Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.
1 3
30.04.2006 Plaats: Stade J. MariŽn

Scheidsrechter: Styn Hutsebaut

Lijnrechters:
Eric Thiry - David Schauwvliege
Toeschouwers: 2.800

Wedstrijdverslag

Flauwe eindeseizoenswedstrijd
Eigen bericht - De wedstrijd begon met een minuut absolute stilte ter nagedachtenis van een dirigent van R Union SG. Helaas bleef het ook nadien 'muisstil' in het stadion. Enkel de instructies van Union-coach Tshupula waren heel goed te horen. De striemende regen was geen bondgenoot voor de 22 acteurs die de al toegetakelde groene akker nog verder doorploegden. De wedstrijd werd gespeeld tegen een slaapverwekkend tempo. De eerste keer dat de bal in de box belandde, floot de scheidsrechter hem meteen op de stip. In twee tijden klommen de geelblauwen op voorsprong. Het duurde meer dan een half uur voor Antwerpinvaller Adam Eckersley met een dot van een goal de bezoekers langszij trapte. Nadien kon de Great Old nog een leuke voorbereiding met achterwaartse pass en een penalty gebruiken om de score een redelijk uitzicht te bezorgen.

Antwerpcoach Regi Van Acker zat met enkele twijfelgevallen na de oefenwedstrijd van dinsdag, maar startte uiteindelijk toch met drie van zijn Mancunians. De vierde, Adam Eckersley, zou pas diep in de partij tussen de lijnen verschijnen voor een opvallende invalbeurt. De plaats van de geschorste Dong werd door aanvallende middenvelder Goran Stankovski ingevuld. Bij Union ook enkele afwezigen, maar toch waren ook zij met zijn elven aan de aftrap. Heel veel regen en het modderveld inspireerden de beide teams tot heel veel middenveldspel. Je zou het een studieronde kunnen noemen en die duurde bijna een heel lang half uur. R Union SG toonde zich iets gretiger in de duels, ook iets vlotter in de passing. Madiokoka trapte zelfs een eerste keer op doel na 28'. Bij R Antwerp FC gaven ze achteraan niks weg. Tot Domingos in een duel met Cisse de grond opzocht. Scheidsrechter Hutsebaut beloonde de schwalbe en legde de bal op de stip. De Unionisten kropen op het niveau van de partij aan de leiding. Van Damme trapte vol op Predrag Ristovic. De (te?) snel gevolgde Duchatelet bezorgde zijn team alsnog de voorsprong. Hoewel ondertussen toch redelijk overtuigend aangemoedigd, reageerden de bezoekers nogal flauwtjes.

Sylvan Ebanks-Blake (S.E.B.) werkte hard, ging in duel met de grote jongens van Union, maar had het bijzonder lastig als enige echte diepe aanvaller. In blessuretijd zette de Antwerpspits met een knappe halve omhaal naast. 't Was de beste bezoekende mogelijkheid van een redelijk vervelende eerste helft. Een stevige trap op de reclameboarding van Alex Di Gregorio in het rustsignaal zadelde scheidsrechter Hutsebaut met extra schrijfwerk op. Mohammed Cisse en Alain Van Mieghem (geschorst voor de slotpartij van het seizoen) vlogen al eerder in de partij op de bon.

Ook na de kampwissel gaven de beide coaches hun vertrouwen aan dezelfde twee teams. Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks. Toch een kansje: Duchatelet vond de vuisten van de Antwerpdoelman op zijn weg. R Antwerp FC leek nauwelijks bereid of zelfs maar in staat de opgelopen achterstand weg te werken. Niet zo de Antwerpdoelman. Predrag Ristovic protesteerde na een bestrafte terugspeelbal zo heftig dat hij zich met de getoonde gele kaart gelukkig mocht prijzen. De vrijschop leverde evenmin wat op. Al een kwartier ver in de tweede periode pakte de Antwerpcoach plots toch uit met een dubbele wijziging. Adam Eckersley en Mamam Souleymane begonnen onmiddellijk aan hun verovering van het Dudenpark. De verhoudingen op het middenveld keerden plots. Union werd achteruit gedrongen en verloor daarbij linksachter Eckersley uit het oog. Lee Martin zette een hoekschop over de verdediging. De jonge Bosuilverdediger pikte de bal op en joeg hem onhoudbaar in de kruising. Zonder echt supersnel te spelen, kon de thuisploeg de roodwitte dadendrang plots niet meer beheersen.

Lee Martin maakte zichzelf een kansje, maar zette ver naast. Mamam Souleymane pikte de bal op. Ging de rechterflank af. Zette prima voor waar S.E.-B hoek en plaats maar voor het kiezen had en daarom pal in de midden van het doel afrondde. R Antwerp FC plots op voorsprong. En het werd nog erger voor de moedige Unionisten. Alain Van Mieghem verlengde een combinatie van achteruit tot bij Lee Martin die in de fatale zone onderuit werd gehaald. Geheel in overeenstemming met de partij wees scheidsrechter Hutsebaut opnieuw naar de stip. S.E.-B trapte gestrekt in het midden van het doel voorbij een wanhopig graaiende Coppens. Meteen stond de eindstand op het bord. 't Laatste kwartier trokken de geelblauwen nog wel een paar keer met de moed der wanhoop naar voren, maar doelman Ristovic moest nog nauwelijks handelend optreden. Ook de overbuur kwam weinig in beeld. Dit Union lijkt amper in staat KV Kortrijk volgende week iets afhandig te maken en dat is toch een van de minimale voorwaarden wil R Antwerp FC in extremis in de eindronde belanden.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/04/2006)

Statistieken

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thierry Coppens
2 Jean-Luc Walschap
5 Francis Mangubu Kiesse
3 NathanaŽl Scozzari
10 Alexandre Van Damme
7 Davy Peeters
22 Kevin Nicaise
17 Diego Bortolozzo
14 Carlos Madiokoka
9 Rosas Jun. Domingos Marinho
12 Jason Duchatelet
21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
4 Moumou Cisse
6 Spencer Verbiest
5 Cťdric Tomsin
7 Kevin Jansen
14 Alain Van Mieghem
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski
11 Lee Martin
15 Sylvan Ebanks-Blake

Wissels

62' 17 Diego Bortolozzo (uit)/
4 Remy Keromest (in)
 
64' 22 Kevin Nicaise (uit)/
13 Laurent Longrie (in)
 
5 Cťdric Tomsin (uit)/
3 Adam Eckersley (in)
60'
 
7 Kevin Jansen (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
60'
 
10 Goran Stankovski (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
70'
 

Begin Match
      Moumou Cisse 20'
      Alain Van Mieghem 30'
33' Jason Duchatelet (penalty) 1-0      
35' Jean-Luc Walschap      
      Alexandre Di Gregorio 44'
Ruststand 1-0
50' NathanaŽl Scozzari      
      Predrag Ristovic 55'
      Adam Eckersley 1-1 67'
      Sylvan Ebanks-Blake 1-2 73'
75' Kevin Nicaise      
      Sylvan Ebanks-Blake
(penalty) 1-3
76'
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG