Vierde official: Alex Verstraeten
Toeschouwers: 5000

Great Old duwt Beveren in de penarie
R Antwerp FC heeft een schitterende zaak gedaan in de degradatietopper van de 15e speeldag. De jongens van De Coninck pakten drie gouden punten op de Freethiel.
Beveren had dringend nood aan een driepunter om onderaan de voeling met de degradatiekandidaten niet te verliezen, maar na 90 minuten ontzettend slecht voetbal bleven de Waaslanders met nul punten achter. Na 16 speeldagen hebben ze amper acht puntjes. De kloof met La Louvière bedraagt vijf punten, R Antwerp FC en Westerlo tellen zeven punten meer. De ploeg van de Bosuil is door de zege dus nog lang niet uit de degradatiezorgen, maar het deed natuurlijk wel een heel goede zaak.
(bron: sport24 - 08/12/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij geelblauw zijn Bodart, Sbaa, De Vuyst en Capidis out tot de winterstop. Patje Goots is er voor de bezoekers niet bij door een gele schorsing, boem-boem-Patje sukkelt bovendien met een rugblessure.
10' Danilevicius dwingt twee hoekschoppen af. Grondin kan uithalen na de tweede afgeweken corner, maar het schot van de Fransman mist de juiste richting.
15' G O A L: de bezoekers steken voor het eerst hun neus aan het venster en scoren meteen. Omar Mussa kan niet bij de voorzet van Ziyati, maar Tony Sergeant kan er zijn voet wel tegenzetten.
20' De Great Old dreigt opnieuw. Een schot van Ibrahima Yattara gaat net naast het doel van Deckers.
22' Zezeto gaat op doel af. Harald Pinxten schoffelt de Ivoriaan van Beveren onderuit: strafschop. Danilevicius maakt aanstalten de elfmeter te trappen, maar Zezeto wil het zelf doen. Helaas voor de Afrikaan en voor Beveren trapt hij de bal binnen bereik van Antwerpdoelman Yves Feys. Het blijft 0-1.
37' Ibrahima Yattara komt oog in oog met de Beverse doelman Deckers en schiet voorlangs.
42' Een schot van Tony Sergeant gaat net naast.
44' Nog maar eens Sergeant. Na een voorzet van Shin Young Rok devieert de Antwerpspeler de bal naast het doel van Deckers.
45' Rust: Beveren had veldoverwicht en ontwikkelde een steriele druk. R Antwerp FC was veruit het gevaarlijkst. De bezoekers scoorden ook via Tony Sergeant. De Antwerpse middenvelder wrong nadien nog enkele mooie kansen de nek om. Beveren kreeg op de 22ste minuut dé kans op de gelijkmaker, Zezeto miste de strafschop.
47' G O A L: een droomstart voor Beveren. Een afgeweken hoekschop belandt voor de voeten van Grondin. De verdediger van de thuisploeg knalt van ver voorbij Yves Feys: 1-1.
54' G O A L: bezoeker R Antwerp FC reageert gevat. Ibrahima Yattara zet knap voor en Omar Mussa kopt de 1-2 binnen.
61' G O A L: de schaarse roodwitte tegenstoten leveren bijna telkens een doelpunt op. Omar Mussa ontwijkt de buitenspelval en bedient Ibrahima Yattara gevat. De spits scoort simpel de derde Antwerpse goal.
68' G O A L: de match is nog lang niet gespeeld. Grondin knalt zijn tweede van de avond voorbij Yves Feys.
74' Tom Peeters komt alleen voor Deckers, maar schiet onbegrijpelijk naast.
80' R Antwerp FC blijft morsen met kansen: Ibrahima Yattara trapt op de paal.
90' Einde: Grondin scoorde vlak na de herneming, maar de Beverse vreugde was van korte duur. Omar Mussa tekende voor de 1-2 en R Antwerp FC versierde op de counter een karrenvracht kansen. De afwerking was ondermaats. Ibrahima Yattara kon nog één van de kansen verzilveren. Toen Grondin zijn tweede goal nette, werd het nog spannend voor de bezoekers. Na 90 minuten stond de 2-3-eindstand op het scorebord te flikkeren.

11 Omar Mussa

68' 21 Steven Wostijn (uit)/
11 Andrei Demkinne (in)

81' 20 Davy Theunis (uit)/
10 Johan Van Rumst (in)

10 Noureddine Ziyati (uit)/
8 Giovanni Dekeyser (in)
68'

11 Omar Mussa (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
81'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
88'

Tony Sergeant 0-1 17'
Ruststand 0-1
47' David Grondin 1-1
      Omar Mussa 1-2 54'
      Ibrahima Yattara 1-3 64'
      Giovanni Dekeyser 69'
70' David Grondin 2-3
      Kurt Mertens 82'
90' Eindstand 2-3 90'