ismet Tasdemir
15 Agustin Ahinful
10 Hakan Keles
11 Isak Boaye

Wissels

46' 14 Tony Sergeant (uit)/
16 Geoffry Peytier (in)
 
46' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
23 Arek Kubik (in)
 
46' 7 Gunter Ribus (uit)/
25 Boualem Merrir (in)
 
69' 19 Patrick Goots (uit)/
17 Tom Vanruysseveldt (in)
 
10 Hakan Keles (uit)/
14 Özgür Yildirim (in)
57'
 
2 Adem Dursun (uit)/
16 Cem Kaya (in)
59'
 
7 Niyazi Güney (uit)/
18 Stephan Baido (in)
59'
 
11 Isak Boaye (uit)/
23 Cem Halleçeli (in)
68'
 
3 Gökmen Baris (uit)/
17 Burak Ozsarag (in)
88'
 

Begin Match
      Mehmet Türkmehmet 4'
      Hakan Keles 0-1 17'
22' Noureddine Ziyati 1-1      
      Hakan Keles 25'
      Yilmaz Özlem 28'
36' Noureddine Ziyati      
Ruststand 1-1
      Gökmen Baris 62'
      Cem Halleçeli 1-2 83'
89' Boualem Merrir 2-2      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG