16.09.2001 Plaats: Piere Cornelisstadion

Rudi Lepoutre - Serge Idon

Vierde official: Jean Dropsy
Toeschouwers: 6.000

KSC E. Aalst is maximum kwijt
AALST - KSE Aalst kwam op eigen veld tegen R Antwerp FC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De bezoekers namen onmiddellijk het heft in handen, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Na een kwartier werd KSC E. Aalst de betere ploeg. Dat resulteerde in kansen voor Stojak, Dimbala en Aelbrecht. De Aalstenaars misten koelbloedigheid voor doel.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Sanda Sanda die op een sterke Kujovic stuitte. KSC E. Aalst was ook na de pauze onmondig voor de kooi. De Ajuinen verknoeiden uitstekende mogelijkheden, zelfs een strafschop werd door Bridji gemist.
(bron: sport24 - 16/09/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: Aalsttrainer Manu Ferrera geeft het team dat nog geen punten verloor opnieuw het vertrouwen. Voor Antwerptrainer Wim De Coninck is dit een geladen duel tegen zijn gewezen ploeg. Net voor het einde van vorig seizoen werd de ex-doelman ontslagen bij de Ajuinen. Wim De Coninck ontving nog geen ontslagpremie van KSE Aalst. De geschorste Stefan Leleu wordt centraal achteraan vervangen door Bernt Evens. Jurgen De Neys komt op de linksachterstek.
15' KSE heeft licht veldoverwicht, tot doelrijpe kansen leidde dat nog niet. Alleen Dimbala en Sanda Sanda konden even dreigen.
19' Bridji kapte zich vrij en komt in schietpositie, maar wachtte te lang.
20' Seydi verslikte zich in de bal. Giovanni Dekeyser profiteerde, maar knalde op Kujovic.
33' Knappe actie van Dimbala, Klomp knalde over.
34' Patje Goots was een tikje sneller dan Kujovic. Zijn puntertje ging naast.
35' Knappe voorbereiding van Bridji die Dimbala bediende op de flank. Stojak kwam net niet bij de voorzet.
38' KSE was opnieuw gevaarlijk. Goede mogelijkheid voor Dimbala. Van dichtbij knalde hij op Aleks Klak.
44' Aelbrecht alleen voor Aleks Klak. De Bosuildoelman kwam snel uit en blokte af met de voet.
45' Rust: beide teams begonnen wat afwachtend. KSE was het eerste team dat aan aanvallen dacht en kreeg ook de beste kansen.
52' De tweede helft begon aan een laag tempo. R Antwerp FC had het meeste balbezit. Een poging van Patje Goots vanop 25 meter, Kujovic kwam niet in de problemen.
55' Patje Goots zag Sanda Sanda vrij staan. De Kameroener kon, alleen voor Kujovic, niet scoren.
60' Stojak stuurde Dimbala weg. Het schot van de Congolees was te scherp. Bernt Evens werkte voor alle zekerheid in hoekschop.
62' Een vermeende strafschopfout op Stojak leverde niets op.
69' Bernt Evens stopte Dimbala foutief af in de zestien. Bridji mikte de strafschop te zacht in de hoek, Aleks Klak pareerde. Voor de Ajuinen was dit al de derde gemiste elfmeter dit seizoen.
73' Dimbala nam de bal knap aan, maar kruiste zijn schot voorlangs.
85' De scheidsrechter legde de wedstrijd even stil omdat zijn assistent iets naar het hoofd kreeg geslingerd vanuit het Antwerpvak.
86' De Wilde was net op het veld en kwam al dreigen. Klak kon in hoekschop werken.
90' De wedstijd is afgelopen zonder doelpunten. KSE Aalst verloor zijn eerste punten van het seizoen.

19 Patrick Goots

80' 4 Rene Klomp (uit)/
20 Gideon Imagbudu (in)

85' 16 Patrick Dimbala (uit)/
11 Björn De Wilde (in)

25 Ousmane Sanda Sanda (uit)/
9 Patrick Pascal (in)
73'

16' Kadar Seydi
      Karel D'Haene 27'
67' Patrick Dimbala
90' Eindstand 0-0 90'