Patrick De Meulenaere - Alberto Castelli

Vierde official: Pieter Vandevenne
Toeschouwers: 9.000

Derbyzege voor GbA
GbA mag zich weer een tijdje "ploeg van 't Stad" noemen na winst in de Antwerpse stadsderby. In een aangename eerste helft waren de twee ploegen aan mekaar gewaagd. GbA had wel de beste kans: het schot van Snelders strandde op de lat. Bij de bezoekers stond Ibrahima Yattara een beetje geïsoleerd vooraan.

Na de pauze nam GbA gaandeweg de wedstrijd in handen. Het had daarvoor ook de creatievere spelers. Even nadat Karel D'Haene tegen een tweede gele kaart aankeek, zag GbA de kans schoon om te scoren. Huysmans klopte Yves Feys met een afstandsschot. Kurt Mertens miste nog de gelijkmaker. Snelders scoorde even voor tijd, zijn schot verdween via de voet van Harald Pinxten in doel.
(bron: Vrt-tt - 11/11/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: slechts 9000 mensen op het Kiel, een tegenvaller voor de enige echte derby in eerste klasse. Gba probeert het met een driemansverdediging. Tim Reigel valt naast de ploeg. Hij is belofteinternational en krijgt extra rust. Bij R Antwerp FC start de ploeg van de afgelopen weken. Omar Mussa is de eenzame diepe spits. Barry Hughes geeft de aftrap.
01' Eén minuut ver en we krijgen al een eerste kans. Haagdoren lost een vluchtschot. De bal gaat naast.
03' Bodor wordt gerold door Ibrahima Yattara. De Guineeër zet voor, maar Omar Mussa kan niet bij de bal.
10' Het begin is veelbelovend: beide ploegen spelen enthousiast en fel.
13' Zoals dat hoort in een derby wordt er stevig gebikkeld. Degryse en D'Haene keken al tegen geel aan.
20' R Antwerp FC geeft de indruk iets meer in de match te komen.
23' Haagdoren neemt Yves Feys van erg ver onder vuur. De Antwerpdoelman lost de bal, Kpaka knalt de rebound hoog over.
24' R Antwerp FC verdedigt slecht uit. Snelders staat alleen voor de keeper, maar viseert de onderkant van de lat.
25' Aan de overzijde een soortgelijke kans, dit keer faalt Ibrahima Yattara bij de afwerking.
30' Het blijft over en weer gaan, echte kansen vallen er niet meer.
45' Rustverslag: ook zonder veel uitgespeelde kansen, is dit toch een erg genietbare derby. Beide ploegen spelen om te winnen en proberen dat al voetballend te bewerkstelligen. Het balbezit gaat over en weer. Het wedstrijdbegin was voor Gba, toen nam de Great Old over, maar nadien was het weer de thuisploeg die het heft in handen nam. De beste kans was voor Snelders. Zijn schot trof de deklat.
46' Eén vervanging aan beide zijden. Bij de thuisploeg komt Reigel voor Haagdoren die de lijnen niet echt kon uitzetten. De bezoekers wisselen van spits: Kurt Mertens komt Omar Mussa vervangen.
49' De start van de tweede helft is voor de thuisploeg. Het kwam twee keer dreigen via Marc Degryse die twee keer op identieke wijze uithaalde. Beide keren stond Yves Feys goed opgesteld.
52' Gba speelt wat sneller als voor de rust en maakt het roodwit lastig.
57' Robbie Van de Weyer scoort, maar Romain keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Hoewel de vlag van de grensrechter niet omhoog ging, lijkt Romain het bij het juiste eind te hebben.
59' Karel D'Haene die al met geel rondliep, laat zich een tweede kaart aansmeren door Huysmans die wat graag tegen de grond ging.
62' Ibrahima Yattara, de gevaarlijkste rood-witte speler, wordt naar de kant gehaald voor Tony Sergeant. Wim De Coninck kiest derhalve voor de halve inzet.
64' G O A L: Coach De Coninck krijgt ongelijk. Reigel schuift de bal in de loop van Huysmans die alle tijd heeft om aan te leggen en Feys te vloeren.
70' Gba doet wat de Rode Duivels zaterdag ook deden: tegen een mannetje meer de controle over het spel bewaren zonder kansen te creëren.
75' Terwijl de Antwerpfans luid om Patje Goots roepen, brengt De Coninck De Neys voor Rok.
87' Het wordt nog warm voor Gba. Kurt Mertens vuurt een enome harde knal af. Aerts kan er nog net met de vingertoppen aan. Stefan Leleu kopt de corner naast.
90' G O A L: man van de slotminuten Kristof Snelders doet zijn naam alle eer aan. Zijn schot week nog af op Harald Pinxten, maar ging toch binnen.

11 Omar Mussa

46' 6 Philip Haagdoren (uit)/
7 Tim Reigel (in)

65' 8 Kris De Wree (uit)/
11 Lee Sang (in)

11 Omar Mussa (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
46'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
14 Tony Sergeant (in)
62'

9 Young Rok Shin (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
75'

12' Marc Degryse
      Karel D'Haene 13'
      Karel D'Haene 59'
64' Dirk Huysmans 1-0
      Jurgen De Neys 78'
87' Djordje Svetlicic
90' Kristof Snelders 2-0
91' Eindstand 2-0 91'