11.08.2001 Plaats: Constant Van den Stockstadion

Wim Van Goethem - Pieter Polfliet

Vierde official: Philippe Vinche
Toeschouwers: 20.000

De ket is terug
ANDERLECHT - De eerste helft bood veel meer dan de ruststand laat vermoeden. RSC Anderlecht begon sterk. De thuisploeg domineerde het eerste kwartier met heel wat kansen, maar Antwerpdoelman Aleks Klak en een gebrek aan scherpte voor de goal verhinderden een doelpunt. R Antwerp FC kwam beter in de partij en speelde vervolgens aardig mee. Omar Mussa en Noureddine Ziyati verontrustten de thuisdefensie meermaals. De lat bracht tweemaal redding. Eerlijke ruststand, maar het thuispubliek verwachtte ongetwijfeld meer van de tweede helft.

Kort na rust was Aleks Klak niet opgewassen tegen een ver schot van Hendrikx, via de paal verdween de bal in doel. Toen was het over bij de bezoekers. Aruna werd onderuit gehaald door Bernt Evens. Invaller De Bilde trapte de strafschop binnen. Daarna trof Iachtchouk de lat. Nog later maakte publiekslieveling De Bilde zijn tweede goal van de avond. R Antwerp FC kreeg nog de kans op de eerredder, De Wilde stopte de dubieuze strafschop van Giovanni Dekeyser.
(bron: sport24 - 11/08/2001)

Minuut per minuut
00' Bij Anderlecht start Iachtchouk en blijft Said op de bank. R Antwerp FC mist een heel pak basisspelers, maar begint wel met Alexander Klak aan de aftrap. Dat is zowat twee jaar geleden.
06' De thuisploeg domineert tot dusver en dwingt enkele kleine kansjes af Anderlecht, zonder écht doelgevaar.
09' Hendrikx met een fraaie beweging én een goed schot net naast.
10' Kopbal van Aruna. Net voor de lijn pakt Aleks Klak in twee tijden. Er hangt een doelpunt in de lucht.
20' Die goal valt bijna aan de overkant: uit vrije trap na fout van Crasson, kopt Mussa met een boogje over De Wilde. De bal strandt op de lat; even daarvoor trapte Verbeeck net naast.
23' Nu is het Seol die Klak dwingt tot een redding met het been. Anderlecht blijft met kansen morsen. De Antwerpdoelman speelt de hoofdrol.
28' Het gaat nu lekker op en af. De Great Old doet goed mee en stelt de Anderlechtdefensie af en toe op de proef zoals nu met Noureddine Ziyati. GIovanni Dekeyser kopt de kans echter over.
34' Daarnet trof Omar Mussa het kader en nu mag Noureddine Ziyati doorgaan en schieten. De Wilde pareert met de vuisten. Hoe lang kan het hier nog 0-0 blijven?
40' Het is rustiger, de wedstrijd is in evenwicht. Anderlecht kan zich voorlopig niet echt doorzetten.
42' Seol neemt de bal in één keer op de slof, maar opnieuw Aleks Klak, deze keer in twee tijden. Meteen naar de overkant met Verbeeck, De Boeck steekt er zijn been voor.
43' Nadat Seol eerst probeerde, knalt Ilic nu slordig over. Rustiger, zeiden we?
45' Rusten met 0:0.
46' De Bilde en Mornar beginnen aan de tweede helft (ipv Pirard en Seol)
47' G O A L: Marc Hendrikx breekt de ban: met een schot van ver wordt het 1-0. Hasi was aangever.
54' G O A L:penaltyfout van Bernt Evens op Dindane. De bal gaat op de stip en het publiek schreeuwt om De Bilde. Hij trapt en faalt niet.
60' Twee kansjes voor Anderlecht op rij met telkens De Bilde aan de basis. Eerst lijkt Iachtchouk af te ronden, maar de lat staat in de weg dan gaat het van De Bilde via Iachtchouk naar Mornar die bij de tweede paal de bal half mist.
63' G O A L: tweede keer De Bilde. Nu schiet hij zelf raak in de verste hoek, voorbij Aleks Klak. Het Constant Vandenstockstadion omarmt de verloren zoon.
66' Strafschop voor R Antwerp FC nu. Dekeyser trapt, maar schiet op De Wilde die de bal in twee tijden vastheeft.
71' De Bilde naar Hendrikx die weer hard uithaalt, maar nu staat Klak paraat.
73' Anderlecht blijft doorgaan. Iachtchouk kan een mooie combinatie De Bilde-Dindane niet afronden.
81' Patrick Goots, ingevallen voor Omar Mussa, kapt De Boeck uit, maar wordt door de Anderlechtaanvoerder gehaakt. Giovanni Dekeyser trapt en schiet op De Wilde die de bal in twee tijden vastheeft.
88' De wedstrijd loopt duidelijk op z'n einde, iedereen lijkt tevreden met de 3-0.
91' Einde.

11 Omar Mussa

46' Ki Hyeon Seol (uit)/
Ivica Mornar (in)

46' Emmanuel Pirard (uit)/
Gilles De Bilde (in)

10 Noureddine Ziyati (uit)/
25 Ousmane Sanda Sanda (in)
63'

11 Omar Mussa (uit)/
19 Patrick Goots (in)
69'

8 Giovanni Dekeyser (uit)/
2 Barry Budts (in)
74'

Zoran Campara 10'
44' Aruna Dindane
47' Marc Hendrickx 1-0
55' Gilles De Bilde 2-0
63' Gilles De Bilde 3-0
91' Eindstand 3-0 91'