Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.
2 3
22.03.2006 Plaats: O. Cruckestadion

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters:
Alex Verstraeten - Pascal De Jonge
Toeschouwers: 1750

Wedstrijdverslag

Gewonnen, maar tegen welke prijs!
Eigen bericht - In hoofdzaak bedrukte gezichten bij de Great Old na de duurbevochten 2-3 zege in het O. Cruckestadion. Er was helaas het vroege uitvallen van Gunter Verjans en daarbovenop een (derde) gele kaart voor zowel Mohammed Cisse als Adam Eckersley. Er wordt van de roodwitte technische staf tegen zaterdag dus aardig wat denkwerk verwacht.

In deze uitgestelde partij van de 22e speeldag tegen KSK Ronse, bleef van de 0-2 voorsprong bij de rust, uiteindelijk slechts een doelpuntje verschil aan het einde van de partij over. Belangrijke factoren bij de 'minder' secure prestatie van de Great Old in de tweede periode was de niet-aflatende knokkersmentaliteit van KSK Ronse, maar vooral toch de ernstige blessure van Gunter Verjans. De ervaringrijke allrounder werd inderdaad in een botsing met El Kanchaf al na 26' zwaar geblesseerd (aan de lies). Hij werd met de draagbaar afgevoerd en later per ambulance naar een lokaal ziekenhuis gereden. Pas na de pauze woog de blessure van hun onfortuinlijke ploegmaat blijkbaar meer en meer door op de spelersgroep die de greep op de partij bij momenten uit handen moest geven. Gelukkig was er de klasse en het opportunisme van Sylvan Ebanks-Blake die zijn eerste doelpunt in roodwit Antwerpshirt mocht vieren.

Enigszins verrassend koos de Antwerpcoach inderdaad in de offensieve sector om de geelgeschorste Lee Martin te vervangen door de Engelse spits. Stevige knaap die Sylvan Ebanks-Blake, maar nog wat conditionele achterstand. Danny Simpson schoof terug in op rechtsachter zodat Goran Stankovski naar de dug-out verhuisde. Zonder brede boulevards open te trekken begon het Bosuilteam (ook al verrassend) bijzonder offensief aan de partij. Niet onmiddellijk heel veel doelgevaar, maar Danny Simpson probeerde toch al een keertje een imitatie van zijn doelpunt. Het schotje ging hoog over. Hoewel anders ingeoefend lag een korte hoekschop Adam Eckersley-Danny Simpson aan de basis van het eerste Antwerpdoelpunt. De bal kwam voor doel op het hoofd van Alain Van Mieghem die met een krachtige kopslag doelman Paul klopte. Fangzhuo Dong dreigde voor het kwartier de voorsprong te verdubbelen.

Zijn schot ging voorlangs. De roodwitten voerden de forcing, maar moesten toch ook rekenen met enkele scherpe prikken van de Ronsenaars. Nouhass trapte ter hoogte de kleine backlijn slordig naast en ook ex-Bosuil Rubenilson tipperde naast. Zebre kreeg een diepe bal toegespeeld, maar faalde ook al in de afwerking. Wat eerst een onschuldige botsing met Al Kanchaf leek, eindigde voor Gunter Verjans op de draagbaar en de ambulance. De (lies)blessure leek ernstig genoeg voor een onmiddellijk onderzoek in een plaatselijke kliniek. De eerste berichten klonken onheilspellend. De Antwerpspelers op het terrein waren dan wel hun aanvoerder kwijt, maar Fangzhuo Dong reageerde onmiddellijk door het aandikken van de voorsprong. Invaller Stankovski gaf de Chinese spits de bal mee, een versnelling en de bal knalde in de verste hoek voorbij doelman Paul. Roodwit verdiend 0-2 voor en zo bleef het ook tot aan de kampwissel.

Na de pauze liepen de roodwitte spelers blijkbaar onder de indruk van het lot van hun ploeggenoot op minder stevige benen rond. KSK maakte er al onmiddellijk gebruik van om de herschikte roodwitte afweergordel rond captain Alain Van Mieghem, onder druk te zetten. Predrag Ristovic moest Nouhass met de voet van een doelpunt houden. Kevin Jansen probeerde centraal op het middenveld de bakens te verzetten. Binnen de minuut twee dotten van kansen voor de bezoekers. Doelman Paul reageerde met de vuist op een poging van Goran Stankovski. Op corner van Adam Eckersley kopte Alain Van Mieghem krachtig op doel. Boukhelifa keerde op de lijn. Een ietsje voor het uur nette Rubenilson de aansluitingstreffer (1-2). De Antwerpsupporters hielden (even) de adem in, want het liep niet echt gesmeerd daar in de afweergordel van hun geliefde club.

Enkele mogelijkheden voor o.a. Ronsenaar Rubenilson ten spijt, zorgde Sylvan Ebanks-Blake voor nieuwe ademruimte en een grotere bonus voor zijn team. Op pass van een bijzonder bedrijvige Fangzhuo Dong nette de jonge Mancunian op zijn beurt zijn eerste doelpunt in Antwerpshirt en bevestigde daarmee de goeie indruk die hij (nu al) op training maakt. Een kwartier voor tijd kopte El Kanchaf de spanning opnieuw in de partij (2-3). Volgde nog een rondje tactische wissels over en weer. Zo bracht Antwerpcoach Van Acker Souleymane Mamam (voor uitblinker Fangzhuo Dong) en kwam Darko Lukanovic de wat vermoeide Sylvan Ebanks-Blake vervangen. Bij zijn eerste baltoets kwam de Zweedse spits behoorlijk goed voor doel. Ook de (borst)controle was prima, maar het schot spatte tegen de linkerpaal uiteen. In het bewogen laatste kwartier trok scheidsrechter Bellon nog drie keer geel.

En dat werd na de verplichte rustdag voor Adam Eckersley ook Mohammed Cisse fataal. R Antwerp FC nam de driepunter mee naar Deurne-Noord, maar de prijs die ervoor betaald werd, is bijzonder hoog. De technische staf moet voor de regionale derby van zaterdag tegen YR KV Mechelen een nieuwe achterlijn in mekaar knutselen en dat belooft een bijzonder moeilijke opdracht te worden!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/03/2006)
 
Minuut per minuut
4' De gele kaart voor Lee Martin wordt bij de matchfacts van deze replay-wedstrijd van de tweeŽntwintigste speeldag gevoegd, een gele kaart die hij incasseerde tijdens de, wegens de hevige sneeuwval, onderbroken partij van 12 februari 2006.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/03/2006)
 

Statistieken

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.

Elftallen

22 Luc Paul
4 Yann Synaeghel
15 Malik Boukhelifa
21 Stťphane Zebre
5 David Duquesnoy
23 Jonathan Dubart
6 Thaddee Gorniak
8 Olivier Hernout
9 Abdelaziz Nouhass
19 Aziz El Khanchaf
12 Rubenilson Monteiro
21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse
5 Cťdric Tomsin
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
14 Alain Van Mieghem
3 Adam Eckersley
15 Sylvan Ebanks-Blake
9 Fangzhuo Dong

Wissels

76' 23 Jonathan Dubart (uit)/
20 Jinks Dimvula (in)
 
84' 6 Thaddee Gorniak (uit)/
7 Halil Krasniqi (in)
 
6 Gunter Verjans (uit)/
10 Goran Stankovski (in)
26'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
82'
 
15 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
87'
 

Begin Match
      Lee Martin 4'
      Alain Van Mieghem 0-1 8'
      Fangzhuo Dong 0-2 30'
Ruststand 0-2
57' Rubenilson Monteiro 1-2      
      Adam Eckersley 59'
      Sylvan Ebanks-Blake 1-3 71'
76' Aziz El Khanchaf 2-3      
      Moumou Cisse 78'
80' Yann Synaeghel      
89' Abdelaziz Nouhass      
93' Eindstand 2-3 93'
TERUG