Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.
0 0
01.04.2006 Plaats: L.S. Den Dreef

Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters:
Yves Vanbaeden - Laurent Verkempinck
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Kansen zijn geen doelpunten! (R. Van Acker)
Eigen bericht - Coach Regi Van Acker was tevreden met het behaalde resultaat en in functie van de overige uitslagen van de speeldag zullen de RAFC-fans de visie van hun coach graag willen bijtreden. Zei de Antwerpcoach: "Dit was de moeilijkste verplaatsing van de reeks. O.H.L. heeft ons met hun ervaringrijke ploeg behoorlijk compact opgevangen en goed vastgezet. Spijtig van het afgekeurde doelpunt. Wie weet wat er dan mogelijk was geweest. Onze ploeg was en is toch in de winning-mood en met een beetje meeval hadden we hier de driepunter kunnen meegrissen. Het puntje van OHL is zeker niet gestolen, maar ik wil herhalen dat we blij zijn met het behaalde resultaat." De analyse van de Leuvense technische staf liep nagenoeg parallel, met nadruk op het grote aantal kansen die ze toch niet hadden weten te benutten. Lof was er tenslotte ook voor de Antwerpfans die zich voorbeeldig hadden gedragen.

Verrast was de roodwitte achterban alvast met de terugkeer van Mohammed Cisse ten koste van... Spencer Verbiest die een reuze partij vertolkte tegen KVM. In tegenspraak met de geruchten die circuleerden in de wandelgangen van de Bosuil, was Fangzhuo Dong (na een intensieve medische behandeling?) uiteindelijk toch speelklaar geraakt. Ook bij OHL was er de niet-verwachte selectie van enkele jongeren in het elftal. "Dat is clubdynamiek," verklaarde de Leuvense technische staf. De match zelf kwam vrijwel onmiddellijk op temperatuur. Geen oeverloze studieronde die op niets opdraait. Beide teams gingen er tegenaan. OHL leek duidelijk minder moeite te hebben om het Antwerpdoel te vinden. Een eerste corner vroeg in de partij leverde wel niks op, maar zette toch een beetje de toon. Roodwit zou defensief bijzonder secuur te werk moeten gaan. Aan de overkant worstelden de offensieve roodwitten met de buitenspelval. Enkel Sylvan Ebanks-Blake leek minder moeite te hebben met het gestalte-overwicht van de Leuvense defensieve torens. Fangzhuo Dong kwam achteraan wel een handje helpen, maar het was duidelijk dat de Chinese spits slechts een schaduw van zichzelf was.

Lee Martin werd onderweg naar het Leuvense doel gezocht, maar de jonge Mancunian vond geen bondgenoot in de bal. OHL roerde, ondanks de buitenspelval, onafgebroken de offensieve trom met doelgevaar tot gevolg. Scoren lukte ze niet. Ex-Antwerpspeler Sammy Greven kopte op vrijschop van Remy wel binnen, maar de vlaggeman was dus nefast voor de feestvreugde. Bleef het 0-0, dan waren er nog mooie kansen voor Remy (voorzet Bayock), Bayock (ontsnapt randje buitenspel, op Ristovic), Remy (vertrokken in offside, vluchtschot over) en Ruytinx (in corner via de hand van Predrag Ristovic). De bezoekende fans zagen ondertussen een meesterlijk, een geniaal doelpunt van Sylvan Ebanks-Blake afgekeurd. Nooit gezien: S.E.-B. als veertiende stationnetje van een aanval begonnen bij Adam Eckersley wipte op, zette er een omhaal van lichaam en bal achteraan en Bergmans geklopt! Scheidsrechter Moons wisselde het doelpunt na verzorging(?) van een verdediger om in vrije trap voor OHL. S.E.-B. roerde zich nog voor het rustsignaal en het was alle hens aan dek. De snelle infiltratie na Leuvens balverlies werd (in de fatale zone!) verdacht afgestopt. Het balvoordeel voor Fangzhuo Dong knalde over doel in de Leuvense wolken.

Nog één gevaarlijke vrije trap richting Predrag Ristovic. Ook nu was de Leuvense afwerking van Schoonjans ondermaats. Rusten met 0-0.

Ook de tweede periode werd gekruid met een aantal kansen over en weer. Het begon al met een eerste grote mogelijkheid voor S.E.-B. die achter een indrukwekkend verre uittrap van Predrag Ristovic aanging, maar over doel mikte. Defensief was het tandenbijten ten koste van ondertussen een tweede gele kaart in een reeks van vier. Na Kevin Jansen vroeg in de eerste helft, werd ook marathonman Alex Di Gregorio geboekt voor de achttiende(!) roodwitte schorsingsdag van het seizoen. De vrije trap werd in de rebound naast getikt door Ruytinx. Aan de overkant zette S.E.-B. doelman aan het werk. Net zo Moumou Cisse die na een terugvallende corner op doel vlamde. Ook Predrag Ristovic had zijn beide handen nodig om een vrijschop van Remy uit zijn doel te ranselen. Na drie mogelijkheden voor OHL-schutters Ruytinx en Remy, greep coach R.V.A. naar zijn invallersmateriaal. Goran Stankovski kwam een bleke Fangzhuo Dong vervangen. Voor zowat de laatste tien minuten van de wedstrijd mocht ook Spencer Verbiest komen meedoen in de plaats van Lee Martin. Geen van beide Bosuilspelers viel het stormachtige applaus van Bayock ten deel! S.E.B. zette de laatste vijf minuten in met een geel karton nadat hij nogal fors inging op bal en doelman.

Pal voor tijd week het schot van Spencer Verbiest af op de voeten van... Alain Van Mieghem. En werkelijk met een flutballetje leek de ultieme verre vrije trap van S.E.-B. via de muur nog binnen te bollen voor roodwit. Berghmans liet het niet meer gebeuren. En daarmee bleef de beginscore op het bord. "Ook 0-0 kan een leuke partij afsluiten," wisten ze bij OHL. En gelijk hadden ze! Alain Van Mieghem ging niet helemaal mee in die Leuvense leutigheid. Wel min of meer tevreden met het gewonnen punt, maar hij zag nu al de zware opdracht van volgende week tegen KV RS Waasland op zich afkomen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/04/2006)

Statistieken

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thierry Berghmans
2 Jonathan De Falco
3 Bernard Morreel
5 Joeri Vastmans
18 Tail Schoonjans
7 Sammy Greven
8 Samuel Remy
23 Francis Stijn
12 Jeroen Steenwegen
13 Bjorn Ruytinx
10 Thierry Bayock
21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
4 Moumou Cisse
14 Alain Van Mieghem
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
5 Cédric Tomsin
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
15 Sylvan Ebanks-Blake

Wissels

72' 18 Tail Schoonjans (uit)/
28 David Lambrechts (in)
 
87' 10 Thierry Bayock (uit)/
15 Kevin Janssens (in)
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
10 Goran Stankovski (in)
68'
 
11 Lee Martin (uit)/
6 Spencer Verbiest (in)
80'
 

Begin Match
      Kevin Jansen 18'
Ruststand 0-0
      Alexandre Di Gregorio 50'
      Cédric Tomsin 57'
82' Joeri Vastmans      
      Sylvan Ebanks-Blake 85'
91' Eindstand 0-0 91'
TERUG