Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Verbr. Geel
0 1
21.01.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Mario Carette - Geert Simoens
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Op 'leven of dood'?
Eigen bericht - Twee moeilijke opdrachten voor R Antwerp FC op een en dezelfde (competitie-)avond iets over halverwege het seizoen. Waardig hulde brengen aan een super-supporter en KFC V. Geel bekampen op 'leven of dood'. De Antwerpfanfare die zich 'Harmonie' noemt en voor de gelegenheid fors in getal was, de cheerleaders, de vlaggendragers, Luc Caals en alle Antwerpfans schaarden zich samen rond 'Stafkes groskès' of te grote trom die de middenstip sierde. Een woordje van afscheid en dan samen dé supportersliederen 'Rood en Wit, de liefdevolle kleuren' en 'Ploeg van 't Stad' zingen. De 'Last Post' opgedragen aan Stafke werd een indrukwekkende minuut stilte tot tweemaal toe onderbroken door massaal handgeklap. En dan was er het eerste schrille fluitje van scheidsrechter Peter Vervecken.

R Antwerp FC kreeg de aftrap en kon aan het werk in een alweer gewijzigde samenstelling. Spits Sylvan Ebanks-Blake en rechtsachter Danny Simpson completteerden het Engelse jongerenleger. Zij moesten de taak van de met een rugblessure sukkelende Darko Lukanovic en... ex-Gelenaar Kevin Jansen overnemen. Alain Van Mieghem, hersteld van een probleempje aan de lies, vormde samen met Spencer Verbiest het centrum van de roodwitte afweer. R Antwerp FC begon een beetje aarzelend en zoekend aan de partij. Bezoeker Geel gooide zich niet hals over kop in de aanval, maar startte zeker met de blik naar naar het vijandige doel toe. Zonder al te veel risico's te lopen, bouwden de Gelenaars langs de flanken. Ze bonden bovendien hun acties vlotter aan mekaar. De eerste corner was voor de thuisploeg, onmiddellijk gevolg door een hoekschop aan de overkant. De eerste echte kans kwam er na een tiental minuten. Spencer Verbiest miste de interceptie. Van De Weyer knalde onbesuisd naast. Signaal voor V. Geel om de druk op te voeren. Predrag Ristovic moest prompt een verre vrijschop met de vuist in hoekschop afweren. Spencer Verbiest kopte een strakke voorzet van Farssi buiten.

R Antwerp FC klapte meteen de buitenspelval open, de bezoekers werden keer op keer afgevlagd. Van De Weyer kwam opzetten, Alain Van Mieghem blokte af. Ondertussen vonden de Mancunians mekaar steeds beter over de linkerflank. Doelman Schurmans liet zich niet verrassen door de hoge en strakke hoekschoppen van Lee Martin. Even over het half uur hield iedereen bij R Antwerp FC even de adem in als een kopbalschicht van Farssi aan het doel voorbijschoot. De thuisspelers heroverden het iniatief. Lee Martin tikte in handen van Schurmans. Cedric Tomsin richtte zijn kopslag over het doel. De poging van Adam Eckersley belandde via de vuisten van de Geelse portier op het dak van de goal. Gunter Verjans stuurde een teruglegger van Fangzhuo Dong hoog in de wolken. V. Geel stelde er een vrijschop tegenover die Predrag Ristovic aan de tweede paal te pakken kreeg. Rusten met een dubbele blanke stand.

Beide coaches leken tevreden met de gang van zaken, want geen van beide voerde bij de herneming een wissel uit. R. Antwerp FC hervatte gedecideerd. Lee Martin werd een paar keer van de sokken gelopen en dat kwam twee Gelenaars op geel te staan.
Fangzhuo Dong liep echter verloren op zijn rechterflank, nauwelijks in staat een mannetje te passeren. Sylvan Ebanks-Blake liet zich wel een paar keer opmerken. Schurmans moest een voorzetschot vanop de achterlijn met de vuisten controleren. En zag Lee Martin de voorzet van de spits even later naast zijn doel plaatsen. Fangzhuo Dong kwam centimeters te kort om een strakke lage voorzet van Lee Martin binnen te duwen. Het roodwitte offensief waaide echter zonder doelpunten over. De bezoekers kwamen geleidelijk weer opzetten. Linkerpoot Charai rukte bal aan de voet op en tikte naast de paal en onder de traag reagerende Predrag Ristovic binnen (0-1). Antwerpcoach R.V.A. reageerde bijna onmiddellijk met een dubbele wissel om met Kevin Jansen en Alex Di Gregorio extra offensieve krachten aan te spreken. Ook Goran Stankovski werd nog in de strijd geworpen, maar tevergeefs. V. Geel gaf in een langzaam uitdovende partij zijn voorsprong niet meer uit handen.

Regi Van Acker mocht na afloop terecht een punt claimen, zijn club wordt op de zestiende plaats echter met steeds nijpender zorgen geconfronteerd. Is er nog leven op de Bosuil?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/01/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Verbr. Geel

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
5 Spencer Verbiest
4 Alain Van Mieghem
3 Adam Eckersley
9 Fangzhuo Dong
6 Gunter Verjans
8 Ritchie Jones
7 Cédric Tomsin
11 Lee Martin
10 Sylvan Ebanks-Blake
21 Koen Schurmans
4 Bart Vanhees
5 Mike De Koninck
7 Jeroen Mellemans
19 Joeri Coomans
9 Robby Van De Weyer
10 Rory Hegelmeers
12 Kevin Geudens
6 Robbie Dello
11 Issame Charai
25 Sidi Farssi

Wissels

69' 5 Spencer Verbiest (uit)/
12 Kevin Jansen (in)
 
69' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
15 Alexandre Di Gregorio (in)
 
78' 2 Danny Simpson (uit)/
14 Goran Stankovski (in)
 
19 Joeri Coomans (uit)/
2 Robin Peeters (in)
61'
 
10 Rory Hegelmeers (uit)/
20 Antonio Caramazza (in)
78'
 
9 Robby Van De Weyer (uit)/
15 Ibrahima Thiam (in)
86'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Kevin Geudens 55'
      Rory Hegelmeers 58'
      Issame Charai 0-1 65'
93' Eindstand 0-1 93'
TERUG