Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.
0 0
11.07.2002 Plaats: Stadion De Leunen

Scheidsrechter: Eddy Kasprzak

Lijnrechters:
Gery Duerinck - Christiaan Truyts
Toeschouwers: 1.000

Wedstrijdverslag

Verbroedering dichtst bij doelpunt

Eigen bericht - Ideale omstandigheden voor deze vooravond-oefenpartij: R. Antwerp FC op bezoek bij KFC Verbroedering Geel. Aangename temperatuur, een perfect getrimde grasmat en een aardig gevuld stadion De Leunen. Bij de rood-witten geen Tony Sergeant, Karel D'Haene of Anders Nielsen. Voor het overige een team dat het basiselftal dicht benadert.
Weinig verschil tussen de beide ploegen die blijkbaar nog een paar oude rekeningen te vereffenen hadden, al waren er dan weinig spelers die mekaar eerder bekampten. Vier gele kaarten is inderdaad niet niks voor een vriendenwedstrijd.

Net als vorige dinsdag begonnen de jongens van Houwaart weinig agressief aan de partij, niet stevig in het duel. De blauwgelen probeerden het meer dan eens met verre ballen, maar doelman Govert Boyen moest zich nauwelijks reppen. De bezoekers zorgden zo mogelijk voor nog minder gevaar. En als ze dan eens in schietrijke positie kwamen, was de balcontrole nogal slapjes. Omar Mussa kon maar niet bij de bal geraken in de gevaarlijke zone. Ook Patje Goots werkte hard, maar lijkt nog achter de beste vorm aan te hollen. Achteraan leek het bij beide ploegen wel te kloppen, al moest Verbroedering naar de rust toe wel een paar vuile kneepjes gebruiken.

Het kwam ze tot tweemaal toe op geel te staan. In de slotfaze nog gevaar aan beide kanten. Na vrijschop van Patje Goots besloot Harald Pinxten - heerser in de lucht in de eigen zestienmeter - naast. Een corner van Verbroedering werd door Govert Boyen moeiteloos geplukt. Logische 0-0 tussenstand.

Na de pauze zelfde spelbeeld, maar nu trok KFC V. Geel scherper naar voren. De buitenspelval klapte niet dicht en Govert Boyen moest de handen uit de mouwen steken op de rand van het strafschopgebied. Een onbeheerste tackle van Ibrahima Yattara bestraft met geel, was symptomatisch voor het spel van R Antwerp FC. Coach Houwaart bracht Gunter Ribus i.p.v. Tom Van Ruysseveldt en Philippe Snelders voor Ibrahima Yattara, maar de wissels hadden niet het verhoopte effect. KFC V. Geel bleef agressief op het middenveld storen. Zoran Campara voelde zich niet in zijn sas.

Rood-wit stuurde de bal wel naar voren, maar ontsnapte ook twee keer aan een achterstand. Eerst miste KFC onbegrijpelijk. De puike voorzet ging naast. Bij de tweede gelegenheid blokte Stefan Leleu het schot ternauwernood af. Verbroedering alweer vlot door het buitenspel. Gevaarlijk spelletje, toch. Arek Kubik werd een tiental minuutjes voor tijd nog gewisseld voor William Verbeeck. Omar Mussa liep nog tegen een geel karton aan. De 0-0 tussenstand bleef wat hij was, de supporters meer dan een klein beetje ontgoocheld naar huis.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/07/2002)

Statistieken

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Stijn Thijs
3 Bart Van Zundert
4 Bart Vanhees
5 Georgica Vamesu
6 Steven Geentjens
7 Roel Elsen
10 Kris Rouvrois
11 Oscar Biaya
12 Serguei Omelianovitch
12 Miron Muslic
8 David Vandecauter
1 Govert Boyen
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
6 Zoran Campara
7 Tom Vanruysseveldt
8 Arek Kubik
11 Ibrahima Yattara
9 Omar Mussa
10 Patrick Goots

Wissels

46' 11 Oscar Biaya (uit)/
9 Castilho Anderson (in)
 
46' 10 Kris Rouvrois (uit)/
16 Stijn Francis (in)
 
46' 5 Georgica Vamesu (uit)/
2 Werner Ooms (in)
 
62' 8 David Vandecauter (uit)/
17 Roel Van Breda (in)
 
62' 12 Serguei Omelianovitch (uit)/
15 Milan Miljanovic (in)
 
76' 3 Bart Van Zundert (uit)/
18 Mathieu Claesen (in)
 
2 Edwin Ouon (uit)/
15 Zoran Ljubinkovic (in)
38'
 
7 Tom Vanruysseveldt (uit)/
17 Gunter Ribus (in)
53'
 
11 Ibrahima Yattara (uit)/
13 Philippe Snelders (in)
62'
 
8 Arek Kubik (uit)/
19 William Verbeeck (in)
80'
 

Begin Match
      Patrick Goots 17'
38' Miron Muslic      
43' Steven Geentjens      
Ruststand 0-0
      Ibrahima Yattara 52'
      Omar Mussa 88'
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG