14.08.1977
Toeschouwers: 1.000

Na Hoeselt VV - R Antwerp FC
GvA zag het zo

Hoeselt - Tijdens de eerste helft waren de bezoekers doorlopend veel sterker. Al na iets meer dan tien minuten keek Hoeselt VV tegen een dubbele achterstand aan. In de zevende minuut scoorde Aage Hansen en vier minuten later was het Jan van der Veen die de voorsprong van de gasten verdubbelde. Die twee rood-witte spelers zorgden samen met Eddy Snelders voor een hoog tempo. Zij hielden de bal meestal in eigen rangen.

Ter afwisseling slaagde Menten erin een hard schot te plaatsen dat door Theo Custers werd afgeweerd. Toch kwam Hoeselt VV nog voor de rust aan een tegentreffer. Nadat Willy Geurts in de 29e minuut het overwicht van zijn elftal met een derde doelpunt had uitgedrukt, slaagde diens broer Jos Geurts erin uit strafschop te milderen. Even tevoren had Marc Steyaert handspel begaan dat met de strengste sanctie werd bestraft.

In het vierde kwartier speelden de Doornkappers goed mee. Na een felle tegenstoot van een goed spelende Frank Mariman, kregen ze de kous op de kop. De opgerukte Frank Mariman verschalkte de verdedigers van de thuisploeg en had geen moeite een vierde doelpunt te netten. Ook in de slotfase speelde Hoeselt VV goed mee met de fysiek sterkere bezoekers.

Het nagestreefde tweede doelpunt kwam er evenwel niet. Integendeel, het was Royal Antwerp FC dat nog meer voorsprong nam na een eigen goal van W. Thys, die een knappe rood-witte actie in eigen doel liet afwijken (GvA - 1977-08-15).

Overzicht oefencampagne (10)

De gewezen clubmaats van Willy Geurts werden binnen een half uur op 0-3 achterstand geplaatst. Jos Geurts, de jongste broer van de Antwerpspits kon voor de rust zijn ploeg op 1-3 brengen op strafschop.

Na de koffie zakte het spelpeil wat Hoeselt VV toeliet het evenwicht enigszins te herstellen. R Antwerp FC scoorde desondanks nog tweemaal (bron: Antwerp Clubblad-2 - 1977-08-24).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/08/1977)

Urbain Maurissen (in)
65'

0 Eddy Snelders (uit)/
Xavier Caers (in)
73'

0 Jim De Schryver (uit)/
Paul Lieben (in)
77'

Aage Hansen 0-1 7'
10' Jos Geurts (penalty) 1-1
      Jan van der Veen 1-2 12'
      Willy Geurts 1-3 31'
Ruststand 1-3
      Frank Mariman 1-4 54'
      Thijs (own-goal) 1-5 87'
90' Eindstand 1-5 90'