Henri Kums - Jozef Carmeliet

Vierde official: Philippe Vinche
Toeschouwers: 5.000

Henk Houwaart begint met een zege
Nieuwbakken Antwerptrainer Henk Houwaart mocht meteen debuteren in een zespuntenwedstrijd. Bij de thuisploeg kwam Stefan Leleu terug uit schorsing. De bezoekers recupereerden Stojak om dezelfde reden.

R Antwerp FC domineerde in het begin van de wedstrijd, maar kwam niet onmiddellijk tot grote kansen. KSC E. Aalst loerde vooral op de counter. Beide ploegen kozen vooral voor zekerheid. Patje Goots kon Kujovic bedreigen, maar die redde in twee tijden. Stojak vond dan weer een goede Yves Feys op zijn weg.

Na een evenwichtige eerste helft leek Eendracht in de tweede helft het laken naar zich toe te halen. De bezoekers waren de betere ploeg. Net in die periode kantelde de wedstrijd. De bij de rust ingebrachte Patrick Pascal bediende Patje Goots die Kujovic kansloos liet. Enkele minuten later plukte dezelfde Patje Goots de bal uit de lucht, omspeelde Kujovic en zorgde voor 2-0.

De eerste zege voor Henk Houwaart was een feit. R.A.F.C. versloeg KSC E. Aalst en doet een goede zaak in de degradatiestrijd. De nieuwe coach pakte immers drie cruciale punten in een rechtstreeks duel met een ploeg uit de degradatiezone en heeft zijn debuut bij rood-wit dus niet gemist. Daarvoor mag hij Patrick Goots wel op de blote knieën danken (sport24 + Vrt-tt).

Gevraagd naar een reactie op zijn tweede exploot in de terugronde dankte Patje Goots de voorzitter van R. Antwerp FC opnieuw als zijn grootste fan en zou graag ... zijn carrière in de rood en witte kleuren afsluiten. Bernt Evens had geruststellend nieuws bij van Gunter (Ribus). "Opnieuw geopereerd, ja. Maar de witte is niet kapot te krijgen, hoor!!"

De knie van Kurt Mertens houdt het weer een beetje. Na een weekje individuele loopoefeningen, sluit hij eerstdaags weer aan bij de groep. Voor de liefhebbers van spectaculaire salto's hebben we helaas slecht nieuws, de kwestie Bimbo Fatokun lijkt nog niet competitierijp, aldus de nieuwe Antwerpcoach. Overigens goed van de tongriem gesneden die Henk Houwaart, maar dat wisten we al (De ANTWERPSUPPORTER Online).
(bron: sport24 + Vrt-tt + De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/02/2002)

Minuut per minuut
00' Zo'n 5.000 toeschouwers zijn komen opdagen om de eerste partij onder Henk Houwaart als Antwerptrainer bij te wonen.
06' Patje Goots lift de bal mooi over zijn tegenstander en knalt op doel. Kujovic tikt via de lat in hoekschop.
17' Stojak komt naar binnen en probeert het van ver. Yves Feys pakt.
22' Stojak probeert het nog eens vanop de rand van de grote rechthoek, maar kan ook nu Yves Feys niet echt bedreigen.
23' Een vrije trap van Patje Goots belandt bij Tony Sergeant, die net naast kopt.
28' Patje Goots probeert het van schuin voor doel. Kujovic maakt de bal onschadelijk in twee tijden.
38' De Condé schiet van ver op doel, Yves Feys heeft er de nodige moeite mee, maar kan toch over tikken.
40' Stefan Leleu, net terug uit schorsing, pakt al een nieuwe gele kaart.
41' De beste kans van de wedstrijd. Stojak staan moederziel alleen aan de kleine rechthoek. Hij vergeet echter zijn kopbal te richten en kopt recht in de armen van Yves Feys.
45' Rust: beide doelmannen vertolken voorlopig de hoofdrol in deze degradatiewedstrijd. Patje Goots voor Antwerp en Stojak voor het bezoekende Eendracht probeerden het, Kujovic en Yves Feys heersen voorlopig in doel.
46' Bij het begin van de tweede helft één wijziging bij R Antwerp FC: Patrick Pascal komt in de plaats van Shin Young Rok.
65' De Condé bedient Stojak die voor open doel naast schiet.
67' Aalst is duidelijk de betere ploeg. Aelbrecht krijgt een nieuwe kans, maar ook zijn poging mist doel. Debuterend trainer Houwaart probeert het tij te keren met een tweede wissel: William Verbeeck vervangt Noureddine Ziyati.
70' G O A L: invaller Patrick Pascal bedient Patje Goots die keihard binnen schiet. R Antwerp FC klimt op voorsprong tegen de gang van het spel in.
77' G O A L: opnieuw Goots. Hij omspeelt Kujovic, steekt de 2-0 binnen en bezegelt zo het lot van Aalst.
90' Einde van de wedstrijd: Aalst leek in de tweede helft op weg naar de zege, maar daar dacht Patje Goots anders over.

10 Damir Stojak

46' 2 Young Rok Shin (uit)/
23 Patrick Pascal (in)

67' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
6 William Verbeeck (in)

76' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
24 Karel D'Haene (in)

21 Tim Aelbrecht (uit)/
22 Koen Persoons (in)
71'

4 Kristof De Saedeleer (uit)/
19 Yves Cordier (in)
76'

7 Yannick Vervalle (uit)/
17 Christophe Kestens (in)
80'

40' Stefan Leleu
Ruststand 0-0
70' Patrick Goots 1-0
77' Patrick Goots 2-0
90' Eindstand 2-0 90'