Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.
2 3
13.07.2002 Plaats: O. Cruckestadion

Scheidsrechter: Frank Casieris

Lijnrechters:
W. De Ruyse - Jo De Tandt
Toeschouwers: 650

Wedstrijdverslag

Hard labeur

Eigen bericht - KSK Ronse is een ambitieuze tweedeklasser, met minder dan een eindrondeplaats zullen ze in het O. Cruckestadion niet tevreden zijn. Kampioenen in wording? Van bij het begin van de oefenpot tegen R Antwerp FC onderstreepten de Ronsenaars hun bedoelingen. Ze hielden op z'n minst gelijke tred, de rood-witten slaagden er maar niet in de match naar hun hand te zetten. Toch waren het de bezoekers die via Anders Nielsen op het kwartier op voorsprong klommen (0-1). Signaal voor de blauw-witten om het tempo op te drijven, de bezoekers moesten de stormloop opvangen.

In een klein kwartiertje draaiden de jongens van coach Casimir de situatie helemaal om. In de negentiende minuut scoorde Bob Cousin de gelijkmaker en nog geen tien minuten later strafte Jean-Pascal Flament een fout in de Antwerpse afweergordel af (2-1). KSK had bij momenten tot drie man nodig om Ibrahima Yattara af te stoppen, maar daarvan kon de bal helaas niet profiteren. In tegendeel, met de pauze in zicht incasseerden zowel Simon Colosimo als Anders Nielsen in een en dezelfde faze een geel karton. Weinig hoopgevende achterstand voor R Antwerp FC.

Na de pauze Giovanni Dekeyser in de ploeg. De thuisclub probeerde de bezoekers met de buitenspelval af te houden. Toch kregen de eersteklassers geleidelijk meer greep op het wedstrijdverloop, al liepen er meermaals voeten en benen in de weg. Vooral de middenvelders hadden het erg moeilijk om het vijandelijke strafschopgebied te bereiken. En als dat dan toch eens gebeurde, misten achtereenvolgens Anders Nielsen en Tony Sergeant. Al was doelman Luc Paul op de hoogte van zijn taak, tegen de geplaatste kopbal van Tony Sergeant had hij geen verhaal (2-2).

Na het uur gingen de beide coaches over tot een aantal wijzigingen. Een frisse Geoffry Peytier kwam als rechtsachter in de plaats van een zwoegende Harald Pinxten. Enkele minuten later verving Tom Van Ruysseveldt een alweer niet erg overtuigende Arek Kubik. Een opstootje tussen Stefan Leleu en Fabien Delbeke kwam deze laatste op een gele kaart te staan. Dichter bij een werkloze Yves Feys kwam KSK niet meer. Een derde gelijkspel op rij voor R Antwerp FC? Daar brachten Patje Goots (preciese voorzet), Tom Van Ruysseveldt (liet de bal slim doorlopen) en Anders Nielsen (flitsend achter invallersdoelman Tassaert) in extremis samen nog verandering in. Gebrek aan ideeŽn op het middenveld en dus alweer erg hard labeur voor de overwinning.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/07/2002)

Statistieken

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.

Elftallen

22 Luc Paul
2 Aland De Villers
4 Stijn Mahieu
5 Abdelkader El Idrissi
6 Fabien Delbeke
8 Bob Cousin
9 Mustafha El Idrissi
10 Jean-Pascal Flament
11 Stephen Geldhof
16 Youssouf Tidiane
17 Kenneth Spitaels
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
2 Zoran Campara
4 Bernt Evens
6 Simon Colosimo
10 Tony Sergeant
8 Arek Kubik
11 Ibrahima Yattara
7 Anders Nielsen
9 Patrick Goots

Wissels

46' 4 Stijn Mahieu (uit)/
3 Gregory Vandebulcke (in)
 
73' 22 Luc Paul (uit)/
1 Thomas Tassaert (in)
 
73' 10 Jean-Pascal Flament (uit)/
12 Slobodan Pelcic (in)
 
82' 5 Abdelkader El Idrissi (uit)/
19 Brecht Moreels (in)
 
6 Simon Colosimo (uit)/
14 Giovanni Dekeyser (in)
46'
 
5 Harald Pinxten (uit)/
18 Geoffry Peytier (in)
64'
 
8 Arek Kubik (uit)/
16 Tom Vanruysseveldt (in)
73'
 

Begin Match
      Anders Nielsen 0-1 15'
19' Bob Cousin 1-1      
27' Jean-Pascal Flament 2-1      
41' Youssouf Tidiane      
      Simon Colosimo 44'
      Anders Nielsen 44'
Ruststand 2-1
      Tony Sergeant 2-2 52'
67' Fabien Delbeke      
      Geoffry Peytier 67'
      Anders Nielsen 2-3 85'
90' Eindstand 2-3 90'
TERUG