Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KVSK United O.-L. R. Antwerp F.C.
3 0
15.04.2006 Plaats: Stedelijk Sportstadion

Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters:
Edgard Vanden Boer - Selahattin Ciftci
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Leerschool voor jeugdig R.A.F.C.
Eigen bericht - Bijna doorlopend moest KVSK in de eerste periode de wet van R.A.F.C. ondergaan. De XI van Regi Van Acker pakten uit met snel en snedig voetbal. Daar stond de thuisploeg, in extremis zonder Filip Haagdoren maar met Ode Thompson en andere ervaren sterkhouders, wel een beetje van te kijken. In zicht van de rust, keerde de ervaring van KVSK zich tegen de (piep)jonge roodwitte bezoekers. Twee keer in evenveel minuten scoorden de United-spelers. "De instructies bij stilstaande fazes waren duidelijk, maar niet iedereen heeft ze ook allemaal kunnen uitvoeren," wist Antwerpaanvoerder Van Mieghem achteraf. De 2-0 rustscore maakte de tweede helft bijna overbodig...

R.A.F.C. kon zoals steeds rekenen op de massale aanwezigheid van de roodwitte fans in Lommel, het vertrouwen groot na de hemelse prestatie en de 5-0 score uit de heenmatch. Toch had de Antwerpcoach ook nu met de pionnen moeten schuiven vanwege de gele schorsing van Cedric Tomsin. Spencer Verbiest bevolkte samen met Daniel Simpson, Moumou Cisse en Adam Eckersley de afweer. Alain Van Mieghem schoof door naar het middenveld en vooraan gaven Fangzhuo Dong en Sylvan Ebanks-Blake gestalte aan de Antwerpaanval. Verbaal flink ondersteund door de twaalfde man, trokken de bezoekers dadelijk een aanvallende kaart. Al in de eerste minuut leverde dat een forse overtreding op Lee Martin op, het geel bleef eens te meer op zak. De vrijschop kwam indirect wel voor doel, maar Alain Van Mieghem miste de voorzet op een haartje. Een schotje van Fangzhuo Dong betekende niets. Kevin Jansen haalde doelman Boyen niet veel later al een eerste keer plat. Diezelfde Kevin Jansen ging in de kluts achter (maar niet over) de doellijn. Alex Di Gregorio, uitgerust na schorsing, leidde de debatten op het middenveld. Bij de zoveelste overtreding, ving KVSK-er Pereira geel.

De diepe vrijschop van Lee Martin werd door Sylvan Ebanks-Blake naast gezet. KVSK had bijna een kwartier nodig om Predrag Ristovic voor het eerst met een kopballetje van Waligora aan het werk te zetten. Dan presteerde S.E.-B. wat anders. Op corner van Lee Martin klom hij, maar de buffelkopbal spatte loeiendhard uit mekaar op de dwarsbalk. Dat was balen voor roodwit. Beide teams bedienden zich overigens veelvuldig van de buitenspelval. Dat belette Kevin Jansen niet ongeveer halverwege de eerste periode een terugspringer van de verdediging op doel te mikken. Boyen ging opnieuw goed plat. Net tevoren zag KVSK een poging van Waligora over doel zoeven. Adam Eckersley pakte uit met een nogal forse tackle en kreeg ook een kaart te zien. Volgde niet veel later de eerste grote lokale emotie. Ontsnapt over de rechterflank knalde Pereira in het zijnet. Vanuit stilstand vertrok een knaller van Alex Di Gregorio richting doel. Boyen ranselde de bal met de vuist in hoekschop. En de United-doelman redde de meubelen een tweede keer als hij met een formidabele zweefsprong de kopbal naar de rechterbenedenhoek van S.E.-B. uit zijn doel kon houden.

De nieuwe corner was een stuk minder gevaarlijk. Op tegenaanval sleepten de lokalen er ook wel enkele hoekschoppen uit, maar pal voor rusten dreigden ze pas echt. En dan was het meteen ook twee keer raak. Marcos Pereira zette met een vlijmscherpe kopbal de voorzet van Machiels langs Predrag Ristovic in doel. Seconden later bleef een vrijschop vanaf de flank voor het Antwerpdoel schutteren tot Oyen er het hoofd tegen zette voor een tweede lokale goal. Kampwissel bij een gevleide, maar onaanvechtbare 2-0 stand.

Beide teams hervatten ongewijzigd in opstelling, maar niet qua veldbezetting. KVSK plooide iets dieper en met meer volk terug en liet het opbouwwerk bijna volledig aan bezoeker R.A.F.C. over. Het sloopwerk kostte krachten en leverde in verhouding weinig op. Boyen moest niet veel meer aan aanwaaiende ballen tegenhouden. Gaandeweg zag je de overtuiging zo uit de roodwitte gelederen wegsijpelen. Na balverlies van Fangzhuo Dong counterder United en werd het via Thompson ei zo na 3-0, maar het doelpunt werd voor (twijfelachtig) buitenspel afgekeurd. Kwam roodwit daar nog een keertje goed weg. Met de moed der wanhoop zette coach Regi Van Acker op het uur drie vervangers tegelijk klaar en haalde verrassend Fangzhuo Dong, Lee Martin en S.E.-B. naar de kant. De wissels leverden helaas niet de gewenste ommekeer op. Ondanks het gebrek aan gestalte van de beide centrale verdedigers, bleven ze meesterlijk baas over alle diepkomende hoge ballen. Darko Lukanovic en Goran Stankovski weerden zich, maar kregen weinig bruikbaars toegespeeld. Kevin Jansen penetreerde in de 17m, kreeg opnieuw een bijzonder goeie kans voor de voet, maar de treffer klom echter richting regenwolken.

't Was moeilijker te missen dan te scoren... Darko Lukanovic kreeg uit de draai het doel van Boyen nog een keer in zicht, maar toen was het vet al van de soep bij roodwit. Sam Lavan trapte nog een zoveelste vrijschop die de bovenkant van de lat streelde, maar de eerredder bleef uit. United was toen al een tijdje baas. Een vijftal minuten voor tijd strafte Oyen met een tweede doelpunt een schoonheidsfoutje in de Antwerpafweer af en stonden de overdreven 3-0 eindcijfers op het bord. Verrassend genoeg reageerde Sam Lavan bij het bekendworden van de resultaten op de andere velden nogal laconiek. Vertelde hij: "We zijn goed gezien hierboven, want we blijven in koers voor de periodetitel." Coach Van Acker had een gebrek aan kracht en snelle omschakeling bij zijn team vastgesteld, maar hij had niet alleen felicitaties voor de 'toekomstige kampioen', maar ook voor zijn jongens. "Er waren kansen in de eerste helft en ook bij enkele gelegenheden na rust, maar het lukte niet wegens een gebrek aan frisheid bij een deel van mijn spelers. Hopelijk herpakken we ons na een weekje van relatieve rust door het forfait van KBHZ," besloot de Antwerpcoach.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/04/2006)

Statistieken

KVSK United O.-L. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Govert Boyen
2 Davy Oyen
5 Harm Luyten
6 Pieter M´Bemba
12 Ahmet Öcal
10 Wouter Scheelen
9 Mirek Waligora
16 Frank Machiels
4 Christophe Delande
15 Ode Thompson
11 Marcos Pereira
21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
6 Spencer Verbiest
4 Moumou Cisse
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
14 Alain Van Mieghem
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
15 Sylvan Ebanks-Blake

Wissels

78' 9 Mirek Waligora (uit)/
17 Davy Heymans (in)
 
87' 10 Wouter Scheelen (uit)/
18 Admir Haznadar (in)
 
89' 11 Marcos Pereira (uit)/
8 Jochen Davids (in)
 
11 Lee Martin (uit)/
12 Sam Lavan (in)
61'
 
15 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
10 Goran Stankovski (in)
61'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
61'
 

Begin Match
12' Marcos Pereira      
      Adam Eckersley 24'
43' Marcos Pereira 1-0      
44' Davy Oyen 2-0      
Ruststand 2-0
76' Pieter M´Bemba      
      Danny Simpson 82'
84' Davy Oyen 3-0      
92' Eindstand 3-0 92'
TERUG