Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze
4 1
04.02.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Styn Hutsebaut

Lijnrechters:
Cédric Baurain - Peter De Bock
Toeschouwers: 2.250

Wedstrijdverslag

Yves Feys in het oog van de Chinese storm
Eigen bericht - De Antwerpsupporters hebben lange tijd zitten schuifelen op de Bosuilbanken. Ondanks het vroege niet-bestrafte penaltygeval op Goran Stankovski en de goal van Fangzhuo Dong liep de eerste periode na de voorsprong niet helemaal zoals gewenst. De jongens van coach Brys vonden inspiratie in de achterstand en knokten zich terug in de wedstrijd. Het was meer dan de gelijkmaker beschermen wat ze bij KMSK nadien vermochten te presteren. De beide trainers vochten tijdens de persconferentie nog een verbaal robbertje uit. En of de bezoekende coach ook de overwinning zo maar mocht claimen, valt sterk te betwijfelen. Zijn ongeslagen parcours op de Bosuil is definitief verleden tijd.

Het was een beetje een vreemd zicht twee ex-Antwerpspelers Alan Grozdanic en doelman Yves Feys in de uitrusting van KMSK Deinze, allerlaatste in de rangschikking, maar versterkt uit de tussentijdse transferperiode gekomen. Voor de roodwitten was de opdracht even simpel als aartsmoeilijk: winnen en zo voor het eerst dit seizoen een kloofje maken met de laatste plaatsen en dat bovendien met een compleet vertimmerde achterhoede. Er was inderdaad al dagenlang gespeculeerd door de zowat '50 assistenten' hoe en met wie de middenposities te bemannen. Alain Van Mieghem met aan zijn zijde of Moumou Cisse of Gunter Verjans leek een plausibele veronderstelling. Buiten een verkeerde matchdatum bracht de pers ook Dries Jacquemyn en/of Ahmed Biga of nog Cedric Tomsin (terug) onder de aandacht. R.V.A. opteerde na het forfait van Alain Van Mieghem uiteindelijk voor Moumou Cisse en een ver terughangende Gunter Verjans. Adam Eckersley en Danny Simpson kregen de posities als back toegewezen.
Beide ploegen hadden in de aanvangsminuten naast problemen met de strak gespannen zenuwen ook en vooral last met de buitenspelval. Predrag Ristovic moest toch een keertje ver buitenkomen voor een aanstormende Grozdanic.

Aan de overkant was het alle hens aan dek om de opkomende Goran Stankovski in de fatale zone af te stoppen. De bal ging echter niet op de stip, wel integendeel. Al voor de derde keer in evenveel wedstrijden vrijschop tegen en bovendien geel voor 'schwalbe'. Na een smerige fout van Grozdanic op Gunter Verjans bleef de kaart van de aarzelende scheidsrechter Hutsebaut in de borstzak. Leek Lee Martin wat onaanspeelbaar, dan gooide Goran Stankovski na een breed uitgesponnen actie de bal netjes voor de rechter van Fangzhuo Dong die beheerst in de lage rechterhoek binnenknalde. Yves Feys werd door de Antwerpaanhang bedankt voor niet-bewezen dienst. Bij Deinze werkte dit als een ideale prikkel om vanuit het versterkte fort toch eens de loopgraven in te duiken. Zo speelde Goran Stankovski de bal toch al hoog nogal knullig kwijt. In no time waren de oranje-hemden aan de overkant. Doelman Predrag Ristovic voelde het knappe vallende vluchtschot van Van Rumst enkel voorbijzoeven. Die gelijkmaker was belist een serieuze domper op de roodwitte 'vreugde'. Meer nog KMSK groeide in de match. Leek het middenveld helemaal over te nemen en dook herhaaldelijk gevaarlijk op voor de Antwerpdoelman.

Lee Martin deed wel een schuchtere poging met een vrijschop naar de korte hoek, maar ook over het doel van Feys. De beste kansen waren voor de pauze beslist voor de bezoekers. Bij één gelegenheid moest doelman Ristovic met de vuist zijn team voor achterstand behoeden. Opvallend ook hoe slechtgericht hun andere doelpogingen wel waren. Grozdanic kreeg de Antwerpdoelman nog een keertje goed plat, maar scoren lukte ze niet. Rusten dus met een gelijke stand en dat was zeker beneden de verwachtingen van de fans.

Zelfde namen bij beide ploegen na de pauze, maar nu leek Lee Martin veel minder aan zijn zijlijn te plakken. Al vlug sleepte hij er zo een hoekschop uit. Ook Sylvan Ebanks-Blake liet zich een ietsje uitzakken en kwam nadrukkelijker in het stuk voor. Zo kopte hij een voorzet van Kevin Jansen door tot bij Fangzhuo Dong die zijn (Chinese) nieuwjaarswensen zonder aarzelen in het doel van Feys deponeerde. Op karakter en veerkacht poogden de bezoekers opnieuw wat terug te doen, maar liepen zo wel tegen een gele kaart voor Grozdanic aan. Pal op het uur streelde Sylvan Ebanks-Blake bal en buitenkant paal op hoekschop van Lee Martin. Dat was goed werk en er volgde nog meer. Sylvan Ebanks-Blake ging gretig achter een pass van zijn maatje Fangzhuo Dong aan, kwam een lichaamsdeel van de Deinze-doelman tegen en ging prompt tegen het canvas. Strafschop. Fangzhuo Dong achter de bal. Van bijna uit stilstand pal op Feys. Cedric Tomsin, amper op het terrein, knalde de bevrijdende 3-1 op het bord. Ze hadden ook in de dug-out wat zitten verbijten, maar nu ging het beslist de goeie kant op. Volgde prompt nog een rondje tactische wissels van de beide coaches. Sylvan Ebanks-Blake ging nogal onzacht neer en werd na verzorging vervangen door Darko Lukanovic.

KMSK Deinze probeerde zich te hergroeperen, maar de beste kansen vielen toch voor Antwerpvoeten. De spectaculaire (halve) omhaal van Kevin Jansen verdiende beter dan pal naast de paal buiten te gaan. Bij zijn allerlaatste poging schoot de bal helaas richtingloos van zijn voetbalschoen. Ondertussen had ook Fangzhuo Dong zijn aparte klasse nog eens gedemonstreerd. Knap vrijgespeeld door Alex Di Gregorio richtte hij een solo aan doorheen de oranje afweer en stifte de bal over de goed uitgekomen Feys in doel. Voor de tweede keer dit seizoen presenteerde de Chinese spits een drieklapper en ei zo na waren het er ook nog vier geweest. Hij kreeg uiteraard opnieuw complimentjes van zijn trainer, al had hij ook woorden van lof voor de collectieve prestatie en in het bijzonder die van Cedric Tomsin en vooral die van Gunter Verjans. "Gunter (Verjans) heeft zich opgeofferd en zich prima in de laatste lijn ingepast. Hij heeft bovendien Moumou Cisse prima aan de leiband gehouden. En dat mag ook wel eens vermeld worden," aldus R.V.A. "We hebben onze opdracht volbracht en kunnen nu iets geruster uitkijken naar de komende matchen," besloot de sportieve patron van R Antwerp FC. Er was niemand die hem tegensprak!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/02/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
4 Moumou Cisse
6 Gunter Verjans
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
10 Goran Stankovski
8 Alexandre Di Gregorio
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
14 Sylvan Ebanks-Blake
1 Yves Feys
8 Frederik Thoma
5 Jonas Ivens
21 Koen Van Der Heyden
14 Stefan Van Dender
13 Johan Van Rumst
18 Kim Van Brabander
19 Alexis Kubilskis
21 Koen Van Der Heyden
20 Alan Grozdanic
9 Louis-Charles Lambin

Wissels

63' 10 Goran Stankovski (uit)/
5 Cédric Tomsin (in)
 
71' 14 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
 
79' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
19 Alexis Kubilskis (uit)/
10 Kurt Delaere (in)
67'
 

Begin Match
7' Goran Stankovski      
11' Fangzhuo Dong 1-0      
17' Danny Simpson      
      Johan Van Rumst 1-1 20'
Ruststand 1-1
53' Fangzhuo Dong 2-1      
      Alan Grozdanic 58'
65' Cédric Tomsin 3-1      
      Johan Van Rumst 70'
73' Fangzhuo Dong 4-1      
      Stefan Van Dender 82'
91' Eindstand 4-1 91'
TERUG