29.09.2001 Plaats: Stedelijk Sportstadion

Marcel Mallach - Jean Van Der Auwera

Vierde official: Marcel Douce
Toeschouwers: 6.000

Debutant Mertens scoort twee keer
KFC Lommelse SK is er niet in geslaagd naar de subtop van eerste klasse op te klimmen. Het liep tegen R Antwerp FC weliswaar 2-0 uit, maar dankzij debutant Kurt Mertens sleepte de Bosuilclub verdiend een gelijkspel uit de brand. KFC Lommelse SK startte de competitie in eerste klasse opperbest en bezette na zes speeldagen een mooie achtste plaats.

Tegen R Antwerp FC begonnen de Noord-Limburgers dan ook enthousiast aan de wedstrijd. In geen tijd scoorde KFC Lommelse SK twee keer: eerst langs Hoefkens en daarna langs Tankary.

KFC Lommelse SK was stukken beter dan een zwak roodwit, maar kon niet volhouden. Kurt Mertens deed de rest. De debutant van R Antwerp FC scoorde twee keer en bezorgde zijn ploeg zo een meer dan verdiend gelijkspel. De Great Old blijft KSK Beveren, RCS La Louvière en RWD Molenbeek duidelijk voorgaan.
(bron: sport24 - 29/09/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: Antwerpcoach Wim De Coninck moet diep in het krachtenarsenaal tasten. Hij schrijft voor het eerst Kurt Mertens in op het scheidsrechtersblad.
03' G O A L: verrassende start in Lommel. Van Diest mag een vrijschop trappen en via doelman Aleks Klak en de dwarslat komt de bal bij Hoefkens. De vroegere Lierenaar is er als de kippen bij. Het is 1-0. De Antwerpdoelman blesseert zich hierbij zo ernstig aan de knie dat hij onmiddellijk vervangen dient te worden. Er wordt gevreesd voor een operatief herstel.
12' G O A L: KFC Lommelse SK verdubbelt de voorsprong, het wordt 2-0. Tankary speelt de Antwerpse verdedigers dol op aangeven van Culek en maakt er 2-0 van. Het is Tankary's vierde goal van het seizoen. Is de wedstrijd al gespeeld?
29' G O A L: R Antwerp FC lukt de aansluitingstreffer en maakt er opnieuw een wedstrijd van. Giovanni Dekeyser doet Kurt Mertens lopen. De debutant in het elftal van de bezoekers schiet de 2-1 tegen de touwen.
34' Waligora krijgt z'n tweede kans in tien minuten, maar de Pool mist ook nu.
44' Bijna wordt het 2-2. De kopbal van Kurt Mertens mist van een haartje de goeie richting.
45' Tussenstand: KFC Lommelse SK leidt bij de rust met 2-1. De thuisploeg dankt die voorsprong aan een snelle, kwieke start. Eerst scoorde Hoefkens, daarna Tankary. R Antwerp FC had het behoorlijk moeilijk om gelijke tred te houden, maar bracht nadien meer evenwicht in de wedstrijd. Uiteindelijk kon Mertens ook tegenscoren. 2-1 dus.
62' G O A L: de bezoekers klimmen op gelijke hoogte (2-2). Jurgen De Neys vindt na een hoekschop de vrijstaande Kurt Mertens. De Antwerpse debutant maakt meteen z'n tweede doelpunt van de avond. Dat is verdiend ook. De Great Old is steeds duidelijker de betere ploeg.
85' Het ziet ernaar dat het 2-2 zal blijven in Lommel. De Antwerpse storm is geluwd, het evenwicht is teruggekeerd.
90' Einde met een gelijke stand.

19 Patrick Goots

67' 17 Wim Van Diest (uit)/
6 Daniël Scavone (in)

83' 19 Ibrahim Tankary (uit)/
11 Dieter Dekelver (in)

87' 9 Mirek Waligora (uit)/
22 Twan Scheepers (in)

1 Aleksander Klak (uit)/
21 Paul Rachubka (in)
3'

17 Kurt Mertens (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
64'

19 Patrick Goots (uit)/
25 Ousmane Sanda Sanda (in)
75'

3' Carl Hoefkens 1-0
14' Ibrahim Tankary 2-0
      Ibrahima Yattara 89'
90' Eindstand 2-2 90'