Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek
1 2
20.10.2001 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Pascal Willems

Lijnrechters:
Peter Hermans - Ronny Vanwelden

Vierde official: Alex Verstraeten
Toeschouwers: 4500

Wedstrijdverslag

Ferrera boekt tweede overwinning op rij voor RWDM
RWDM heeft tegen R Antwerp FC drie broodnodige punten gepakt. De mannen van Ferrera sluipen stilaan weg uit de onderste regionen van onze competitie.

R Antwerp FC was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. Ibrahima Yattara en Omar Mussa kregen prima kansen om de score te openen. Het was daarentegen RWDM dat tegen de gang van het spel in op voorsprong klom via Smid.

Een scherpe Molenbeekse counter rechttoe rechtaan midden de tweede helft zorgde voor een verdubbeling van de voorsprong. Een koude douche voor roodwit dat de kansen verkwanselde. Omar Mussa milderde nog tot 1-2. Verder kwamen de mannen van Wim De Coninck echter niet.
(bron: Sport 24 - 20/10/2001)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: bij de Great Old is Stefan Leleu geschorst, Ziyati is de vervanger. Bij het noodlijdende RWDM is iedereen buiten Okonedo (revalidatie) en Jarakovic (adductoren) fit. Ramcic (ex-Gent) maakt zijn debuut. De Roemeen Mitu is nog niet speelgerechtigd. Spelleider is de heer Willems.
15' Er valt maar weinig te beleven op de Bosuil. De snelopzittende Ibrahima Yattara kan Van Oekelen de bal afsnoepen aan de middencirkel. De Antwerpspits krijgt de vrije baan richting Doumen. Hij besluit echter te vlug om uit te halen i.p.v. rustig de RWDM-goalie te omspelen. Dit had de openingstreffer geweest kunnen zijn.
20' Omar Mussa wordt knap vrijgespeeld op rechts. Hij knalt in het zijnet.
21' Doumen verkijkt zich een beetje op een verre voorzet. Ibrahima Yattara kan daarvan profiteren en schiet op doel. Gelukkig voor RWDM staat Kargbo goed op de doellijn opgesteld. Weg is de kans. In de rebound schiet Justice Christopher naast.
26' Een voorzet komt bij de vrijstaande Omar Mussa die te zwak op Doumen kopt.
29' Een doelpunt van Origi wordt afgekeurd wegens buitenspel.
31' G O A L: tegen het spel in komen de bezoekers op voorsprong. Vanop links kan Kolotilko de vrije, aanspurtende Smid bedienen de het leer tegen de netten duwt.
35' Harald Pinxten kopt de bal na hoekschop over doel.
45' Rust: de thuisploeg was het bedrijvigst in de eerste helft met kansen voor Ibrahima Yattara en Omar Mussa. De bezoekers openden de score via Smid. R Antwerp FC moet een tandje bijsteken om punten uit de brand te kunnen slepen.
50' Lambert Smid bedient Alexandre Kolotilko. Die heeft de 0-2 op de sloef liggen. De RWDM-speler mikt slecht. De bal belandt op Frank Talia.
67' G O A L: Allou gaat op rechts vlot voorbij Bernt Evens en zet voor. Kolotilko legt slim af voor Origi die zijn ploeg op een veilige dubbele voorsprong zet 0-2). Een koude douche voor de thuisploeg.
78' G O A L: Omar Mussa mildert tot 1-2.
90' Einde: midden detweede helft verdubbelde RWDM de score, nadat de Antwerpse frontlinie heel wat kansen de das had omgedaan. Omar Mussa zorgde nog de aansluitingstreffer, maar de Bosuilen waren niet meer in staat om uiteindelijk nog op gelijke hoogte te klimmen.
(Bron: sport 24 - 20/10/2001)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek

Elftallen

1 Frank Talia
5 Harald Pinxten
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
7 Sandro de Souza Yokota
8 Giovanni Dekeyser
15 Justice Christopher
24 Karel D'Haene
10 Noureddine Ziyati
13 Ibrahima Yattara
11 Omar Mussa
1 Gert Doumen
4 Laurent Fassotte
19 Ibrahim Kargbo
6 Dirk Van Oekelen
17 Bernard Allou
14 Kris Temmerman
8 Lambert Smid
21 Jimmy Smet
9 Alexandre Kolotilko
5 Mike Origi
3 Edin Ramcic

Wissels

46' 7 Sandro de Souza Yokota (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
 
74' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
6 Young Rok Shin (in)
 
74' 8 Giovanni Dekeyser (uit)/
19 Patrick Goots (in)
 
9 Alexandre Kolotilko (uit)/
10 David Rimbold (in)
73'
 
8 Lambert Smid (uit)/
15 Jonathan Butera (in)
82'
 

Begin Match
20' Omar Mussa      
      Lambert Smid 0-1 31'
Ruststand 0-1
      Ibrahim Kargbo 49'
      Mike Origi 0-2 67'
78' Omar Mussa 1-2      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG