Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.S. Woluwe F.C.
2 4
20.08.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gregory Delcorps

Lijnrechters:
J. Soyer - V. Geerts
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Rood-witten verslikken zich in taaie Woluwese brok

Eigen bericht - Coach Regi Van Acker had een team in elkaar geknutseld dat slechts op een plek bijzonder onervaren uitviel. De jonge doelman Naby Yattara moest de geblesseerde Ivan Willockx seconderen. Hij kreeg zo zijn 'grote' herkansing na de bijzonder povere eindrondeprestatie tegen KFC V. Geel. Of de Antwerpdoelman in dit nieuwe examen geslaagd is, valt te betwijfelen.

Al na zeven minuten powerplay van de stevige Woluwenaren 'verbrandde' de doelman zich op een hoekschop. Verliet zijn doel. Keerde op zijn stappen terug... De helemaal vrijstaande Schauwers kopte de (overigens ten onrechte toegekende) corner stevig binnen. 't Moet gezegd, er werd de bezoeker geen duimbreed in de weg gelegd... Het experiment met Kevin Jansen op rechtsachter viel op de eerste twintig minuten na, wel mee. De Great Old, moest immers naast een reeks geblesseerden (met Ivan Willockx en Gunter Verjans op kop) ook Moumou Cissé missen vanwege het verstrijken van diens werkvergunning. R Antwerp FC, wel met de behoorlijk ingepakte Alain Van Mieghem, moest dus al behoorlijk vroeg gaan achtervolgen. En dat liep aanvankelijk minder dan vlot. De bezoekende tegenprikken moesten met alle beschikbare middelen worden afgestopt. Jens Govaerts tegen David Rimbold en ook nog Spencer Verbiest moesten een steekje oprapen ten koste van een gele kaart.

Offensief kwam Fangzhuo Dong moeilijk uit de omknelling los. De schaarse pogingen op doel van o.a. Robert Neagoe misten precisie en/of kracht. De doelman had er op één uitzondering na niet al te veel last mee. Giovanni Fedorow, duidelijk nog niet helemaal in zijn hum, strandde op de vuisten van Magits, maar die kreeg dan weer de intrap cadeau van scheidsrechter Delcorps. Lavan stuurde terug. Jansen en Baert in een dubbele één/twee. Robert Neagoe prikte de bal net naast de verste paal binnen. Stand opnieuw in evenwicht. Roodwit knutselde met Fangzhuo Dong nog enkele fraaie bewegingen in mekaar, maar het bleef zo tot aan het rustsignaal.

Alain Van Mieghem geraakte nog wel pikkelend tot in de cabine. Hij werd met, volgens we na de wedstrijd hoorden, een barstje of breukje uit een niet bestraft duel(!), vervangen door Antwerpyoungster Olivier Claessens. Met zijn zestien (°12.1988) dus al aan zijn eerste officiële cap toe! Robert Neagoe zorgde voor het eerste roodwitte gevaar. Hij stuurde een listige vrijschop op het dak van het doel. Woluwe deed er iets langer over, maar dan was het meteen goed raak. Eens aan doel mochten ze op wat bijstand van Naby Yattara rekenen om via Sakanoko te scoren (1-2). Het publiek vreesde het ergste. Thuisspeler Robert Neagoe reageerde met een heerlijk lage voorzet. Fangzhuo Dong kwam echter slechts centimeters te kort om het leer in doel te deviëren. Bijna met de moed der wanhoop trok het team van Van Acker naar voren. Veel dreiging voor de woluwe-doelman leverde dat niet op. Het waren integendeel de bezoekers die nog verder uitliepen.

Invaller Yasar scoorde uit de kluts, waarbij verdedigers noch doelman vrijuit gingen, een derde keer. Tot overmaat van ramp werd Jens Govaerts voor een onschuldig duel aan de backlijn met een tweede gele kaart weggestuurd. Met enkel een strafschop na handspel in de muur, kwam Cédric Tomsin dan weer wel goed weg. Galeri poeierde de onverwachte tussenstand (1-4) op het bord. Dat Kevin Baert enkele minuten voor tijd en vanop afstand enig mooi in doel kon plaatsen, bracht enkel 'het mirakel van Sofia' nog een keertje in gedachten. Al in blessuretijd pegelde die andere Antwerpjongere slechts centimeters naast. Het deed niets meer af aan de verdiende kwalificatie voor het bezoekende White Star. Coach Regi Van Acker en met hem de supportersschare van roodwit, bleven gedesillusioneerd achter.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/08/2005)
 
Minuut per minuut
R.A.F.C. LEGT KLACHT NEER
Heden heeft onze club een klacht gericht aan de Secretaris-generaal van de K.B.V.B. n.a.v. de uitspraak van het Sportcomité in de zaak Woluwe. Nadat de diensten van de Bond zelf hebben vastgesteld dat Woluwe sedert het begin van het seizoen een niet-gekwalificeerde speler opstelt, heeft dit comité inderdaad beslist dat - in de beker - enkel het resultaat van de wedstrijd United-Woluwe wordt hervormd (waardoor United dus verder mag bekeren). Onze club is van oordeel dat dergelijke beslissing zich met evenveel recht opdringt ten aanzien van de bekermatchen van Woluwe tegen resp. Philippeville en R Antwerp FC. Vandaar de actie die onze club onderneemt. Wij zullen onze supporters op de hoogte houden van het verdere verloop van deze zaak. (15/09/2005)

BESLISSING VIERDE RONDE BVB
Voor de bekermatch tegen WS Woluwe wacht onze club (net als iedereen) de beslissing van de Evocatiecommissie (E.C.) af. Het Bondsparket werd door het Uitvoerend Comité (U.C.) gelast de zaak voor de E.C. te brengen, aangezien het U.C. van oordeel is dat het Sportcomité een verkeerde toepassing van het reglement heeft gemaakt. Wordt dus nog vervolgd. (07/10/2005)

WEDSTRIJD R ANTWERP FC - WS WOLUWE
Donderdag 27 okt. e.k. om 16:00u. komt de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in vergadering bij mekaar in verband met de opstelling van de niet-gekwalificeerde speler Galeri van WS Woluwe tijdens de bekerwedstrijd in de vierde voorronde van 20 aug. ll. (22/10/2005)

OPNIEUW NAAR SPORTCOMITE
De Evocatiecommissie van de K.B.V.B. heeft de beslissing van het Sportcomité - Derde Kamer, vernietigd wegens schending van het reglement en de zaak terug verzonden naar het Sportcomité, thans naar de Eerste Kamer. In zijn beslissing verwijst de E.C. echter naar het specifieke reglement van de Beker waardoor géén wijziging van de uitslag meer mogelijk is, dus ook niet voor KVSK United. Een boete voor Woluwe en een schadevergoeding voor de benadeelde clubs blijven nog over. Het Sportcomité behandelt de zaak dus opnieuw, met een waarschijnlijke uitkomst dat… W.S. Woluwe verder bekert! (28/10/2005)
(Bron: www.rafc.be - 20/08/2005)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.S. Woluwe F.C.

Elftallen

1 Naby Moussa Yattara
6 Kevin Jansen
4 Alain Van Mieghem
2 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin
8 Kevin Baert
7 Spencer Verbiest
5 Jens Govaerts
11 Giovanni Fedorow
10 Robert Neagoe
9 Fangzhuo Dong
1 Gunther Magits
5 Matthieu Biot
11 Kévin Serville
13 Raphaël Galeri
14 Elian Beersaerts
15 Cédric Schauwers
20 David Rimbold
19 Nathan Axford (K)
17 Hicham Abdar
16 Andy Huet
9 Bassalia Sakanoko

Wissels

46' 4 Alain Van Mieghem (uit)/
12 Olivier Claessens (in)
 
20 David Rimbold (uit)/
22 Beytulla Yasar (in)
44'
 
13 Raphaël Galeri (uit)/
7 Nicolas Pajot (in)
80'
 
9 Bassalia Sakanoko (uit)/
3 Stéphane Monnier (in)
86'
 

Begin Match
      Cédric Schauwers 0-1 7'
8' Jens Govaerts      
19' Spencer Verbiest      
36' Robert Neagoe 1-1      
      Hicham Abdar 38'
Ruststand 1-1
      Bassalia Sakanoko 1-2 54'
      Nathan Axford 58'
      Bassalia Sakanoko 59'
      Beytulla Yasar 1-3 63'
67' Jens Govaerts      
68' Kevin Jansen      
      Raphaël Galeri (penalty) 1-4 69'
      Andy Huet 70'
87' Kevin Baert 2-4      
92' Eindstand 2-4 92'
TERUG