Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C.O. Wilrijk R. Antwerp F.C.
0 3
13.08.2005 Plaats: Rozenhoek - Schilde

Scheidsrechter: Nico Van Lierde

Lijnrechters:
Luc Moors - DaniŽl Goemaere
Toeschouwers: 1.000

Wedstrijdverslag

Goran neemt ze op sleeptouw

Eigen bericht - Wat een contrast met de zwalpende prestatie van afgelopen woensdag. Met de uiterst verdiende 3-0 cijfers kwamen de geelblauwen van KFCO Wilrijk nog erg goedkoop weg. R Antwerp FC presenteerde zich voor het eerst in de aan gang zijnde voorbereiding als een geheel, met enkele geestige invallen, technische nummertjes en al eens een versnelling in het spel. Toch moest coach Regi Van Acker met Cedric Tomsin, Gunter Verjans, Giovanni Fedorow en Alain Van Mieghem ook nu enkele vaste waarden missen. Toch ook een paar meevallers! Zo kon de Antwerpcoach opnieuw beroep doen op Sam Lavan die samen met Mohammed Cissť en de beide Antwerpyoungsters Jelmer Schoeters en Jens Govaerts de achterste lijn completteerde. Voor het middenveld: de vertrouwde gezichten van Kevin Jansen, Kevin Baert en Spencer Verbiest en ook de Macedonische nieuweling Goran Stankovski (12). Sacha Verveckken en het vaag bekende silhouet van Luciano Olguin (10) moesten voor oorlog in de zestien zorgen. Fangzhuo Dong startte op de bank.

De Great Old begon met overtuiging aan de partij. Al in de eerste minuut prikte nieuweling Goran Stankovski op pass van Jelmer Schoeters in het zijnet. Niet veel later kopte Sam Lavan te hoog op corner van diezelfde Goran Stankovski. De Wilrijkenaars hadden het knap lastig, maar bij hun eerste uitbraak waren de Bosuiljongens gelukkig als Kevin Baert de bal van de lijn kon wegkoppen. Nog een half kansje naast voor Van Westerlaken, maar bij de eerste echte mogelijkheid voor R Antwerp FC ging het geluid crescendo in het gezellige Rozenhoek. Schoeters en Verveckken brachten de bal tot bij Goran Stankowski. De nieuweling dribbelde de hele geelblauwe verdediging op een hoopje. Tussen een bos aan benen tikte hij de bal van kort bij de achterlijn subtiel en onhoudbaar tegen de touwen (0-1). Roodwit hield er een goed gevoel aan over. KFCO moest steeds dieper terugplooien. Een verre bal van Mohammed Cissť kwam vanaf doelman Matthees terug. Kevin Jansen plaatste de rebound met een halve omhaal naast.

Niet veel later liep diezelfde Kevin Jansen als slachtoffer van zijn dadendrang tegen geel aan. Luciano Olguin rondde een collectieve aanval met een te zwak schot af. Roodwit hield ze onder druk, maar met hoge ballen wisten de Wilrijkenaars wel raad. Toch kopten zowel Spencer Verbiest als Sacha Verveckken nog een keertje over of naast. Diezelfde Sacha Verveckken knalde vanop afstand tegen de dwarsbalk en luidde drie dolle minuten in. Wilrijk reageerde. Yvan willockx moest met een sublieme redding het schot op halve hoogte van Lorenzo uit zijn doelvlak houden. Aan de overkant vergreep de Wilrijk-portier zich aan spits Luciano Olguin. Geel voor Matthees en de Argentijnse tester knalde zelf de elfmeter zonder pardon binnen. Rusten met 0-2 op het bord.

Coach Regi Van Acker was duidelijk gekomen voor mooie cijfers en een knap rapport. De (geblesseerde) medemaats keken aardig verrast op als hij met Fangzhuo Dong en dat andere vaag bekende gezicht van de Manchester-gala Neagoe, uit de kleedkamer kwam. De voornaam Robert holde zwierig mee over het terrein. De beiden losten knap in het geheel op en lieten zich door Goran Stankovski op sleeptouw nemen. Wilrijk spreidde echter het offside-vangnet. Fangzhuo Dong liep er zich aanvankelijk een heel aantal keren in vast. De Chinese spits liet (eindelijk) ook enkele staaltjes uit zijn (goedgevulde) trukendoos zien. Het doelpunt dat hij halverwege die tweede periode lukte, was een pareltje. Met een buffelstoot kopte hij de vrijschop richting verste paal van Robert Neagoe in doel. Nog drie wissels bij R Antwerp FC het laatste kwartier en met de vermoeidheid slopen er slordigheidjes in het samenspel. Vandergoten smeerde opponent Jens Govaerts bovendien een (volkomen onterechte) gele kaart aan.

Geen van beide teams vond nog de weg naar doel, zodat R Antwerp FC deze aangename oefenpot overtuigend won tegen de bij momenten bitse tegenstanders van KFCO Wilrijk. De supporters waren na afloop terecht gul met applaus.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2004)

Statistieken

K.F.C.O. Wilrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jonas Matthees
8 Tommy Rottiers
17 Nick Van Westerlaken
14 Anthony Lorenzo
7 Nico Vandergoten
3 Gerd Van Assche
4 Laurence Vechter (K)
6 Stefan Hassenberg
12 Tom Adriaenssens
21 Dimitri De Maeyer
9 Jurgen Delcour
1 Ivan Willockx
18 Jelmer Schoeters
6 Moumou Cisse (K)
15 Sam Lavan
3 Jens Govaerts
11 Kevin Jansen
14 Spencer Verbiest
8 Kevin Baert
12 Goran Stankovski
2 Sacha Verveckken
10 Luciano Olguin

Wissels

46' 1 Jonas Matthees (uit)/
20 Nicky Verboven (in)
 
46' 21 Dimitri De Maeyer (uit)/
5 Roel Heye (in)
 
46' 3 Gerd Van Assche (uit)/
2 Ben Van Campfort (in)
 
46' 6 Stefan Hassenberg (uit)/
15 Seth De Witte (in)
 
46' 8 Tommy Rottiers (uit)/
13 Philippe Sadzo (in)
 
67' 9 Jurgen Delcour (uit)/
11 Tom Van den Bleeken (in)
 
2 Sacha Verveckken (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
46'
 
8 Kevin Baert (uit)/
4 Robert Neagoe (in)
46'
 
1 Ivan Willockx (uit)/
21 Naby Moussa Yattara (in)
46'
 
11 Kevin Jansen (uit)/
19 Olivier Claessens (in)
64'
 
18 Jelmer Schoeters (uit)/
5 David Van Passel (in)
76'
 
10 Luciano Olguin (uit)/
20 David De Donder (T.) (in)
82'
 
15 Sam Lavan (uit)/
26 Stephan Wilmssen (in)
82'
 

Begin Match
      Goran Stankovski 0-1 10'
      Kevin Jansen 28'
43' Jonas Matthees      
      Luciano Olguin (penalty) 0-2 43'
Ruststand 0-2
      Fangzhuo Dong 0-3 68'
81' Philippe Sadzo      
      Jens Govaerts 82'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG