Henri Kums - Kristoffe Parmentier

Vierde official: Jacky Quaranta
Toeschouwers: 3.500

R Antwerp FC vecht zich naar drie punten

Het was al een tijdje geleden maar R Antwerp FC kon tegen R Exc. Moeskroen nog eens proeven van de overwinning. R Exc. Moeskroen maakte weer een slechte beurt en geraakt niet uit het sukkelstraatje. De Great Old kon de negatieve spiraal van drie nederlagen op rij verbreken. Daarmee hijsen de rood-witten zich naast KVC Westerlo en RWDM.

Waar het bij de vorige wedstrijden aan ontbrak was er vanavond wel: vechtlust. R Antwerp FC kwam achter na een omstreden strafschopdoelpunt van Casto. De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en werd net voor rust beloond met de gelijkmaker.

R Exc. Moeskroen ging na de pauze aanvankelijk voor de overwinning, maar R Antwerp FC werkte zich met veel inzet naar de winst. Na het doelpunt van Ibrahima Yattara hield de thuisploeg bezoeker R Exc. Moeskroen in z'n greep. R Antwerp FC kan iets rustiger ademhalen na de drie punten en kan met een positief gevoel naar de derby tegen GbA.
(bron: sport24 - 03/11/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: doelman Frank Talia wordt geslachtofferd voor drie verlieswedstrijden op rij, waardoor Yves Feys tegen een ex-club onder de lat staat. R Antwerp FC heeft dringend nood aan een overwinning.
10' Ban en Omar Mussa werden nog niet in stelling gebracht.
13' Verre pas van Noureddine Ziyati wordt door Giovanni Dekeyser in de vlucht overgenomen: net over de lat.
14' G O A L: Ban en Blondel nemen Yves Feys onder vuur. Harald Pinxten en Blondel gaan in mekaar hangen. Casto zet de bezoekende strafschop om.
18' Ibrahima Yattara steekt door tot bij Omar Mussa. De Burundees besluit op Vandendriessche.
25' Vrijschop van De Vleeschauwer, Yves Feys tikt in corner. Martic kan op doel koppen.
39' G O A L: handige actie van Noureddine Ziyati. Hij bedient Justice Christopher die vanuit buitenspel mag doorgaan. De Nigeriaan gaat alleen op doel af en knalt hard in doel.
43' Voorzet van Bernt Evens, Omar Mussa kopt door. Justice Christopher trapt van in de kleine rechthoek te slap. Vandendriessche lost maar ook in rebound lukt het de doelpuntenmaker niet.
45' Rust: het duurde een tijdje voor de wedstrijd op gang kwam. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Moeskroen kreeg via Blondel een makkelijke strafschop toegewezen. R Antwerp FC reageerde amper, maar toch een onverwacht tegendoelpunt. De goal van Justice Christoper rook verdacht veel naar buitenspel. De Nigeriaan kreeg bovendien de kans zijn team op voorsprong te brengen, maar besloot te zwak.
60' Er zit vuur in de wedstrijd, de thuissupporters scharen zich eindelijk achter hun ploeg. Het is wel Moeskroen dat enige druk ontwikkeld. R Antwerp FC profiteert via een snelle counter van Yattara. Zijn voorzet wordt net gemist door Omar Mussa.
65' G O A L: Ziyati verovert de bal op de eigen helft en stuurt Ibrahima Yattara gemeten in de diepte. De snelle flankspeler loopt er drie Moeskroenspelers af. Vandendriessche komt uit, de spits lift de bal over de doelman (2-1).
69' Voorzet van Casto, De Vleeschauwer knalt in de vlucht over.
71' Hoekschop voor R Antwerp FC, maar Omar Mussa kopt over.
80' De steriele druk van Moeskroen levert niets op.
90' Einde: Moeskroen begon sterk aan de tweede helft. R Antwerp FC herstelde het evenwicht. Ibrahima Yattara verzilverde de vechtlust van de roodwitten met een verdiende winning-goal na iets meer dan een uur spelen. De steriele druk van Moeskroen verontrustte de thuisploeg allerminst.

11 Zoran Ban

75' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
17 Kurt Mertens (in)

84' 11 Omar Mussa (uit)/
19 Patrick Goots (in)

9 Geoffrey Claeys (uit)/
20 Botoloy Empoke (in)
65'

14' Harald Pinxten
      Marco Casto 0-1 14'
      Tonci Martic 18'
39' Justice Christopher 1-1
Ruststand 1-1
65' Ibrahima Yattara 2-1
      Botoloy Empoke 79'
90' Eindstand 2-1 90'