Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.A.E.C. de Mons R. Antwerp F.C.
2 0
14.01.2006 Plaats: Stade Tondreau

Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters:
Danny Huens - Dominique Lemaire
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na de pauze enige tekenen van herstel
Eigen bericht - Het vertrouwen bij de Antwerpspelers na de twee recente nederlagen was ver te zoeken. Door de onbeschikbaarheid van zowel Alain Van Mieghem (lies) als Sam Lavan (knie) moest hun coach bovendien een nieuwe verdedigende variante zoeken die Njock te behappen kreeg en dus op zijn minst stevig op zijn poten moest staan. Logische keuzes rechts en links: Mohammed Cisse en nieuweling Adam Eckersley, die de pas herstelde Cedric Tomsin op de bank hield. In het hart van de verdediging moest Regi Van Acker het doen met het spiksplinternieuwe duo Spencer Verbiest en Ahmed Biga. Alex Di Gregorio kreeg nummer en taak van Gunter Verjans toegeschoven. Lee Martin en die andere Engelse debutant Ritchie Jones moesten de aanvoer verzekeren naar enige spits Fangzhuo Dong. Darko Lukanovic kreeg een plaatsje naast zijn sportieve patrons in de dug out.

R Antwerp FC schoot aarzelend uit de startblokken, maar het beginoffensief van de koninklijke beschermelingen uit Mons was evenmin oogstrelend. Terwijl de thuisploeg onder aanvoering van Rabesandratana langzaamaan op toerental begon te komen, bleef de motor bij de roodwitten duidelijk sputteren. Hoe Alex Di Gregorio en vooral Goran Stankovski ook probeerden de linies te binden, verder dan iets over de middellijn sukkelde het voorlopig niet. Als bovendien bij de eerste echte kans die voor de voeten van Calcé viel de Antwerpdoelman zich als een beginneling liet vloeren, was het al opnieuw echt zorgen maken. Mons ging vervolgens voluit voor balbezit en veldoverwicht. De thuisploeg kwam via geduldig, maar ook niet altijd even precies opbouwwerk, steeds vaker gevaarlijk opzetten rond het vijandelijke doel. Bijna 20' ver moest Mons-doelman Berthelin zich even in de debatten mengen om een flauwe poging van Fangzhuo Dong af te stoppen. Over en weer van linker- naar rechterflank ging het bij Mons. Kevin Jansen en Lee Martin wisselden eveneens van kant, maar ook dat bracht geen ademruimte. Bouwde Mons geduldig in de breedte, af en toe ging het met een meesterlijk gecontroleerde lel van Rabesandratana ook in de diepte.

De Antwerpdefensie bleef voorlopig baas. Op de dertigste minuut raapte Biga zo'n bal op, maar speelde vervolgens Njock aan die Predrag Ristovic met de ogen toe klopte (2-0). De Manchesterboys liepen zich in het zweet en die inzet bekocht Ritchie Jones niet veel later met zijn allereerste Belgische gele kaart. Njock had de weg naar doel nu gevonden, maar stuitte op Predrag Ristovic. R Antwerp FC haalde uiteindelijk met een zuchtje van opluchting het rustsignaal zonder verdere kleerscheuren.

Ahmed Biga en Goran Stankovski hadden hun rol (slecht) gespeeld, in hun plaats Darko Lukanovic en Cedric Tomsin. Eerste corner was opnieuw voor Mons. Tomsin (?) moest de zwieper met het hoofd van de lijn weghalen. Kevin Jansen stuurde diep en de roodwitten liepen zowaar in de buitenspelval! Op de tribunes vonden de supporters blijkbaar hun tweede adem. De Antwerpspelers putten hieruit nieuwe moed en boden dank zij de twee invallers een stuk beter weerwerk. Darko Lukanovic werd wel van kortbij geschaduwd, maar dat leverde ruimte op voor de linkerflank Eckersley-Tomsin-Martin om de bal op te brengen. Niet altijd even precies, maar toch. Mons was niet meer echt dominant aanwezig, al bleef Rabesandratana alom tegenwoordig. Fangzhuo Dong beproefde op vrijschop de reflexen van Berthelin. De bal kwam afgeremd door de muur in handen van de doelman. Spencer Verbiest liet zich vangen aan een ondoenlijk licht toegekende vrijschop en kreeg geel te zien. Lee Martin viseerde de lage hoek, maar Berthelin ging goed plat. Adam Eckersley ving zijn directe belagers steeds beter op. Alex Di Gregorio was aanspeelbaar om het eigen kamp voetballend te onzetten. Antwerpdoelman Predrag Ristovic moest amper enkele losse flodders aanpakken.

Even over het uur haalde Lee Martin flitsend uit. Het bracht helaas niets meer dan een hoekschop op. Het waren de bezoekers die via een bedrijvige Spencer Verbiest op hun beurt de buitenspelval openklapten. In de laatste tien minuten nog twee kansjes voor de Great Old om de eerredder te netten. Eerst haalde de doelman knap de kopbal van Fangzhuo Dong vanonder de dwarsbalk vandaan en even nadien knalde de spits ook nog over doel. Ondanks de tekenen van herstel na de pauze, komen de onderste regionen van de rangschikking steeds dreigender dichterbij. De ploeg heeft naast de injectie uit Manchester nu dringend nood aan een extra boost aan vertrouwen om het ondenkbare af te wenden. Wie zou zoiets in augustus verwacht hebben?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/01/2006)

Statistieken

R.A.E.C. de Mons R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Cédric Berthelin
4 Ivan Milas
22 Roberto Mirri
19 Bastien Chantry
6 Erdem Ucar
25 Alessandro Cordaro
7 Laurent Gomez
23 Eric Rabesandratana
11 Stephan Calcé
26 Amadou Touré
20 Jérémie Njock
1 Predrag Ristovic
2 Moumou Cisse
5 Ahmed Biga
4 Spencer Verbiest
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
8 Ritchie Jones
10 Goran Stankovski
11 Lee Martin
6 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong

Wissels

60' 11 Stephan Calcé (uit)/
9 Jimmy Mulisa (in)
 
82' 26 Amadou Touré (uit)/
28 Lorenzo Laï (in)
 
89' 25 Alessandro Cordaro (uit)/
5 Alberto Malusci (in)
 
5 Ahmed Biga (uit)/
14 Cédric Tomsin (in)
46'
 
10 Goran Stankovski (uit)/
15 Darko Lukanovic (in)
46'
 

Begin Match
14' Calcé Stephan 1-0      
29' Jérémie Njock 2-0      
      Ritchie Jones 32'
Ruststand 2-0
      Spencer Verbiest 55'
      Moumou Cisse 89'
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG