Dirk Vanhoutte - Pieter Polfliet

Vierde official: Yves Marchand
Toeschouwers: 6.000

AA Gent verlengt schitterende start
DEURNE - AA Gent werd verweten buitenshuis te weinig te brengen. Tegen R Antwerp FC werd daarmee komaf gemaakt. Vooral AA Gent maakte er een mooie pot voetbal van met een snelle balcirculatie. De Great Old had bijna een halfuur nodig om eenzelfde tempo te ontwikkelen. Dat leverde meteen enkele kansjes op. Ibrahima Yattara, net ingevallen, bezorgde de thuisploeg een strafschop. De thuisploeg mocht met een gevleide voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft vielen er heel wat meer kansen. Het was Jurgen De Neys die voor R Antwerp FC de score verder opdreef. De wedstrijd kantelde toen Kaklamanos, die stevig in de greep zat van Zoran Campara, zich eigenhandig ontdeed van de Joegoslaaf met een goedgemikte elleboogstoot. Zoran Campara geblesseerd naar de kant. Kaklamanos mocht blijven staan. Het uitvallen van de Joegoslaaf onthoofdde de Antwerpse verdediging. KAA Gent kon er meteen van profiteren. Eerst versierde Kaklamanos een strafschop. Even later kopte de spits door naar Nielsen die gelijkstelde. De goedspelende Peeters zette Oyawolé op weg naar de winnende treffer. Binnen de twintig minuten haalden de bezoekers een 2-0 achterstand op. AA Gent gaat met een 18 op 18 alleen op kop van de competitie.
(bron: sport24 - 23/09/2001)

Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC keert Stefan Leleu terug centraal in de verdediging ten nadele van Sanda Sanda. Omar Mussa, Tony Sergeant en William Verbeeck zijn al enkele weken uit. Genttrainer Remy heeft een verrassing in petto. Man in vorm Gunter Schepens moet de plaats ruimen voor Samuel Wiart. Volgens Remy is Schepens slachtoffer van het rotatiesysteem, ingevoerd na een vermoeiende Intertoto-campagne. Borkelmans maakte daar in het begin van het seizoen ook al kennis mee.
07' Wiart komt alleen voor doel, tikt voorbij Aleks Klak maar wordt ten onrechte afgefloten voor buitenspel.
11' R Antwerp FC is te traag in de opbouw. AA Gent zet de tegenstrever meteen onder druk.
14' Jacky Peeters kan op rechts doorgaan na een dubbelpas met Anders Nielsen. Peeters zet zonder kijken voor doel. Het leer gaat voorlangs.
19' Anders Nielsen schiet vanop 30m. Aleks Klak zweeft de bal in hoekschop.
20' Het spel verloopt meestal op de helft van thuisploeg R Antwerp FC. De thuisploeg komt niet onder de greep van AA Gent uit.
24' Patje Goots gaat door op het randje van buitenspel, volgens een assistent-scheidsrechter was het erover.
27' Schitterende pass van Harald Pinxten en dito controle van Patje Goots. De Desselnaar schiet meteen, de bal gaat een metertje naast.
30' De bal circuleert goed. Veel kansen levert dat voorlopig niet op. R Antwerp FC komt beter in de partij.
31' Mooie dribbel van Patje Goots voorbij Cipi aan de rand van de zestien. De spits gaat vanuit een scherpe hoek zijn kans, hij had de bal beter teruggelegd.
37' Door de noodgedwongen vervanging van de geblesseerde Justice Christopher door Ibrahima Yattara gaat R Antwerp FC met twee spitsen spelen. Ziyati verhuist naar het middenveld.
39' G O A L: de ingevallen Ibrahima Yattara zet voor vanop rechts. Vanic houdt in de rechthoek de bal met de arm tegen: strafschop. Patje Goots plaatst in de rechterhoek.
41' Opschudding in het kamp van AA Gent. Anic gaat door en komt in botsing met Aleks Klak. De doelman had de bal, maar Anic heeft verzorging nodig.
45' Rust: het was een aangename eerste helft met snelle balcirculatie, maar weinig kansen. AA Gent had het meeste balbezit. De voorsprong van R Antwerp FC is niet helemaal verdiend te noemen. Opvallend was wel de invalbeurt van Ibrahima Yattara. De Guineeër moest het veld op na het uitvallen van Justice Christopher. Hij versierde meteen een strafschop.
47' Ibrahima Yattara loopt er iedereen af op de rechterkant. Gasjer stopt hem af met de elleboog.
48' Mooie voorzet van Kaklamanos. Harald Pinxten gaat goed omhoog en werkt in hoekschop voor Anders Nielsen gevaarlijk kan zijn.
49' Ibrahima Yattara legt goed terug tot bij Giovanni Dekeyser. Het knappe schot vanuit de tweede lijn van de Bosuilmiddenvelder gaat naast.
51' G O A L: knappe actie van de Antwerpse linkerflank. Bernt Evens wacht op De Neys en legt terug in zijn loop. De Neys schuift de bal onder Herpoel binnen.
53' Kaklamanos trakteert Zoran Campara in een kopduel op een elleboogstoot. De Griek gaat vrijuit, Campara breekt een kaaksbeen en moet vervangen worden.
54' Abdel Senanu wordt verdedigende middenvelder. Karel D'Haene schuift een rij naar achteren.
55' G O A L: Kaklamanos houdt de bal af. Bernt Evens gaat leunen op de Griek die meteen valt. Ver Eecke ziet er een strafschopfout in. Vanic knalt door het midden in doel.
59' Oyawolé kopt een vrijschop vanop links aan de tweede paal een metertje naast.
64' G O A L: een ingooi van AA Gent. Kaklamanos kopt ondanks de dubbele dekking door. Anders Nielsen mikt moederziel alleen net binnen de rechthoek via Pinxten zijn zesde in de hoek.
70' Na het uitvallen Zoran Campara is R Antwerp FC vooral kwetsbaar in het centrum van de defensie. Dat leverde al twee goals op. Kaklamanos zat in de achterzak van de Joegoslaaf.
70' Schepens mag eindelijk opdraven.
72' G O A L: kapitein Peeters zet weer schitterend voor vanop rechts. Oyawolé kan tussen twee Antwerpverdedigers van dichtbij inkoppen. Weer is het centraal achteraan dat het schoentje bij de roodwitten wringt.
78' Schepens ontdoet zich van Harald Pinxten. Hij ziet Kaklamanos staan. Bernt Evens is net op tijd terug om weg te koppen.
86' Herpoel komt ongepast uit doel. Ibrahima Yattara moet scoren, maar lobt naast het Gentse doel.
90' De wedstrijd is afgelopen, AA Gent heeft weer gewonnen.

27 Anders Nielsen

37' 15 Justice Christopher (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)

54' 18 Zoran Campara (uit)/
7 Abdul Saleem Senanu (in)

74' 20 Jurgen De Neys (uit)/
9 Patrick Pascal (in)

10 Darko Anic (uit)/
7 Djima Oyawolé (in)
53'

16 Samuel Wiart (uit)/
11 Gunther Schepens (in)
70'

27 Anders Nielsen (uit)/
22 Eric Joly (in)
76'

24' Giovanni Dekeyser
40' Patrick Goots (penalty) 1-0
Ruststand 1-0
      Saso Gasjer 46'
51' Jurgen De Neys 2-0
      Nenad Vanic (penalty) 2-1 55'
      Anders Nielsen 2-2 64'
      Djima Oyawolé 2-3 72'
      Jacky Peeters 79'
      Alexandro Kaklamanos 80'
90' Eindstand 2-3 90'