Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme
1 0
18.02.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Yves Muyle

Lijnrechters:
Kris Messely - Danny Theuwissen
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Moeilijke, maar verdiende zege (R. Van Acker)
Eigen bericht - De technische staf had in de persluwte van de afgelopen dagen (bijna) ongemerkt de wedstrijdkern afgesplitst en de spelers stevig voorbereid op de komst van seizoensrevelatie KFC V.W. Hamme. Vorig seizoen nog middenmoter en een van de weinige clubs waartegen R.A.F.C. een zes op zes behaalde. Nu een fiere subtopper en (bijna zeker) deelnemer aan de eindronde die de roodwitten aan huis een flinke klap voor het hoofd verkocht. Het Antwerpelftal is nu onherkenbaar veranderd. Slechts voor een positie maakte Regi Van Acker een andere keuze dan een week geleden.

Souleymane Mamam kreeg opnieuw een plaatsje in de dug out naast zijn sportieve patron. In zijn plaats moest diepe spits Darko Lukanovic het de Hamme-achterhoede lastig gaan maken. In zijn onmiddellijk buurt positioneerde de Antwerpcoach Fangzhuo Dong en de infiltranten vanop de flanken: Kevin Jansen, maar meer nog Lee Martin.
De partij begon aardig, maar al vlug bleek dat bezoeker V.W. Hamme niet gekomen was om ook maar een duimbreed toe te geven. Toch ook een eerste indicatie van de roodwitte aanpak. Danny Simpson joeg de bal van ver tot bij Darko Lukanovic. Fangzhuo Dong knalde de eerste vrijschop in de muur. De wedstrijd zat stevig op slot. De Hammenaars probeerden al combinerend het tempo te drukken en dan splijtend de diepte in te spelen. Of althans een poging daartoe. Lukte het dan toch eens stonden de roodwitte achterhoede mét opnieuw het duo Verjans-Cisse of de buitenspelval ze daarbij op te wachten. Djamba-Shango had moeite zich door te zetten. Toch zorgde precies hij voor het eerste bezoekende gevaar, maar trapte nogal knullig naast. Het aantal bezoekende mogelijkheden leek schaars. Doelman Predrag Ristovic kreeg maar weinig werk op te knappen.

Moest wel een paar keer gevat uitkomen om gevaar af te wenden. Zo kwam clubtopschutter Flies toch een keertje bijna in schietvrije positie. Gunter Verjans haalde 'm de bal propertjes uit de voeten. Bij hoge nood, tackelde Adam Eckersley en weg was opnieuw de kans voor Flies. Dan waren we al een heel eind voorbij het half uur. Aan de overkant was het helaas niet anders. Heel veel volk voor doelman Baert. Darko Lukanovic zat stevig in de greep van De Smet. Fangzhuo Dong groeide langzaam in de wedstrijd. Op het kwartier moest Baert een kopslag van de Antwerpspits stevig klemmen. En dan was er ook voor hem die frustrerende buitenspelvlag. Lee Martin bewoog ondertussen bij de beesten, maar werd bij momenten ook extreem hard aangepakt. De jonge Mancunian sleepte er wel een aantal vrijschoppen uit, maar evenveel keren mocht het ook ongestraft. De gele kaart bleef lange tijd op zak bij scheidsrechter Muyle. Lee Martin, vrijetrapte over de muur, maar ook centimeters links van het doel. Zo'n tien minuten voor de koffie een Manchester-voorzet op maat van Danny Simpson. Uit de draai vlamde Bosuilspits Darko Lukanovic naar de kruising. Stadion even te vroeg aan 't juichen: doelman Baert pakte uit met een verbluffende redding.

Nog een kopbal naast van Darko Lukanovic (41') en dus rusten met 0-0.

Na de pauze bracht de Antwerpcoach Alain Van Mieghem mee uit de cabine. En hoewel de nieuweling zich nog moest schikken in zijn nieuwe rol, spraken de roodwitten al onmiddellijk hun voetballend vermogen meer aan. Ook enige druk op het bezoekende doel: Darko Lukanovic won het luchtduel, maar kopte eens te meer de vrijschop van Lee Martin naar de verkeerde kant van de paal. Lee Martin zette zelf al direct nadien een overzwaaier buiten. Hamme probeerde uit te breken, maar gaandeweg kregen ze het daarbij toch steeds moeilijker. Een late tackle van Petrovic op de benen van Lee Martin werd voor het eerst met geel bestraft. Met twee voeten vooruit en zelfs zonder de man te raken, was ook Adam Eckersley als laatste Bosuil-Mancunian zijn gele onschuld kwijt. Diezelfde linksback niet veel later, in een mooi moment. In een dubbele een-twee met eerst Lee Martin en vervolgens Fangzhuo Dong kwam de jonge verdediger in het verlengde van de doellijn. De trap ging centimeters voorlangs. Hamme stelde er een puntgave kopbal van De Smet tegenover die de zijkant van de paal streelde. 't Was inderdaad een grote kans. De Antwerpsupporters waren ondertussen al een hele tijd bezig aan hun smeekbede 'give us a goal'.

Inderdaad een wereld van verschil, maar de twee nullen bleven hardnekkig op het scorebord. Na een snelle combinatie over de linkerflank joeg Darko Lukanovic de bal hoog over het doel van Baert. Tijd voor nog meer wissels bij beide teams. Bezoekende coach Verkempinck haalde noodgedwongen Flies van het terrein en had naar eigen zeggen enkel keus uit drie verschillende verdedigers. Ook de Bosuilcoach bracht zijn twee andere bankzitters in, maar dat maakte niet dadelijk het grote verschil, maar toch. Lee Martin had al een hele wedstrijd lang vanaf de cornervlag het gouden hoofd gezocht. Op een moment dat niemand het nog verwachtte, schilderde hij de bal schitterend op het hoofd van... invaller Goran Stankovski. Met een schitterende zijwaartse kopslag joeg hij het leer voorbij doelman Baert en de 1-0 op het bord. De Bosuil in vuur en vlam en dan was het aan de spelersgroep om in nog bijna vier minuten extra speeltijd geen krimp meer te geven. Derde periode goed ingezet, maar 't is nog lang... besloot Rudi Verkempinck het trainersonderonsje tijdens de persbabbel.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/02/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio
5 Cédric Tomsin
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
16 Darko Lukanovic
1 Nico Baert
2 Tim Koppen
22 Karel De Smet
5 Kristof Kestens
21 Bart Goossens
14 Thomas De Meyer
8 Tim Reigel
19 Koen Versyp
4 Harko Petrovic
20 Serge Djamba-Shango
10 Thierry Flies

Wissels

46' 8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
12 Alain Van Mieghem (in)
 
66' 5 Cédric Tomsin (uit)/
10 Goran Stankovski (in)
 
77' 7 Kevin Jansen (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
20 Serge Djamba-Shango (uit)/
11 Mike Mampuya (in)
59'
 
10 Thierry Flies (uit)/
7 Jonathan Butera (in)
71'
 
14 Thomas De Meyer (uit)/
6 Kevin Pinson (in)
84'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Harko Petrovic 50'
55' Adam Eckersley      
      Bart Goossens 68'
      Koen Versyp 86'
88' Goran Stankovski 1-0      
89' Fangzhuo Dong      
      Karel De Smet 89'
92' Eindstand 1-0 92'
TERUG