Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
2 1
25.03.2006 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Geert Michiels

Lijnrechters:
Peter Hermans - Dominique Klemczak
Toeschouwers: 10.000

Wedstrijdverslag

Na de geweldige topper tegen YR KV Mechelen... "Weken van de waarheid komen er aan" (R. Van Acker)
Eigen bericht - De Mechelse coach Kanacki citeerde na afloop uit zijn scoutingrapport. Hij complimenteerde zijn collega met zijn offensieve aanpak, maar leek toch verrast door de personeelswissels in het Bosuilteam. Coach Regi Van Acker pakte inderdaad voor de tweede keer in evenveel wedstrijden met onverwachte keuzes uit. Om de drie onbeschikbare verdedigers Gunter Verjans, Adam Eckersley en Moumou Cisse te vervangen, kwamen naast de enig echte defensieve specialist Spencer Verbiest, ook de offensieve jongens Goran Stankovski en Lee Martin bij de Antwerp-XI aan de aftrap.

De 'nieuwe' verdediger had in de pers laten noteren dat hij zijn rentree in de eerste van R.A.F.C. absoluut niet verpest wilde zien door een nederlaag in de regio-derby tegen KV Mechelen. De supporters evenmin. En zij waren voor het eerst dit seizoen talrijk aanwezig in het Bosuilstadion. De Nederlandse instroom werd politiegewijs dan nog (net) voor tijd tegengehouden. KVM had naast zijn eigen duizend fanatieke fans ook nog een paar bekende gezichten mee: Patje Goots, Tom Peeters, Akwasi Asare, roepnaam Nana, en... Mark Uytterhoeven in zijn hoedanigheid van b.s. ofte bekende supporter.

Hoewel KVM niet gekomen was om er een stellingenoorlog van te maken, hanteerden de bezoekers wel de botte bijl en nog niet zo fijnzinnig ook! 27 fouls en twee gele kaarten telde Antwerpcoach Van Acker voor ons na. Fangzhuo Dong en Lee Martin trapten afwisselend. Geen van beide vrijschopspecialisten raakte ook maar een enkele keer voorbij de muur. Dan gingen de 'Kakkers' wel een stuk efficiŽnter met hun eerste mogelijkheid om. Snelle uitbraak. Nana bediende Criel die eerst nog op Antwerpdoelman Predrag Ristovic trapte; in de rebound binnen! Amper acht minuten ver en de ergste nachtmerrie van Spencer Verbiest leek bewaarheid te worden. Hoewel het geen moment stil geweest was, staken de roodwitte supporters nog een tandje bij. Ook de Antwerpspelers stroopten voor zover mogelijk en nodig de mouwen verder op. Een eerste schuchtere poging van Fangzhuo Dong werd door een verdediger afgeblokt. Bij de volgende aanzet kwam doelman Van Trier al wat meer in 't vizier, maar de bal ging toch nog (centimeters) naast.

Derde keer, goede keer. Er ging een halfmislukte corner van Lee Martin en een half mislukt schot van Alex Di Gregorio aan vooraf. De Chinese spits pakte de afketser op en knalde genadeloos in de rechterhoek binnen (1-1). KVM had precies een kwartier op voorsprong gestaan. "Volwassen reageren," zo vatte Spencer Verbiest het samen. Terwijl ze zelf de buitenspelval hanteerden, bleven de roodwitten druk zetten op de Mechelse stellingen. Levensgrote kansen leverde dat echter niet op. Ook aan de overkant bleef het rustig in de box, al deed Patje Goots verwoede pogingen om zijn maats in stelling te brengen. Rusten dus met een gelijke 1-1 tussenstand.

Beide teams, scheidsrechter Michiels incluis, startten de tweede helft met een kleine vertraging. De schoenenwissel van Danny Simpson de oorzaak. In ongewijzigde samenstelling bovendien. De striemende regen ten spijt, zat de smaak er bij beide sides goed in. Goran Stankovski richtte zijn schot over doel. KVM kwam steeds vaker langs Nana opzetten, maar bleef worstelen met de buitenspelval. R.A.F.C. klampte dank zij lange-afstandslopers Alex Di Gregorio en Kevin Jansen aan; Lee Martin het ijverige bindmiddel. Sylvan Ebanks-Blake incasseerde een verdachte trap tegen de steunvoet, maar oogstte enkel een uitbrander van de leiding. Antwerpcoach Van Acker zag zijn jongens na de woensdagwedstrijd zwoegen en bracht verse kracht Souleymane Mamam. De Mechelse bank reageerde vrijwel onmiddellijk met ook een wissel. Cedric Tomsin stuurde Souleymane Mamam op avontuur. De invaller zwenkte naar binnen, maar het schot ging over doel. Aan de zijlijn hield assistent Andy Welsh zijn jongens met een reeks (duidelijke) instructies bij de les. De partij verloor inderdaad niets aan spankracht.

Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook, zo'n kwartier voor het einde. Lee Martin trapte de hoekschop. Alain van Mieghem veerde hoog op en kopte door. Sylvan Ebanks-Blake nam over en kopte millimeters precies in de linkerbovenhoek binnen. Roodwit had de initiŽle achterstand nu helemaal omgekeerd. KVM trok vervolgens alle registers open in een poging de opgelopen schade weg te werken. R.A.F.C. trok achteruit, hergroepeerde rond zijn doelman en ving de Mechelaars gedecideerd op. Meer nog dan de twee stormachtige applausvervangingen voor Fangzhuo Dong en Sylvan Ebanks-Blake, kregen de Antwerpspelers met Sam Lavan en Darko Lukanovic extra krachten om de voorsprong veilig te stellen. Lee Martin miste van een niets de 3-1 en werd in de allerlaatste seconden nog onder een geel karton bedolven. Felicitaties van de coach waren er voor de hele groep en in 't bijzonder voor het duo Kevin Jansen-Alex Di Gregorio die met de gelopen kilometers blijk gaven van hun onberispelijke conditie en hun schitterende mentaliteit.

Over de ambities naar de eindronde toe, bleef Regi Van Acker eens te meer op de vlakte.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/03/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
6 Spencer Verbiest
14 Alain Van Mieghem
5 Cťdric Tomsin
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
15 Sylvan Ebanks-Blake
1 Vincent Van Trier
2 Jan Verlinden
4 Ben Van Briel
5 Kenny Van Hoevelen
17 Nana Akwasi Asare
19 Tom Peeters
3 Bart Van Zundert
6 Bert D'Hondt
12 Bram Criel
16 Patrick Kanene
10 Patrick Goots

Wissels

52' 10 Goran Stankovski (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
83' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
12 Sam Lavan (in)
 
85' 15 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
 
12 Bram Criel (uit)/
8 Jeroen Coppens (in)
54'
 

Begin Match
      Bram Criel 0-1 8'
      Bert D'Hondt 15'
23' Fangzhuo Dong 1-1      
      Bram Criel 43'
Ruststand 1-1
75' Sylvan Ebanks-Blake 2-1      
92' Lee Martin      
93' Eindstand 2-1 93'
TERUG