Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RBC Roosendaal
0 1
25.04.2006 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Eddy Kasprzak
Toeschouwers: 500

Wedstrijdverslag

Bye Bye Gram, bye bye...
Eigen bericht - Het belangrijkste nieuws tijdens de oefenpartij tussen R Antwerp FC en het Nederlands RBC Roosendaal schalde zo rond het kwartier uit de geluidsboxen. Met enige fierheid deelde de stadionomroeper de beslissing van de beslagrechter mee. Het opheffen van het bezwarend beslag op het Bosuilstadion en aanpalende gronden werd door de fans op gejuich begroet. Dat daarmee de zaak R.A.F.C.-Gram nog (lang) niet van de baan is, weerhield de Antwerpsupporters er niet van schuldeiser Gram beleefd uit te wuiven. Sportief ging het dan nog niet helemaal gesmeerd voor het roodwitte elftal. Coach Regi Van Acker kon op uitzondering van de geschorste Fangzhuo Dong en de geblesseerde Gunter Verjans nochtans over nagenoeg zijn sterkste elftal beschikken om de Nederlandse eredivisionist partij te geven.

Die eerste minuten verliepen in het voordeel van de bezoekers. En als ze al op de achtste minuut via hun spits Njari Kugi op voorsprong klommen, leek een bijzonder moeilijk avondje of mogelijk zelfs een afstraffing in de maak. De Nederlanders sneden bijna als vanzelf door het roodwitte middenveld en bleven tot aan het half uur de partij beheersen. Dan moesten ze geleidelijk gas terugnemen al bleef de niet geheel onbekende Kpaka vuurtje stoken. Het publiek reageerde bij elke baltoets van de 'Nederlandse' huurling. Het laatste kwartier van de eerste periode was er meer evenwicht, maar enkel de bezoekers slaagden er in te dreigen. Njari Kugi knalde de terugspringende bal van Daniel Simpson naast.

Na de pauze had Antwerpcoach R.V.A. een bijna volledig ander elftal mee. De meest opvallende bij die acht nieuwelingen was testspeler Francis Zé. Habitués van het invallerselftal kennen de vierentwintigjarige verdedigende middenvelder al, maar nu bewees hij ook in deze wedstrijd zijn waarde bij de balrecuperatie. Er zat duidelijk meer schwung in het Antwerpelftal. Flankspelers Eckersley, Baert, Souleymane en Simpson brachten steeds vaker de bal op. Voor doel bleef de Nederlandse verdediging echter doorlopend de baas. Vielen er dan toch al eens openingen, zetten Luciano Olguin, Goran Stankovski en Darko Lukanovic de bal over of naast of in handen van de Nederlandse goalie. Darko Lukanovic knalde na een doorbraak op de eigen gekende wijze nog eens vol op de paal. Beste kans werd mee in mekaar geknutseld door Kevin Baert die ook nog knap op doel besloot. De reactie van de Nederlandse doelman was navenant. Hij zweefde de bal met enig geluk uit zijn doel.

De gelijkmaker had er wel ingezeten, maar het verjaarcadeau voor coach R.V.A. bleef uiteindelijk beperkt tot een welverdiend applaus van het Antwerppubliek. Zijn verdienstelijke team moest uiteindelijk berusten in deze kleine nederlaag.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/04/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RBC Roosendaal

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
4 Moumou Cisse
6 Spencer Verbiest
5 Cédric Tomsin
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
14 Alain Van Mieghem
3 Adam Eckersley
11 Lee Martin
15 Sylvan Ebanks-Blake
12 Erwin Friebel
4 Tyrone Loran
5 Robert Molenaar
8 Melvin Fleur
15 Akran Roumani
16 Bjorn Daelemans
17 Tim Smolders
20 Frits Paap
25 Richie Basoski
18 Paul Kpaka
26 Njari Kugi

Wissels

46' 11 Lee Martin (uit)/
17 Kevin Baert (in)
 
46' 15 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
 
46' 7 Kevin Jansen (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
46' 14 Alain Van Mieghem (uit)/
19 Francis Zé (T.) (in)
 
46' 4 Moumou Cisse (uit)/
12 Sam Lavan (in)
 
46' 21 Predrag Ristovic (uit)/
1 Sander Kevelaerts (in)
 
46' 5 Cédric Tomsin (uit)/
10 Goran Stankovski (in)
 
46' 8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
9 Luciano Olguin (in)
 
5 Robert Molenaar (uit)/
9 Henk Vos (in)
58'
 

Begin Match
      Njari Kugi 0-1 8'
      Njari Kugi 44'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG